Idag söndag avgjordes finalen i Hisingsmästerskapen

 

SÖNDAG 17/3

FINAL

Eriksbergs IF (4B) – KF Velebit (4B) 0-2 (0-1)

Velebit rivstartade finalen på Backavallen då nyförvärvet från Assyriska BKAhrun Cicek, satte 1-0 redan efter två minuters spel. Det resultatet stod sig nästan hela återstående tiden av matchen men precis i slutet kom även 2-0, målskytt denna gången Berahman Gholamreza (även han ny från Assyriska BK)! 

KF Velebits tränare Boris Skokic sa så här om finalvinsten:

”Vi börjar matchen riktigt bra första 20 minuterna. Gör 1-0 tidigt ett riktigt klassmål. Har en boll till i mål som efter längre domardiskussion döms bort för offside. Efter de går vi ner oss och resten av matchen är inte direkt något skönspel. Andra halvlek är bara ett ställningskrig, Eriksberg har under matchen två skott på mål och båda blir farliga. I matchens sista spark gör vi 2-0. Enligt mig helt rättvist även om vi inte imponerar direkt. Inget match som går till historieböckerna.”

Eriksbergs tränare Josip Baric sa så här om förlusten: 

”Ett tidigt Velebit mål blev avgörande. Vi hade problem med den första kvarten där Velevit var oss överlägsna. Vi återhämtade oss de sista 15 minuterna av halvleken och skapar oss ett jätteläge till kvittering men bollen tar i ribban. I andra halvlek är vi bättre men Velebit spelar både på resultat och är sylvasa i sina omställningar. Trots stor boll innehav lyckas vi inte skapa några riktiga målchanser utan Velebit kontrar in 2-0 slusekunderna. Surt men vi får tar revanch i seren och önskar Velebit lycka till i Svenska Cupen.”

Här Velebits Emilio Rossi med HM-bucklan. På bilden till inlägget syns också Rossi, där i sällskap med lagkamraten Andreas Kakic Bergstrand. Båda bilderna är lånade från Emilios privata samling. 

 

Bloggen säger stort grattis till Velebit!

 

/Rasta