Igår avgjordes finalen i Södercupen och för tredje året i rad var det Landvetter IS (division 3) som ställdes mot Lindome GIF (division 1)!

 

Lindome GIF – Landvetter IS 1-0 (1-0)

Det blev bara ett mål i denna final och det målet kom omgående! Lindomes Viktor Alexandersson nätade nämligen redan i matchminut 1! 89 minuter senare hade Lindome försvarat sin titel från 2018!

Landvetters målvakt Martin Laanemets sa så här om förlusten:

”På förhand visste vi att det skulle bli en riktigt tuff match mot en väldigt spelskickligt Lindome. Det stärktes bara ännu mer när de gör mål redan efter halvminuten spelad. Efter det var det fokus på försvarsspel i stort sett hela matchen. Lindomes rörelsemönster, förmåga att flytta boll samt noggrannheten i passningsspelet fick oss att se ut som yra höns ett tag. Vi höjer oss dock under delar av matchen och ska vara nöjda med insatsen. Med lite flyt hade vi kanske kunnat få till en kvittering i slutet, men var aldrig riktigt nära. De var betydligt närmare 2-0 och 3-0 men missade ofantligt mycket i regnet på Lindevi IP. Vi säger grattis till Lindome och önskar de lycka till i år. Vi tar den här matchen som lärdom och går trots förlusten rakryggade därifrån och ser framemot seriespelet.”

Lindomes matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är också lånad från Lindomes hemsida. 

Landvetters rapport hittas HÄR

 

Bloggen får passa på att gratulera Lindome till segern i Södercupen!

 

/Rasta