Dags för ett division 3-svep av bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson. Detta skulle ha kommit ut igår kväll men tyvärr var det tekniska problem med bloggens server så ni får ha överseende med det!

 

Premiären är numera blott 38 dagar bort och det händer massa grejer hos våra klubbar fortfarande. Cuperna har ju dragit igång och i Söder Cupen är LANDVETTER framme i final mot nyblivna div 1 laget Lindome.GIF, en match säkert LIS
profilstarka nyförvärv Rikard ”Rille” Hansson gärna vill vinna..

Sitter och tar del av en matchrapport från gårdagens kvartsfinal i Västra Cupen mellan V. FRÖLUNDA & Assyriska och det verkar / var en grinig historia med inte mindre än 9 gula ostskivor och ett rött, där Assyriska drog längsta strået via en 1-0 vinst med ett straffmål.

Av våra övriga lag är det endast HBFC som fortfarande är kvar, de är framme i kvartsfinal av Hisingsmästerskapet.
– – – – – – — – – — – – – — – – –  —

”Kapprustningen mellan de GRÖNA” fortsätter och efter att Landvetter presenterat ett par profilstarka nytillskott vill ju V. FRÖLUNDA inte vara sämre utan har nu presenterat sitt tyngsta nyförvärv inför säsongen 2019.
Från ODDEVOLD hämtar man in den offensivt skicklige Petrit Zhubi med ett helt ok CV som inkluderar spel i så väl GAIS, Åtvidaberg som Trollhättan FC.
Efter att ha sett lite tunna ut framåt har man nu säkrat upp Chekrun / Zhubi, sen hur mycket dessa gentlemen hinner vara med innan seriestart är oklart då Futsal säsongen håller på en bit in i april.

Gällande GUNNILSE. IS så antydde jag tidigare att man var nära att göra klart med en anfallare, och nu är det 100% klart att Frederick Ofori som senast kommer från Södertälje FK (div 2) ansluter till Hjällbovallen. Rinor Zenulla är en mittback med förflutet i b.l.a Lärje/Angered men med senaste klubbadress Angered MBIK är ytterligare ett tillskott i GIS truppen.

JONSERED har sedan tidigare hämtat in ny kraft från Skåne regionen och nu ansluter ytterligare en ”skånepåg” då Aleksandar Milutinovic (Österlens FF div 2) är klar för brukslaget.

LERKIL har på sin hemsida basunerat ut 5 nyförvärv, 3 av dessa har jag redan skrivit om, övriga 2 nytillskott är:
Gabriel Ferreri  SÄRÖ. IK
Dino Adilovic  ASKIMS. IK
​​​​​​​

HBFC tappar sin försvarsspelare Yafet Lamessa där ny klubbadress är okänd.

– – – – – – —  — – – – – – – – —  – — –

Försäsongen är ju inne på sin tredje månad och som spelare / tränare gäller det ju lite vid träningsstart i januari att lura sig själv lite… sätta upp korta mål för att sträckan till seriestart ej ska bli så lång.
Typ att vid uppstart i januari blickar man mot Träningsmatcherna i februari, när väl matchandet är igång blickar man mot ett Träningsläger.. och väl där är det inte långt kvar till premiär.

Träningsläger kan ju bedrivas på många olika sätt, antingen så tar man chansen att träna dubbla pass under en weekend / vecka när man är väg eller så kanske man väljer en gyllene medelväg där en dos träning, kanske någon match MEN FRAMFÖRALLT att stärka gruppkänslan då man umgås 24/7 i ett par dagar… är det absolut viktigaste.
Lite ”inkil”, lite teori men framförallt mycket glädje & skratt tror jag är extremt viktigt.

Klubbarna har valt lite olika vägar gällande sina sista förberedelser där DALEN var först ut redan i februari med en tripp till Barcelona. Har snokat lite bland klubbarna och såhär ser det ut:

HESTRAFORS  Spanien

HBFC  Spanien (Barcelona)

LANDVETTER  Spanien (Marbella)

LERKIL  Danmark (Köpenhamn)

IK. KONGAHÄLLA  Danmark (Lökken)

GUNNILSE. IS  Ulricehamn

IK. VIRGO  Jönköping

GÅRDA  hemmaplan

KÅLLERED  hemmaplan

V. FRÖLUNDA  hemmaplan (satsar på sommarläger)

JONSERED  ingen uppgift

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – —

Skador hör ju tyvärr till vår kära lek med bollen men att åka på en tung skada och missa hela säsongen är ju för jävligt på ren svenska så jag avslutar med att skicka ett par KRYA PÅ DIG hälsningar till Landvetter´s Kevin Johansson som på träning trasade sönder det mesta i sitt sargade knä.

/ Bendinho