Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fortsätter att intervjua! Bilden till inlägget kommer från Bryan själv men har figurerat både på Frölundas hemsida och bloggen Grönvita Staden. Möjligtvis att Peter Iversen är fotografen. Truppbilden här nedan är lånad från VF:s hemsida. 

 

Lika bra att smida medan järnet är varmt. Efter Coach Sjöqvist är det nu dax att ta ett litet snack med en av spelar profilerna i årets serie. Undertecknad skall inte sticka under stol med att jag är ”barnsligt förtjust” i att se dagens intervju objekt i högform.

Håll till godo med Västra Frölundas Bryan Johansson:


# Kanonsäsong 2018 i exakt 1980 minuter (22 matcher) för att sedan rasera allt under 45 minuter i kvalet mot TIDAHOLM, hur gick dina tankar efter kvalmissen?

Ja men precis, kollar vi tillbaka på serien 2018 så är vi i det stora hela riktigt nöjda med vad vi presterade med tanke på att vi ändå hade en helt ny trupp.

Visst har vi enstaka matcher vi inte alls är nöjda med men summerar man alltihop så var vi riktigt nöjda, därför var det riktigt tungt när första matchen gick som den gick i kvalet, längesen man var med om en så jobbig bussresa som när vi tog oss hem från Tidaholm.

Sen var väl besvikelsen kvar där i någon vecka men sen var det bara att blicka framåt och förbereda sig mentalt på revansch inför denna säsongen istället.

# Nytt år, nya förutsättningar, ni har tappat 6 spelare födda 01, Ursholm / Paulsson och ersatt dessa med mer rutinerade herrar (Kadivar, Skoglund, Zhubi), vad kan vi förvänta oss av VF anno 2019?

Klart att det alltid är tråkigt när spelare lämnar men det är ju sånt man får räkna med efter varje säsong. Utöver dem 8 så är ju i princip alla kvar från förra säsongen och som du säger så har ju Zhubi, Kadivar och Skoglund tillkommit som alla 3 kommer från högre divisioner och som kommer vara en stor tillgång för laget i år.

Vi kommer med ett annat självförtroende nu och vi är betydligt mer samspelta nu än vad vi var vid denna tidpunkt förra året.

Så jag ser verkligen positivt på det inför 2019 och det enda ”negativa” blir väl att ledarna kommer få det tufft att sätta spelare
åt sidan när vi har så många bra spelare och bara 11 man får starta. Men det är bra med konkurrens. Jag tror stenhårt på oss i år.

# Jag tar för givet att ni i VF ser er själva som en utmanare till att vinna serien i höst, vilka lag får ni kriga mot i toppen?

Kan ju bara svara ur mitt perspektiv här och som jag har sett så verkar Landvetter ha något bra på gång inför detta året.

Sedan överraskade Hestrafors mig förra säsongen då jag tyckte de spelade riktigt bra. Så det är väl dem, sen vet man ju aldrig alla lag är bra och förra året så förlorade vi ju 2 matcher mot lagen som låg sist i serien så alla lag kan ju slå alla.

# Jag personligen gillar när du kliver in från höger i banan och utmanar, men i vilken position offensivt trivs du bäst i själv?

Jag är ju anfallare egentligen och har spelat centralt men hamnade egentligen på kanten på grund av konkurrenssituationen som var då. Ingen har ju missat att Simon (Chekrun) öste in mål på den positionen och Fred gjorde bra ifrån sig där med. Men tyckte faktiskt  mycket om att spela på en kant och har verkligen ingenting emot att göra det i år igen.

# I en profilstark & namnkunnig trupp, vem anser du är VIKTIGAST i ert lag, och varför?

Bryan såklart 😉

Nej skämt åsido, mycket svår fråga faktiskt. Vi har en hel del profilstarka spelare i truppen men har svårt att se någon som sticker ut mer än någon annan. ALLA är viktiga på sitt sätt och alla behövs. Sen kan jag ju säga att ”Henke” Carlsson är en spelare som saknas på planen nu efter hans skador. Men utöver det så har jag svårt att peka ut just en.

# Fotboll med VF, Futsal med IFK Gbg, är det fotboll som gäller 7 dagar i veckan för Bryan?

Försökt att hitta en balans där jag har kunnat vara med och gjort båda, men sen har jag åkt på några skador inomhus ovh missat många matcher där som har gjort att jag har varit extra försiktig när det gäller futsal.

Så som jag ser det i dagsläget är att klarar de sig utan mig inomhus så står jag helst över men behövs jag verkligen så ställer jag upp.

# Hur är din PRIORITERING om det krockar mellan VF / IFK?

Allt handlar väl om vilken tid på året som det krockar. Är det i slutet av säsongen i fotbollen och serien fortfarande är igång så prioriterar jag fotbollen och är vi mitt i säsong i futsalen och vi har viktiga matcher där så prioriterar jag futsalen då det förmodligen bara är försäsong i fotbollen.

Sporterna krockar ju egentligen inte såpass mycket att det blir ett stort problem.

# Med ”pistolen mot pannan”: att bli uttagen i Futsal landslaget eller vinna serien med LAGET?

Futsallandslaget hade ju varit en ära såklart, ett landslag är ju ett landslag men en serieseger med VF och med dem lagkamraterna jag har där väger över mer. Vill verkligen vinna serien med grabbarna i år.

# Avslutningsvis, nämn en försvarsspelare du gärna snurrar upp på läktaren under 2019 ?

Mamadou Diop ryktas vara klar för Jonsered så det ska bli skönt att möta honom för då vet jag att jag garanterat kommer vinna min match i matchen i minst 2 matcher i serien denna säsongen förutsatt att han spelar då.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Undertecknad tackar den vältalige Bryan för en skön pratstund och önskar LYCKA TILL i slutspurten av Futsal säsongen och med VF i årets seriespel.

/ Bendinho