Igår onsdag spelades det semifinaler i både Hisingsmästerskapen och Östra Cupen. Det bjöds på en hel del skrällar!

 

ONSDAG 13/3

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Eriksbergs IF (4B) – Torslanda IK (division 2) 3-0 (1-0)

4B-laget Eriksberg skrällde rejält igår när de skickade ut division 2-laget Torslanda och tog sig till final! EIF chockstartade hemma på Rosenhill och Blerim Peci satte en frispark direkt i mål redan efter sju minuter! Det resultatet stod sig sedan långt in på den andra halvleker. Det ska också tilläggas att TIK fick en spelare utvisade redan in matchminut 12 efter två ostskivor. Med dryga kvarten kvar satte Peci även 2-0 och i 86:e kom också 3-0 (Jan Tengwall på straff)!

EIF:s Peter Johansson sa så här om den fina segern:

”Oj vilken go seger. Vi är organiserade och har en matchplan som vi följer från minut 1 till minut 90. Vi tillåter Torslanda rulla boll och vi ligger och lurar i vassen. Torslanda får tidigt en man utvisad efter två gula och kort där innan så har Blerim mycket vackert knorrat in en frispark. Vi fortsätter på vår linje och Torslanda har inte mycket att sätta till. Vi skapar en del farliga lägen och 1-0 i halvtid är i underkant. I andra halvlek forsätter vi som i första och ”dödar” matchen genom Blerim igen. Final på söndag mot Velebit och de ska bli en rolig utmaning. Vi tackar Torslanda för en härlig kamp och önskar dom lycka till i år.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR

Eriksberg alltså till final i HM för andra året i rad. Förra året blev det förlust mot Hisingsbacka

 

KF Velebit (4B) – Hisingsbacka FC (division 3) 2-1 (0-0)

Även i den andra semifinalen blev det en skräll. Visst är Velebit en av favoriterna till att vinna 4B den här säsongen men Hisingsbacka kommer ändå från division 2-spel 2018. Efter en mållös första halvlek kunde sedan Velebit vinna matchen med 2-1 och alltså ta sig till final!

Velebits Emilio Rossi sa så här om segern:

”En bra genomförd match av oss defensivt i första halvlek, alla jobbade verkligen hårt för varandra! Andra halvlek fick vi ett mål direkt, och ytorna öppnades upp för våra snabba spelare offensivt och med en stabil backlinje och mittfält tog vi en skön lag seger och ser fram emot en final på söndag som vi ska vinna och spela med stort självförtroende! All lycka till för Hisingsbacka i serien kommande säsong, dom har allt som behövs för att hamna i topp!”

 

Finalen i årets HM spelas nu på söndag (17/3) på Backavallen klockan 14.00 och det blir alltså ett 4B-derby när KF Velebit ställs mot Eriksbergs IF

 

ÖSTRA CUPEN

Ahlafors IF (division 3) – Björndammens BK (5A) 2-2 (2-1) 3-4 efter straffar

Det blev dramatiskt värre när 5A-laget Björndammen skrällde och slog ut division 3-laget Ahlafors på straffar i gårdagens slutspel i Östra Cupen. Det var dock en väntat start då Robin Eriksson satte 1-0 relativt tidigt för AIF. BBK:s Anton Linde kvitterade dock på straff men AIF återtog ledningen Kalle Hamfeldt strax innan paus, även det målet kom på straff. Björndammen gav sig dock inte och med tolv minuter kvar kom kvitteringen, signerad Pontus Börjesson. Det blev inga fler mål under ordinarie speltid eller förlängning och match fick helt enkelt avgöras på straffar! Där drog Björndammen det längst strået och blev alltså finalklara!

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Precis som förra året så var det gulsvart division 3-motstånd i semifinalen, med skillnaden att förra årets motståndare Jonsered IF bytts ut mot Ahlafors IF. Ett Ahlafors som redan är ett stabilt division 3 gäng och som inför året förstärkt laget tungt där pålitlige målskytten Robin Eriksson sticker ut mest. Vi la upp en strategi om att ligga lågt, stänga ytor och utnyttja ytorna bakom Ahlafors backlinje snabbt vid bollvinst. Ahlafors inleder med att ha boll ganska mycket boll (vilket vi var mycket väl förberedda på) och vi försöker hitta positioner. Tempot är ganska måttligt men vi är inledningsvis lite stressade med boll. Efter cirka en kvart får nämnde Eriksson bollen utanför straffområdet och chipskjuter bollen känsligt över Petrovski i målet. Matchbilden fortsätter som den började med skillnaden att vi börjar lyckas låsa Ahlafors raka bollar mot central forward samt börjar få lite ordning på bollen vilket gör att vi kan börja sätta in bollarna bakom Ahlafors backlinje där Börjesson, Linde och Rintamäki lyckas skapa oreda och vaska fram både chanser och fasta situationer. Till slut mynnar det ut i en straff efter att ett inlägg fastnar på en utsträckt hand. Odiskutabelt beslut från domaren och Linde placerar säkert in straffen. Ahlafors skapar givetvis en hel del chanser både genom spel och fasta där Petrovski ställs på prov ett antal gånger men reder ut. Till slut lyckas Ahlafors få en straff som är lika självklar som våran tidigare. Bogojevic kommer sent in i tacklingen och straffen dras upp i krysset via en lätt touch under ribban. Andra halvlek drar igång och matchbilden är sig lik från första men det börjar bli lite större ytor åt båda håll. En hel del chanser och halvchanser åt båda håll tills Paulsen lyckas nicka in ett mål efter ett inspel från kanten som studsar upp med en kvart kvar. Ahlafors gör en uppryckning och försöker döda matchen och har ett antal lägen samtidigt som vi heller inte är ofarliga i detta skede och har också ett par möjligheter att sätta punkt men resultatet står sig matchen ut. Majoriteten av spelarna på plan trodde nu att det var dags för straffar och hade nog gärna tagit de direkt men det vankades förlängning i 30 minuter till där de pigga benen på planen var lätträknade. Båda lagen har chanser att avgöra men det blir straffar där vi sätter våra och Petrovski räddar Ahlafors tredje och drar sin femte utanför och en riktigt stabil laginsats från oss resulterar i final mot Qviding. Otroligt stolt över gubbarnas slit ikväll. Nu blickar vi framåt mot finalen.”

