Igår brände även Östra Cupen av alla sina fyra kvartsfinaler!

 

ONSDAG 6/3

Ahlafors IF (division 3) – Kortedala IF (4A) 3-2 (1-0)

Det blev en händelserik tillställning på Lemmingvallen när Ahlafors till slut tog sig till semifinal. I mitten av den första halvleken reduceras KIF till tio man efter att Ali Simmo drog på sig sitt andra gula. Strax efter sätter även Robin Eriksson 1-0 för AIF. En bit in i andra chockar KIF och vänder matchen på någon minut bara. 1-1 genom Ihab Yasin och 2-1 strax efter genom Dino Degirmendzic! Med mindre än en kvart kvar kvittera dock Cornelis Leckborn och det är även Leckborn som sätter segermålet på övertid!

AIF:s tränare Michel Berndtsson sa så här om matchen:

”Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vädret var bättre än matchen 😊 Kortedala får en tidig utvisning efter det har vi mycket boll men skapar nästan ingenting. Vi får in 1-0 innan halvlek. I andra chansar Kortedala och trycker på framåt och får in två mål inom loppet av en minut. Efter det tar vi över igen och lyckas med lite tur få in seger målet i sista minuten av matchen.”

KIF:s Ali Simmo hade följande att säga om förlusten:

”Inte mycket mer än att jag är besviken på mig själv att jag tar två gula tidigt som gör att jag blir utvisad. Men sen visar vi att det är ett nytt Kortedala i år med nytt hjärta som kämpar för varandra! Vi tar ledningen med 2-1 efter de gjorde 1-0! Sen blir de många tunga kroppar och de hinner göra två. Vi förtjänar vinna efter en sån insats.”

Ahlafors matchrapport hittas HÄR

 

Partille IF FK (5A) – Gunnilse IS (division 3) 1-1 (1-0) 5-6 efter straffar

Precis som Finlandia i Hisingsmästerskapen tvingade Partille fram straffar mot ett division 3-lag. Partille var även i ledning i paus då Christoffer Järnesjö hittade rätt efter en dryg halvtimme. I början av andra kom dock kvitteringen, signerad Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah. Matchen bjöd inte på några fler mål under ordinarie speltid och fick alltså avgöras från 11 meter. Där var Gunnilse till slut starkast och kunde vinna. Partille inledde dock straffskyttet bäst och hade guldläge där mål skulle betytt avancemang. Det blir dock en miss och lite senare tar sig Gunnilse vidare efter att Partilles sista straff tar i stolpen! 

Partilles tränare Torsten Kymmer sa så här om förlusten:

”Tung förlust. Vi gör en bra första halvlek även om Gunnilse har lite mer boll. Press-spelet fungerar, vi ställer om flera gånger och lyckas även lugna ner det ibland genom att hålla lite i bollen. Tar ledningen också genom Järven som gör en fin soloprestation vår sin vänsterbacks plats. I andra sjunker vi för lågt, men samtidigt ganska naturligt med tanke på ork och motstånd. Gunnilse kommer mest till inläggssituationer men gör tyvärr mål genom en fast situation. Matchen går till straffar och vi lyckas tyvärr inte utnyttja att vår målvakt gör det jävligt bra med två räddningar.”

Gunnilses Emil Berglind sa så här om segern:

”Inte mycket att säga från våran sida. Vi spelar fotboll i ett lågt tempo och tror inte man kan räkna alla fel beslut vi gör under matchen. Partille gör 1-0 på en fin aktion i första halvlek och ligger sedan rätt i position och jobbar för varandra medans vi gör tvärtom. Efter ett intensivt halvtids snack så höjer vi oss lite i andra halvlek men är långt ifrån bra. Vi kvittera på en fin inläggafrispark som Mohanad skarvar in. 1-1 efter fulltid och sedan drog vi längsta stråt i straffläggningen som kunde gå hur som helst. Vill passa på att tacka Partille för en fin match och lycka till i serien. Och självklart är det gött att vara i semi!”

