Igår onsdag var det dags för de två avslutade kvartsfinalerna i Hisingsmästerskapen:

 

ONSDAG 6/3

Eriksbergs IF (4B) – FTU (6B) 6-0 (2-0)

4B-laget Eriksberg tog sig lätt till semifinal efter hela 6-0 på 6B-laget FTU. Melih Kahraman och Philip Radtke såg till att EIF hade 2-0 i paus och i den andra rann det alltså iväg lite. Olof Möller satte 3-0 och Jan Tengwall fyran innan Anton Efraimsson avslutade målskyttet med två strutar.

Just Efraimsson sa så här om segern:

”Vi lyckas göra två mål hyfsat tidigt i matchen, vilket var väldigt viktigt. Tycker att FTU hänger med väldigt bra i just första halvlek. Men väl i andra ser man att vår kondition är snäppet bättre, vilket gör att vi kan dra ifrån.”

Eriksberg till semi alltså där de ställs mot Torslanda IK (division 2). Bilden till inlägget är lånat från EIF:s hemsida. 

 

Finlandia/Pallo AIF (5A) – Hisingsbacka FC (division 3) 1-1 (1-1) 6-7 efter straffar

Det blev oväntat spännande när Finlandia/Pallo AIF tog emot Hisingsbacka igår på Tuvevallen. Direkt i matchinledningen åkte HBFC på ett rött och Finpa tog ledningen på den efterföljande frisparken. Innan paus kunde dock Dennis Balint kvittera för HBFC men hela den andra halvleken blev mållös och matchen gick till straffar! Båda lagen satte sina fem första straffar men sedan blev det bom för Finlandias Richard Olsson och Abubakar Burhan kunde avgöra för HBFC!

Olsson hade dock inga problem att ge en kommentar till bloggen om matchen:

”1-1 mot Hisings Backa i kvarten, dom tar hem det på straffar. Vi visste sen innan att dom är duktiga på att trilla boll så vi gick in med planen att stänga ner ytorna och dra ner på tempot, för att sedan satsa på omställningar. Dom åker på ett rött kort tidigt och på efterföljande frispark trycker vi in 1-0. Efter detta försöker vi hålla oss till planen och stänga ner ytorna och ger dom mycket boll, frustrationen växer hos motståndarna för det skapas inte så mycket chanser trots att dom äger bollen för det mesta. Men dom lyckas göra 1-1 efter en fin individuell prestation av deras kapten. Efter detta så händer inte mycket mer, dom har bollen men skapar inte så mycket och vi sticker upp på nån halv farlig omställning. Disciplinerad insats från våran sida och bra jävla jobb!”

HBFC:s tränare Joakim Nåfors sa så här om segern:

”Det blev en match som tidigt fick ändrade förutsättningar: efter 3-4 min fick vi en spelare utvisad efter en tuff närkamp. På den efterföljande frisparken gör Finlandia 1-0 innan vi hunnit samla oss efter domarens beslut. Vi har därefter stort bollinnehav trots en man mindre och skapar några halvchanser innan vi får hål på dom. I andra halvlek fortsätter vi att styra matchen och får två heta chanser i slutskedet utan att förvalta dom helt perfekt. Därefter blir det en oviss straffsparks-läggning som vi till slut vinner. Sammantaget gör vi en godkänd insats trots en man mindre och sett till bollinnehav och farliga målchanser så tycker jag vi vinner rättvist.”

Hisingsbacka FC vidare till semi alltså och där ställs de mot KF Velebit.

 

Semifinalerna spelas nästa onsdag (13/3) och det är alltså Eriksberg som möter Torslanda och Hisingsbacka som möter Velebit.

 

/Rasta