Västra Cupen kliver nu in i slutspelsfasen och igår spelades tre av de fyra kvartsfinalerna!

 

MÅNDAG 4/3

 

KVARTSFINALER

 

Donsö IS (5B) – Askims IK (4B) 2-0 (1-0)

Donsö IS tog sig till semifinal i Västra Cupen genom att besegra Askim med 2-0. Ö-lagets anfallare Albert Hansson låg bakom segern med ett mål i vardera halvlek.

Just matchhjälten Hansson sa så här om segern:

”En superinsats av laget helt klart där alla presterar och gör jobbet enligt bästa förmåga. Jag tycker vi är laget som hotar mest sett till hela matchen med flertalet farliga chanser och dominans på mittfältet. Trotts att Askim i andra halvlek tryckte på rätt i bra och höll mycket boll i hopp om kvittering lyckas vårat stabila försvar med Kärnbratt i mål hålla tätt! En extra eloge till våra unga spelare födda 02 och 03 som kommer in och gör felfria insatser! En go lagseger helt enkelt.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Donsö möter vinnaren i matchen mellan Västra Frölunda och Assyriska BK.

 

Öckerö IF (4B) – IFK Björkö (4B) 4-0 (3-0)

Det blev en säker seger för Öckerö i skärgårdsderbyt mot BjörköKobbegården igår kväll. I mitten av den första halvlek grundlades seger efter mål av Daniel DD Larsson och Carl Wiklander. Innan paus kom även 3-0 då kaptenen Simon Olsson nickade ännu ett mål. Slutresultatet fastställdes sedan i början av andra då Larsson gjorde sitt andra mål.

Björkös Andreas Odersjö sa såhär om förlusten:

”Inga speciella kommentarer. Surt och besviket är orden. All cred till Öckerö som gör det jättebra idag. Vi får en ganska schysst start med ett bra tempo kryddat med ett par farliga anfall på rad men bollen ville dessvärre inte in. Sedan åker vi på ett mål i röven och dippar efter det. Det positiva är väl att det kanske var bra med en käftsmäll då vi vet framöver vad vi behöver jobba mer på. Vi kommer igen! Stort lycka till till Öckerö!”

ÖIF:s Carl Wiklander hade följande att säga om segern:

”Själv har jag aldrig mött Björkö utomhus så detta var första gången, visste att detta derbyt alltid varit tufft och visste också att det skulle bli en tuff match idag! Vi började ganska dåligt då Björkö började skapa lägen väldigt tidigt i matchen. Men efter ungefär 20 minuter så kom första målet av DD vilket gjorde att det släppte för oss, vi kunde börja rulla och målen kom en efter en. Med 3-0 i halvlek kändes det väldigt bra inför andra och vi fortsatte spela bra fotboll i andra men med lite mer slarv. Tycker vi gör en väldigt bra match där vi inte ger Björkö nästan några chanser. Är väldigt nöjd med lagets insats och ska bli kul att spela semifinal!”

Öckerö ställs nu mot Näsets SK i semifinalen. 

 

Göteborgs FF (4B) – Näsets SK (5B) 0-1 (0-0)

Det blev en liten skräll i gårdagens sista match när 5B-laget Näsets SK besegrade 4B-laget GFF på Kobbegården. Matchens enda mål sista kvarten när Jonathan Eineskog Ekdahl blev matchhjälte. 

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Så bra insats vi gör idag. Vi står upp och jobbar för varandra i 94 minuter! Vi rullar bollen och spelar vårt spel, håller ihop lagdelarna och har ett hyfsat tålamod framåt. Jättebra insats utav allihopa och vi är inne i ett bra flow just nu.”

GFF:s Rami Kurdali hade följande att säga om förlusten:

”Ingen match som går till historien direkt, vi är lite passiva över hela banan under hela matchen och ger Näset mkt tid med boll, känns som en match som kunde gått lite hur som helst och den är rätt jämn över 90 minuter. Näset har ett par individuellt skickliga spelare som ger dom lite mer tid med boll samtidigt som vi är lite stressade när vi ska dra upp tempot. 1-0 till dem via ett inspel på kanten i mitten på andra, vi skapar lite lägen på slutet utan att få in bollen och matchen slutar 1-0. Grattis Näset och vi får ta sikte på serien.”

NSK kommer möta Öckerö i semifinalen. 

 

Den sista kvartsfinalen avgörs ikväll när Frölunda möter Assyriska

 

Semifinalerna spelas torsdag 14/3. 

 

/Rasta