Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fortsätter med sina division 3-intervjuer inför säsongen!

 

Ny vecka, och endast 26 dagar kvar till SERIEPREMIÄR.
Efter att ha tagit pulsen lite på:  en tränare, en spelare & en spelande tränare är det denna gång dax för en assisterande tränare att berätta lite om kommande säsong. Andreas Nilsson kliver in och assisterar Marek i IK. KONGAHÄLLA.
Lite om en bizzy silly season, om kommande Danmarksläger… håll tillgodo:
Bilden är lånad från IKK:s hemsida. 
# NY för i år i Kongahällas ledarstab, dina intryck efter knappa 3 månader i IKK ?
Känslan är bra tycker jag, föreningen verkar skötas på ett bra sätt och av bra personer. Sen tycker jag det är ganska lika överallt man kommer sen har ju alla klubbar olika saker de är bättre på och även sämre på.
# Extremt många nya in under ”frimånaden”, känns lite som en re-build, hur många nyförvärv landade det i till slut ?
Det har i nuläget trillat in 10 nya spelare sen 2018, dock skall det tilläggas att vi även tappat 15 spelare av olika anledningar. (All info om in/ut finns på hemsidan för den som vill läsa mer specifikt)
# Andra hälften av mars månad och jag vet att ni fortfarande har ”provspelare” nere och jagar nyförvärv, är ni inte nöjda eller letar ni till en specifik position ?
Jag är väldigt nöjd med truppen som helhet så det är inte därför vi letar, utan som du säger är det en specifik position där vi kikar vad som finns på marknaden, men inte så att det är katastrof om vi inte skulle hitta någon. (undertecknad vet att man är i kontakt med 2 spelare jag tränat tidigare).
# IKK startade uselt 2018 (6 raka torsk), vad kommer göra att ni inleder serien bättre i år, jag menar ni har massa nytt samt en del svajiga resultat i era träningsmatcher ?
Vet ju inte exakt hur det såg ut förra året men jag skulle tro att konkurrensen kommer bidra till jämnare prestationer från vår sida. Sen är resultaten i träningsmatcherna helt ointressanta för mig, prestationen är det enda som räknas och vi har tagit med oss mycket konkret att jobba vidare med från dessa matcher.
# Vad tycker du är en realistisk / godkänd placering för er i år ?
En godkänd placering tycker jag är att vara bättre än förra året, realistisk är svårare då jag tror på en väldigt jämn serie iår så jag tror de flesta placeringarna är möjliga.
# Vilka spelare i ditt lag måste hålla en hög nivå hela året för att ni skall uppnå era utsatta mål ?
Tycker vi har en relativt jämn trupp så jag tror mer det handlar om att vi behöver hålla en hög lägsta nivå som lag och när vi är inne i sämre perioder att dessa perioder blir så korta som möjligt. Tråkigt svar men så blir det ibland. 😉
# Vad tror du om årets serie generellt, vilka lag kommer fightas i de båda ändarna av tabellen när vi summerar i oktober ?
Ligger inte Frölunda och Landvetter topp 2 när serien är slut så har nått gått riktigt snett för dem, med de trupperna de har så är inget annat än minst kval ett krav, men det tror jag de är medvetna om och trivs med.
I botten är det svårare då jag som jag sa tidigare tror på en väldigt jämn serie speciellt på den nedre halvan, kommer inte säga nått specifikt lag men tror alla utom Frölunda, Landvetter,Angered (Gunnilse) och Virgo riskerar att bli indragna i den så förhatliga bottenstriden.
# Nämn 2 spelare i årets serie som gemene man skall hålla ett extra öga på ?
  • James Anderson – Hisings – Backa FC
  • Max Elgeskog – Kållered SK
Sen finns ju givetvis mer högprofilierade namn också, men dessa 2  var för uppenbara och givna för mig.
# Du var assisterande till en stor IKK profil i Hayek i Älvsborg, nu ass till Marek, skiljer sig dessa tränare på något sätt i sin ledarroll tycker du ?
Jag tycker både Hayek & Marek är väldigt bra tränare med stort taktiskt kunnande, tror båda hade klarat sig bra några divisioner uppåt.
Finns säkert en del skillnader men inget större jag kommer på rakt upp och ner.
# Läger till helgen, något ni kommer lägga extra FOKUS på i Danmark ?
Det blir mycket fokus på att förtydliga vår spelidé samt en del fasta situationer.
Men huvudfokus blir på att få ihop gruppen då vi har många nya, lägret blir extremt viktigt för våran säsong tror jag.
# Kommer min f.d adept Frane Sirinic få sitt stora genombrott i år och säg landa på 7 mål + 10 assist ?
Tar han till sig spelidén, håller sig skadefri och håller en jämn nivå över säsongen så är 17 poäng inte oöverkommligt.
– – – – – – – – — – – – – – –
Vi tackar Andreas för pratstunden och önskar givetvis stort LYCKA TILL under året.
Andreas avslutar:
Vill även tipsa om vår Instagram med som uppdateras flitigt med höjdpunkter och annat smaskigt, @ikk1906herr heter vi där.
/ Bendinho