Igår torsdag avgjordes semifinalerna i Västra Cupen!

 

TORSDAG 14/3

SEMIFINALER

Donsö IS (5B) – Assyriska BK (division 2) 1-5 (1-2)

Det har skrällt en hel del innan i veckan i cuperna och igår inledde ö-laget Donsö fint då Erik Kristensson satte 1-0 i mitten av den första halvleken. Division 2-laget Assyriska lyckades dock vända innan paus efter mål av Daniel Stanisic och Gabriel Garis. I början av andra fick även DIS kapten Jimmy Svanström utvisad. ABK kunde sedan kliva ifrån och Iset Thoma Hajrizaj satte både 3-1 och 4-1 innan Garis gjorde sitt andra och fastställde slutresultatet 5-1

Just ABK:s Iset Thoma Hajrizaj sa så här om segern:

”Första halvlek såg det inte alls bra ut, de fick göra de första målet och det kom som en chock för oss men vi lyckades göra fem mål i andra halvlek inget att skryta om vi ska bara vinna den här turneringen och nu på onsdag så spelar vi final mot Öckerö.”

DIS ena tränare, Daniel Fhager, sa så här om matchen:

”Att ta emot Assyriska var en härlig utmaning som vi såg fram emot. Viktiga bröderna Backman var ute och feskade och mittfältsgeneralen Anders bröt två revben och punkterade lungan mot Askim senast. När dessutom ersättaren Patrik fick kasta in handduken under uppvärmningen så var vi aningen skadeskjutna. Men trots detta så håller vi oss klockrent till vår gameplan och låg helt rätt och kontrade in 1-0 efter ca 20 minuter. Då hade vi missat öppet mål och haft ytterligare några farliga lägen. Tyvärr både kvitterade Assyriska och tog ledningen före paus. Några taktiska justeringar i uppställningen i halvtid gör att vi får ny energi i början av andra men efter några minuter så åker vi på en riktig kalldusch efter en ,enligt oss (och huvuddomaren), helt korrekt brytning men assisterade ville annorlunda och efter ett kort överläggande så visas det röda kortet. Riktigt tråkigt för matchen och tufft läge för oss. När 1-3 kommer går luften lite ur och så rullar tyvärr några bollar till in senare. Men vi håller huvudet högt och är stolta över prestationen i årets Västra Cup.”

 

Öckerö IF (4B) – Näsets SK (5B) 7-2  (4-0)

Öckerö IF fortsätter sin fina försäsong och hade inga problem att städa av 5B-laget Näset i den andra semifinalen. Simon Olsson nickade in 1-0 redan efter sju minuter och Carl Wiklander satte tvåan innan Olsson även gjorde 3-0. Precis innan paus kom även 4-0 (målskytt Hampus Nilsson). Målen fortsatte att trilla in och Gustav Claesson satte 5-1 efter att Näset fått in en reducering tidigt i andra (Casper Jonasson). Alexander Simonsson gjorde sedan 6-1 och Wiklander blev tvåmålsskytt med sitt 7-1 mål. NSK avslutade målskyttet med ännu ett tröstmål (Oskar Olsson).

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Återigen en stabil insats från vår sida. Näset börjar ändå piggt tycker jag och har några duktiga spelare, framförallt nr.4 på mittfältet. Dock så har dem svårt att försvara sig när vi anfaller och vi får ganska snabbt (ca 20 minuter) en 2-0 ledning efter mål på en hörna och ett fint anfall. Efter det trummar vi på och utökar ledningen till 4-0 i paus och det känns ganska avgjort. Näset chansar lite i början på andra och försöker trycka på hårt och får in 4-1 men dem lämnar stora ytor bakåt som vi snabbt kan utnyttja till 5 och 6-1. Sista halvtimman på matchen blir naturligt avslagen och vi gör varsitt mål till. Nu blir det en riktigt inspirerande uppgift att ta oss an Assyriska i finalen nästa vecka.”

NSK:s Anton Örth sa så här om matchen:

”Ja, det blev en tuff förlust i dagens match. Öckerö spelar enkelt hela tiden och utnyttjar verkligen sina fasta situationer idag! Vi får ladda om till seriepremiären om mindre än en månad och helt enkelt smälta dagens förlust och vara nöjda med en delad tredjeplats (utav 24 lag) i årets upplaga av Västra Cupen. Vi önskar Öckerö och Assyriska lycka till i finalen nästa vecka!”

 

Final i årets Västra Cupen spelas alltså mellan Assyriska BK och Öckerö IF. Matchen spelas på Ruddalen 1 nästa onsdag (20/3) med start 19.00.

 

/Rasta