Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har pratat med division 3-laget Gunnilse IS ena tränare Joel Sjöqvist:

 

Innan det brakar loss med PREMIÄR 13/4 tänkte jag fram till seriestart lägga ut lite intervjuer med profiler från vår kära serie.

Först ut är en mycket lovordad tränare som kliver in på sitt andra år i Gunnilse IS.. förlåt ANGERED. IK nämnligen Joel Sjöqvist (bilden är lånad från GIS hemsida).

# Knappt 1 månad kvar till seriestart, hur mår ANGERED. IK idag ?

Vi mår bra! Det är inga konstigheter och allt blir bara bättre hela tiden, enda orosmolnet är att Anton  går i pension, Hur ska det bli med stans bästa gräsplan nu, ska vi äntligen kunna linjera träningsplanen?

# Ganska stor omsättning på spelare i truppen, vad har DU lagt fokus på denna försäsongen ?

Vi är en allians numera och kommer dela reservlagsserien med Angered MBIK. Detta har lett till att jag tvingats  se fina människor se sig om efter nya föreningar, samtliga som tvingats lämna har blivit föreslagna och rekommenderas att testa hos Angered MBIK för att på så sätt få speltid och över tid ta steget tillbaka.

Sedan har endast Amar Mushin lämnat frivilligt och detta för division 1 och UTSIKTEN, roligt att han utvecklats så och kan ta det steget. Övriga spelare som fått stanna har velat stanna, vilket vittnar om att spelarna trivs med varandra, vilket är oerhört glädjande då miljön är helt avgörande för ett bra resultat, vi är ändå människor som spelar fotboll, inte bara fotbollsspelare.

Spelmässigt så har fokus landat på en bredd i kunnandet.

Då trean byter 50% av lagen inför varje säsong och scouting jobbar vi inte med i någon större grad så handlar det mer om att stärka våra metoder i speluppbyggnad och förhindra speluppbyggnad. Kort och gott så har stärkt våra möjligheter att spela den fotbollen vi anser är attraktiv, för fotboll är en underhållningsidrott.

# Efter knappa 15 månader i ANGERED. IK, börjar du nu se ”the finish article” eller har ni mer att jobba på innan du är nöjd ?

Vi närmar oss något vi kan kalla ”vårt spel”. varje vecka tar vi steg med våra idéer, vårt arbetssätt och våra metoder.

Vårt spelsystem utvecklas hela tiden och glappen blir färre och färre och förståelsen och kunnandet större, klara blir vi aldrig men vi är redo för seriespel – inget snack om den saken.

# Jag var ju skeptisk till er offensiv då Amar med sina 22 mål lämnade, skall nya Frederick Ofori fylla hans skor målmässigt i år?

Vi gråter inte över spilld mjölk, det kryllar av offensiv kraft hos oss och jag är inte alls orolig över målproduktionen.

När någon försvinner fyller nästa upp, det är samma på alla nivåer i alla föreningar.

# Många klubbar står med kanske bara EN målvakt, ni har 4 BRA ”målisar”, ett lyxproblem att välja rätt keeper?

Oerhört glädjande som sagt att vi har en miljö där våra spelare trivs i och inte vill lämna och då kan det bli lyxproblem som detta.

Konkurrenssituationen är hård på samtliga positioner så även på målvaktssidan. Mina målvakter ska ha en enorm eloge för sin proffsighet, tränar mest av alla och hårdast av alla, riktiga föredömen!

# Vad tror DU om årets upplaga av Div 3 N.V.G?

Som vanligt väldigt tufft, det finns 5-7 lag i toppen och ett gäng som kommer att slåss om att undvika negativt kval. Det verkar som de flesta lag stärkt sina trupper rejält främst sticker väl Kongahälla ut med bredden dem satsar på och Landvetter med den spetsen dem fått in. HBFC kryllar av kvalité, kan dem ladda om?

Virgo kommer nog vara bra en säsong till, dem duckar snyggt för eventuellt favoritskap dock, som alltid. Riktigt dålig koll på Lerkil. Och höjer ett varningens finger för att Hestrafors som lurar rejält i vassen.

Anser att trean är märklig, 50% nya lag inför varje säsong och svårt att etablera sig i en så ryckig serie.

# Om jag ”tvingar” dig att tippa 3 lag som slåss om det i år, vilka blir det då?

Landvetter IS, Hestrafors samt vi själva (Angered. IK).

# Ni är framme i semi i Ö.C, tog er vidare från en grupp med bl.a Sävedalen, nu Qviding…kan ni skrälla?

Vi spelar om det i 90 minuter mot ett knappt favorittippat Qviding.

Jag tycker det var en större skräll att slå ut ett skickligt Sävedalen ur gruppen, givetvis är Qviding är skickliga men vi hoppas vi har en matchplan som ska räcka för att nå finalen.

# Till sist, jag vet att du är jättenöjd med din trupp, men om du fick chansen att plocka en valfri spelare från någon seriekonkurrent, Vem & Varför?

Du har helt rätt, jag har en fantastiskt fin trupp på alla sett,  skulle inte vilja byta ut någon.

Men den här frågan är enkel:

Kristian Kocevski från HBFC. Komplett fotbollsspelare som skulle kunna husera på vilken nivå som helst om det inte var för hans hjärnspöken. Jag arbetar gärna med spelare som inte nått sin fulla potential ännu, och skulle säga att om jag nu har några styrkor som fotbollstränare är det att få just dessa att växa och snabbt utvecklas genom att hitta mening och glädje med det vi gör. Hade gärna sett honom i min trupp så jag fick ur honom det han har i sig, innan det är försent.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Undertecknad tackar Joel för pratstunden och önskar givetvis stort LYCKA TILL mot Qviding men även i årets seriespel

/ Bendinho