Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fortsätter att intervjua inför division 3-säsongen!

 

Efter att ha intervjuat en coach (Sjöqvist GUNNILSE) och en spelare (Bryan VF) tar vi och slår två flugor i en smäll och tar ett snack med en som är både tränare & spelare, det handlar om DALEN KFFs Jocke Ahlgren (bilden är lånad från Dalen/KFF:s hemsida). Lite tankar om vad komma skall, lite om två heta matcher mot VIRGO, håll till
godo!


# Många år i Torslanda, flytt till polarna i Virgo, för att sedan bryta upp och bli spelande tränare i DALEN, är du i Dalen för att stanna länge?

Många år i TIK blev det. Tror de blev sju säsonger sammanlagt. Trivdes väldigt bra där samtliga år. När proffsdrömmarna tinade ut och jag skulle bli pappa kände jag inte för att lägga ner den tiden längre och då blev det istället Virgo. Jag kände faktiskt bara fyra personer i Virgo när jag började där. De var familjen Andersson. Tränare var Mikael Andersson, hans två bröder
Stefan och Patrik som spelade i laget, samt deras far Tomas som var lite allt i allo. Denna familj lärde jag känna från min ungdomstid i Dalen/KFF och det var dom som fick mig att välja Virgo.

Jag fick även med mig min gode vän Jonas Hylen till Virgo det året och det blev en väldigt trevlig säsong med många underbara gubbar och mycket glädje! Jag var spelare i Virgo två säsonger för att sedan vara spelande tränare under fem säsonger. Tiden går fort när man har roligt! Att gå från division 5 till att bli ett stabilt division 3 gäng var både jag och spelarna ganska nöjda med. Kändes som varken spelarna eller klubben ville mer än så, både pga sportsliga och ekonomiska själ. Då kände jag själv att det var läge att testa något nytt. Dalen/KFF hörde av sig och valet var då ganska lätt. Trots att dessa sju år i Virgo var otroligt roliga.

Förra året i Dalen/KFF var givetvis också fantastiskt roligt. Serieseger som spelande tränare i klubben man börja lira fotboll i för cirka 30 år sedan är ju en speciell känsla. Än så länge har jag inga planer på att röra mig vidare. Jag trivs bra uppe på Krokslättsvallen. Skulle gärna prova på att leda ett lag högre upp i seriesystemet, men allt har sin tid.

# Succé direkt med serieseger i division 4, är ditt lag rustat för division 3 spel enligt dig ?

I januari så hade jag väldigt goa känslor i kroppen inför året som kommer i division 3. Nu är de mars och vi har åkt på några tråkiga skador, samt några som har slutat. Har vi alla tillgängliga så känns det som vi är rustade för div 3 men i dagsläget känns det inte riktigt bra om jag skall vara ärlig.

# Förresten.. din roll, är det 50% tränare och 50% spelare eller hur ser det ut ?

Svaret på denna fråga kommer i samma svar som på nästa fråga….

# Tränarbyte redan i mars (C. Klippert lämnade), ni får in två Dalen-legender med ca 1000 matcher i klubben men med ringa tränarerfarenhet, blir du mer Tränare än spelare 2019 eller löser de nya grabbarna det ?

När det var jag och Klippert som ledde laget så delade vi 50/50 rakt av.

Nu får jag nog ta lite mer ansvar när de gäller tränarbiten då Jonas Hylen och Mattias Raidla är helt nya i gemet. Dock är tanken att jag ska vara med och lira om jag tar en plats i laget.

# Ärligt talat så har jag dålig koll på ditt lag, vet att ni har speed och offensiv kraft i Bångens/Paulsson, hur skulle du själv beskriva ditt lag ?

DALEN är ett lag med mycket god LAGMORAL, vi jobbar stenhårt för varandra helt enkelt! Det finns även riktigt bra spelare i truppen som jag är imponerad av. Många unga är på väg upp nu också, så det är en blandning.

# 3 anledningar enligt dig att ni som nykomlingar klarar nytt kontrakt denna säsongen?

Vinnarskalle som jag är så har jag ju svårt att ha målsättningen – att klara nytt kontrakt…. jag / vi siktar högre än så. (Kanske får äta upp det), men att:

-ALLA i laget tar jobbet. 

-En glasklar taktik som alla jobbar efter.

-Individuellt skickliga spelare.

# Vilka lag tror du slåss om avancemang till divisipn 2, ge mig 3 lag, dito gällande degradering?

Jag har för dålig koll på lagen i serien för att kunna svara på denna frågan. Sorry!

# Med ca 10 f.d lagkamrater i Virgo (räcker det ?) kan jag tänka att det blir två speciella fighter mot dem, vad väljer du: Vinna 20 lax på lotto eller 6 pinnar mot Virgo?

Ja det är många gamla lagkompisar i Virgo både från Torslanda tiden och nu senast i Virgo. Jag väljer helt klart 6 poäng alla dagar i veckan.

# ALLA jag pratat med pratar om din VINNARSKALLE, berätta…hur kan det ge uttryck om det ”går snett”?

Jag blir väl inte så glad när jag förlorar det kan jag väl villigt erkänna. Tycker dock jag blivit bättre och bättre på det genom åren men det gör fortfarande ont att förlora. Sån tur är så händer det inte så ofta. Det var många år sedan nu, men jag kommer ihåg senast jag hade en dålig säsong med laget och då mådde jag inte särskilt bra. Hoppas jag slipper uppleva de igen under 2019.

# Vilket lag tror du kan bli ett ”Leicester” i årets serie, som är uppe och bråkar i toppen trots ingen tror på dem?

Givetvis vi själva, det vill säga DALEN.

# Sundh (Virgo) viskade om att din två liters hårgeleburk finns kvar i klubbstugan, tar du med den till Mölndal tillsammans med 3 poäng när ni gästar Mossens IP?

Det kan jag nästan lova.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vi tackar ”Jocke” för pratstunden och önskar hans DALEN ett stort LYCKA TILL i comebacken i division 3!

 

/ Bendinho