Imorgon onsdag smäller det på Lindevi klockan 18.30 då det vankas final i Södercupen! För tredje året i rad är det Landvetter IS och Lindome GIF som möts.

Bloggen tog sig ett snack Landvetters Wilhelm Ingves inför finalen:

Landvetter är framme i final i Södercupen! Hur skulle du sammanfatta ert cupspelande hittills i år?

Våra tre matcher hittills i år skulle jag sammanfatta som väldigt stabila defensivt och stundtals fint och kreativt anfallsspel. Vi håller på att spela in oss med det nya laget vi har och det ser bättre och bättre ut hela tiden. Andra halvlek mot Mölnlycke visade vi klass.

För tredje året i rad så står Lindome för motståndet. Hur bra koll har du på Lindome och har du någon särskild relation till motståndarna?

Det är kul att vi möter dem i finalen gång på gång, står väl 1-1 i avancemang just nu. Någon egentlig relation till vare sig Lindome som lag eller tätort (?) har jag inte, förutom de gånger man lirat lite boll på Lindevi. Däremot har jag rätt bra koll på många spelare i många klubbar, så även i Lindome, där jag stött på spelare i olika sammanhang genom åren. För att nämna någon så har Alö vart en ständig motståndare ända sedan flyttlasset till Halmstad och Halmia gick 2013.

Du avgjorde mot Mossen och två strutar senast mot Mölnlycke IF! Har du toppat målformen inför finalen?

Haha, ja jag hoppas att det skall hålla i sig. Hade ju inte gjort mål i a-lagssammanhang sedan lång tid tillbaka, så riktigt kul att det lossnat lite nu. Jag är dock nöjd så länge någon av oss i laget gör mål, jag har kommit förbi den tiden då jag som spelare jagade mål hela tiden och kunde vara besviken om jag inte gjorde mål trots att vi vann.

Ni har fått in en hel del nya spelare i Landvetter, är det några som imponerat särskilt mycket på dig hittills?

Skulle säga att alla nya spelare har imponerat på sitt sätt. Det är väldigt duktiga fotbollsspelare och de har kommit in bra i omklädningsrummet och gemenskapen vi har. För att lyfta fram någon så måste jag hylla Karims frispark senast, världsklass! Alnäs har sett giftig ut på slutet och bibehåller han detta så kan det bli många mål och assist i år. Rillo har ju även tillfört mycket rutin och lugn i backlinjen, vilken ligger till grund för vårt solida defensiva spel, återstår att se hur vi kommer lösa det när även Robin är redo. Blåser nya fina vindar uppe i Landvetter just nu.

Har du fina cupminnen från din karriär?

Jag har med Halmia vart i 2a omgången av Svenska Cupen två gånger, första gången uttåg mot Malmö FF efter förlängning, 1-1 efter full tid. Andra gången mot Kalmar där vi blev utslagna på straffar, jag satte dock min. Dessa två matcher var väldigt tighta historier och kunde egentligen slutat åt vilket håll som helst. Matchen mot Blåvitt var ju ur Landvetters synvinkel häftig och fantastisk inramning, hoppas det kan ske igen inom en snar framtid. I Finland så har jag nått semifinal i finska cupen med IFK Mariehamn som bäst. IFK vann däremot cupen året efter jag lämnade, undrar om det var slumpen?

Vad tror du vi får se för matchbild på onsdag och vad kommer att fälla avgörandet?

Matchbilden kommer nog vara så att Lindome försöker och vill rulla boll så mycket de bara kan, en Halmia-light version? Jag missade träningen ikväll pga dålig hals men den skall inte stoppa mig på onsdag, så hur vi kommer ställa upp vet jag inte. Våra kontringar och fortsatt solida bakåt kommer fälla avgörandet, i dubbel bemärkelse. Sätter vi lägena och släpper till lite så vinner vi, annars får vi tacka för denna gång och försöka i finalen mot Lindome 2020 igen.

Till sist, hur slutar matchen?

Matchen slutar 2-0 till Landvetter. Detta gissar jag med både hjärta och hjärna. Hoppas det kommer mycket publik till matchen och de som inte kommer kan tydligen se matchen på GP, kul!

Stort tack och lycka till!

Tusen tack!

 

Bloggen tackar självklart Wilhelm för att han tog sig tid och önskar honom och LIS lycka till i finalen!

GP-sporten live-sänder alltså matchen. 

 

/Rasta