Igår var det två kvartsfinaler i Hisingsmästerskapen på schemat och så här gick det:

 

TISDAG 5/3

KVARTSFINAL

KF Velebit (4B) – IK Zenith (4A) 5-3 (4-1)

Velebit rivstartade denna kvartsfinal och hade 3-0 redan efter tolv minuter! Nyförvärvet Ahrun Cicek satte både 1-0 och 3-0 och däremellan hade även Emilio Rossi hittat in med en boll. Innan paus hann både Niclas Wallerius reducera för Zenith och Roko Miocic öka på till 4-1. Alex Henriksson gav Zenith lite hopp med sitt 2-4 mål i början men Mohammed Ibrahim svarade med att göra 5-2. Det blev till sist 5-3 till Velebit efter ett sent tröstmål av Ricky Stojilkovski.

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”Första 30 minutrarna är fantastiska. Vi försvarar oss väl och anfaller på otroligt många och olika sätt. Vi tar ledningen med 3-0, och efter de går vi ner oss och Zenith höjer sig. Så efter dom inledande 30 och i andra halvlek går vi som sagt ner oss, men de är bara att gnugga på. Men hur som helst vinner vi tillslut med 5-3 och det är bara att hoppas på att vi slipper mer snö nu.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Velebit alltså vidare till kvartsfinal.

 

Torslanda IK (division 2) – Kärra KIF (4B) 3-0 WO

Tyvärr kom inte 4B-laget Kärra KIF till spel i matchen mot Torslanda. Skador och sjukdom gjorde att Kärra inte fick ihop till en matchtrupp.

Torslanda alltså vidare till semin utan att spela. 

 

Bloggen återkommer med mer från onsdagens matcher i HM!

 

/Rasta