Partilles matchrapport hittas på deras blogg (HÄR) där även målen och alla straffarna hittas. 

GIS referat hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från GIS hemsida. 

Gunnilse alltså vidare till semi. 

 

Björndammens BK (5A) – Gamlestaden FF (6A) 4-2 (1-1)

Det var 6A-laget GaFF som inledde hetast och gjorde 1-0 i mitten av första genom nyförvärvet Leo Kyriazis. BBK svarade dock genom Anton Linde innan paus. I andra såg Tony Rintamäki till att BBK kunde gå ifrån till både 2-1 och 3-1. Matchen fick lite nerv när Richard Björnander reducerade med kvarten kvar. Björndammen svarade dock och Alexander Paulsen-Medalen stängde butiken med sitt 4-2 mål. 

BBK:s Pontus Börjesson sa så här om segern:

”Stabil insats idag från boysen! Trots underläge så visar vi stundtals mycket bra tålamod i spelet, framförallt i uppspelsfasen. Vi vet att om vi spelar vårt spel så dyker chanserna upp och målen därtill, så blir också fallet. Några fina kombinationer senare så kändes matchen avgjord vid 3-1, trots att de fick ett brutalt offsidemål godkänt strax efter. Fortfarande tidigt på säsongen men vi börjar växla upp för varje match vi får i benen. Nu blickar vi mot semin, kommer blir riktigt tufft!”

GaFF:s kapten Richard Björnander sa så här om förlusten:

”Nu har man hunnit smälta förlusten lite. Oerhört tråkigt att åka ur cupen, vi hade en riktigt go känsla i laget efter att ha vunnit över både Semberija och Sveakurd i gruppen. Men Björndammen är ett välspelat lag med en tydlig spelidé och dom gör det riktigt bra. Tycker vi står upp bra i första halvlek och tar ledningen, en halvlek som står och väger fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Tyvärr får dom ett tidigt mål direkt i andra halvlek och luften går lite ur oss. Det blir mycket jaga boll men vi gnetar på och lyckas reducera till 3-2 och hoppet tänds, men kallduschen 4-2 kommer inte långt därefter och då är matchen avgjord. Vi säger grattis till Björndammen och blickar istället framåt mot seriepremiären.”

BBK alltså vidare till semifinal.

 

Qviding FIF (division 2) – Utbynäs SK (5A) 3-0 (2-0)

5A-laget Utbynäs räckte inte riktigt till om division 2-gänget Qviding utan föll med 0-3. Redan efter fyra mindre satte Linus Ohlsson 1-0 för Qviding. Daniel Tidstrand ökade på till 2-0 innan vilan och det var även han som gjorde den andra halvlekens enda mål. Det verkade som det blev lite känslor på slutet då både målskytten Ohlsson och USK:s Robert Hedelin fick lämna matchen med tio minuter kvar. 

USK:s Pontus Svedberg sa så här om förlusten:

”Ja en otroligt jobbig match där några killar från båda lag var otroligt griniga. Lite derbykänsla utan fyrverkerier! Qviding drar upp ett bra tempo från start och gör 1-0 tidigt. Efter det jobbar vi oss ändå in i matchen och spelar väldigt bra försvarsspel där qviding styr matchen. De gör ett mål till innan halvlek men vi känner oss ändå nöjda! Andra fortsätter på samma sätt med qviding som styr och vi försöker ligga rätt och styra dem. De vinner andra halvlek med 1-0 och vi är trots detta jävligt nöjda med hur vi kämpar och sliter för varandra! Var grinigt men ändå gott snack med de flesta killarna! Lycka till Qviding!”

Qviding till semi alltså. 

 

Semifinalerna spelas nästa onsdag (13/3) och ser ut så här:

Ahlafors IF – Björndammens BK (19.00 Kviberg 5)

Gunnilse IS – Qviding FIF (19.00 Gamlestadsvallen 2)

 

/Rasta