Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fortsätter att beta av division 3-intervjuer! 

 

Näste man till rakning i min intervjuserie innan serien drar igång är en spelare som jag hade förmånen att få träna säsongen 2015 i Kortedala IF, då han bland annat sänkte Sävedalen i Östra Cupens final med två vackra mål.

Han tror stenhårt på sitt kära HBFC den gode Abubakar ”BABU” Dumbuya, håll till godo:


Bilden är från HBFC:s möte med Örgryte IS i Svenska Cupen. Fotograf Mathias Bergeld

# Ni i HBFC jagade ikapp Kongahälla 2016, vann division 3 2017, inledde division 2 spelet med 3 raka segrar.. sen tog det stopp, gick er resa för fort?

Skulle inte säga att det gick för fort för vi älskar när det går fort i HBFC. Vi inledde väldigt starkt obesegrade i dem 5 första matcherna i division 2, men vi tappade ödmjukheten och det straffade oss hårt. Vi glömde ta arbetet och att en säsong är längre en 5 matcher, det var en stor lärdom fick vi lära oss från division 2.

# Du som vart med ett tag, vad är det VIKTIGASTE när man åkt ur en serie och skall ”starta om”?

Att just börja om skulle jag säga! Att jobba ännu hårdare nu i 3;an än vi gjorde i 2;an. och att ta lärdom utav misstagen vi gjorde i division 2.

# Över 50% av era mål återfinns nu i ÖIS, NY tränare inför i år, hur mår HBFC 4 veckor innan premiär ?

Vi mår bra, och är givetvis glada för Fredrik som får chansen i ÖIS,  självklart tråkigt att han lämnade oss det går ej att sticka under stolen med.

Vi kunde kontra på väldigt snabbt med Fredrik för han va/är snabbare än blixten, men samtidigt gjorde det också att vi tappade organisation och en speluppbyggnad som jag känner att vi har skapat nu när vi inte har honom kvar.

Så nu krävs det att vi andra tar klivet och gör målen.

# Jag tränade dig 2015 (Kortedala), med en bra försäsong var du stekhet och öste in mål, är det du som ska axla F. Z-J rollen eller hur fördelar ni målen i år ?

Haha jo det va en fin säsong Mr Böjen 😉

Jag vill och strävar efter att skapa och göra så mycket mål som möjligt, men jag är inte ensam vi har många spelare med offensiva kvalitéer som kommer att bidra med mål.

Vi skapade tidigare mycket målchanser för våran broder Fredrik nu skapar vi åt andra, sån är sporten.

# OM jag påstår att ni ej blandar er i toppstriden i år, har jag fel då?

Då har du garanterat fel…

Vi vet vad som krävs för att vinna division 3, jag själv har vunnit den 3 gånger.

Så där är jag inte ens orolig. 

# Vilka lag tror du kommer vara med i racet om division 2-platsen?

Finns många bra lag, tror att förutom oss själva i HBFC så finns det 4 andra lag som är intressanta Landvetter, Jonsered, Frölunda och Angered (Gunnilse).

# Ser vi någon skillnad på HBFC med Nåfors som ”sheriff” istället för under tiden med Keyvan (Andersson)?

Det tycker jag absolut, Nåfors har en tydlig spelidé, är väldig lätt att prata med. Och det känns som att hela truppen mår bra under honom, så det är positivt. Man märker att han själv har spelat på en hög nivå och kan gå in på detaljer som hjälper både kollektiven och den individuella spelaren.

# En hel del nyförvärv inför i år, någon av de nya som visat framfötterna enligt dig?

Alla nya är goa gubbar inget snack om den saken. Och dem ska få det hett på inkilningen i Barcelona haha. Sandigi Jobe har imponerat på mig tycker jag, han kan spela som både CDM och CB med fina fötter och en bra fysik.

# Ni hade en tuff match mot VIRGO (avbruten 3 gånger) hösten 2017 om seriesegern, kan jag tänka mig att just matcherna mot dem kommer bli extra heta i år?

Det kommer garanterat att smälla rejält mot Virgo! Tror att dem är grymt revansch sugna, men vi vill visa dem vilka som
fortfarande bestämmer.

# Ni finslipar detaljer innan serien på ett läger i Barcelona, hur gott ska det bli på en skala 1-10 ?

Du känner mig Coach, Babu trivs som bäst i värmen!

Så ifrån din skala är det 100.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vi tackar BABU för pratstunden och hoppas att de nya spelarna i HBFC kommer lindrigt undan på inkilen…samt önskar givetvis LYCKA TILL i årets seriespel

/ Bendinho