AIF:s tränare Michel Berndtsson sa så här om förlusten:

”Första 45 är bra av oss. Vi dominerar matchen och får in två bollar. Björndammen sticker upp i ett anfall och lyckas få en straff. Andra halvleken och förlängningen spelar vi långsamt slarvigt och utan nån kvalitet. Hatten av till Björndammen som krigar på och spelar disciplinerat och ligger rätt i sina positioner i 120 minuter. Dem förtjänar att spela final det gör inte vi.”

BBK:s matchrapport hittas HÄR

 

Gunnilse IS (division 3) – Qviding FIF (division 2) 2-5 (2-0) efter förlängning

Det var nära en skräll även i den andra semifinalen. Division 3-laget Gunnilse hade nämligen 2-0 i paus mot division 2-laget Qviding efter den första halvleken. Adam Jallow gjorde 1-0 redan efter tre minuter och efter en kvart satte Paul Nyman 2-0. Qviding tog sig dock tillbaka in i matchen. Julius Lindberg reducerade och med kvarten kvar kom 2-2 på frispark (Patrik Wålemark). Matchen gick sen till förlängning och där var Qviding starkare. Theodor Hult Berényi satte 3-2 och 4-2 kom efter att en Gunnilse spelare skarvat in en hörna i egen kasse. Båda lagen fick sedan varsin spelare utvisad innan Chisomnazu Chika Chidi satte 5-2 i matchens sista minut. 

Gunnilses ena tränare, Vladimir Majdandzic, sa så här om förlusten:

”Matchen börjar i ett fint tempo och vi känner att vi står upp och följer vår matchplan. Jag tycker att vi rättvist gör 1-0. Därefter så fortsätter det på ett bra sätt och vi jobbar bra med att ligga i våra positioner och gå på omställningar. Samtidigt så vågar vi behålla bollen och spela runt när tillfället ges. Vi gör även 2-0 detta på en bra omställning. Halvtid 2-0. I andra halvlek så börjar vi bli passiva och lite ängsliga. Qviding börjar trycka på och reducerar till 1-2 alldeles för tidigt. Nu börjar Qviding trycka på ännu mer och vi klarar inte riktigt av att ha något anfallsspel. Trots det så skapar vi en väldigt bra chans till 3-1 som vi inte förvaltar. Mål där och energin blir en hel annan för oss. Istället så gör Qviding 2-2 på en fin frispark med ca 15 minuter kvar. Sista minutrarna blir väldigt jobbiga för oss då vi inte lyckas behålla bollen inom laget någon längre period, men vi lyckas ändå i matchens sista sekunder skapa en väldigt väldigt fin möjlighet när vår högerytter Kebba springer sig fri och i 1 vs 1 med målvakten chippar över honom men en utespelare räddar bollen på mållinjen. Fulltid 2-2 I första förlängningen så gör Qviding det viktiga första målet och vi får en uppförsbacke som är väldig jobbig. Vi får inte till något riktigt tryckt och de kan med sekunder kvar av första förläggningen göra 4-2. I andra förläggningen så försöker vi lyfta in bollar så mycket som det går men närmare än en ribbträff kommer vi inte. Istället så gör Qviding 5-2 i 120 minuten på en straffretur. Grattis till Qviding och lycka till i finalen. Vi jobbar vidare mot seriestart.” 

Qvidings tränare Robert Vilahamn hade följande att säga om segern:

”Gunnilse började matchen väldigt bra och gick tidigt fram till 2-0. Vår prestation under första halvlek är den sämsta på länge och Gunnilse leder rättvist! I andra halvlek höjer sig killarna rejält och vi lyckas både reducera och kvittera. Under förlängningen orkar inte Gunnilse riktigt och vi kan till slut vinna matchen med 5-2. Skönt med seger och att vi är klara för final men jag vill också passa på att berömma Gunnilse som verkar ha ett riktigt bra lag på gång!”

Gunnilses matchrapport hittas HÄR.

 

Finalen i Östra Cupen spelas inte förrän onsdagen 27/3 på Prioritet Serneke Arena klockan 21.00. Där ställs alltså Qviding FIF mot Björndammens BK!

 

/Rasta