Bloggen fortsätter att bjuda på intervjuer från division 3 signerade Magnus ”Böjen” Carlsson:

 

Nu är turen kommen att bege sig från Göteborg och ner till Halland där LERKIL huserar. Målvakten Alexis Mitrovgenis som jag hade förmånen att få jobba med i Kozara hösten 2018 delger här sina tankar om kommande säsong:

# Tillbaka i LERKIL efter en utflykt till Kozara, är det ett bättre Lerkil nu än det lag du lämnade?

Lerkil har alltid en mycket bra grupp oavsett vilka spelare som är här, det sitter i väggarna på Ledet (klubbens anläggning). Vi har en stomme som är grym men mycket yngre förmågor, men om man skulle använda sig av nån form av betygsättning så skulle jag säga att det fanns mer rutinerade lirare när jag gick i somras än vad vi har idag, men gruppen och sammanhållning är den samma och jag är inte alls orolig för detta.

# Hur har er Silly Season varit, fått in mer kvalitet än vad ni förlorat?

Som jag skrev på förra frågan så tycker jag att vi har fått in härliga människor och bra fotbollsspelare , men om man tittar på dom vi förlorat som tex Oscar Randevik (Fjärås)  och Tobbe Johansson & Tim Gustafsson (Onsala) det är ju killar som är väldigt svåra att ersätta i startelvan och i omklädningsrummet.

Men just nu är det för tidigt att döma om dom nya har ersatt sina föregångare, men det är alltid kul o se nya yngre killar som tar för sig.

# Nytt tränarpar inför i år, syns det på ert sätt att spela?

Två helt nya tränare som har ett otroligt engagemang och kunnighet, både Janne och Micke e nya för mig, (Janne Gelin, Mikael Andreasson). Men jag har klickat riktigt bra med dom och det känns som om truppen också gjort det, vi kommer väl att spela ungefär lika eftersom våran stomme e kvar, och jag tror att vi kommer bli ett spelande lag och utnyttja våra snabba spelare.

Förra året körde vi mycket omställningar, det kommer vi ju också använda när tillfälle ges men inget vi kommer bygga vårt spel på.

# Jag tippade ju er (Lerkil) sist i mitt januaritips, är jag helt ute och cyklar enligt dig?

Haha ”Böjen” du är ute o cyklar, bara för att man ligger i Halland och inte har gamla superettan och div 1 spelare med i truppen så betyder det inte att vi inte kommer att lyckas.

Du var tvungen att sätta nån på sista plats, och du vet minst om oss så det är förståligt. Men jag säger såhär att du är ute o cyklar ordentligt!

# Vad blir viktigast för Lerkil i år för att kunna säkra upp division 3 spel även 2020?

Vi måste ha glädjen och kriga som ett lag, hålla oss till våran spelidé och verkligen förbereda oss på ett bra sätt innan matcher och träna hårt, det är många bra lag i serien och vad jag ser på allt för snack så är det ju tydligen 6-7 som har målet att hå upp i div 2, så i början av serien kommer vi få möta hungriga lag, bara bevisa att vi från Halland skall tas på allvar.

# Nämn 2 spelare i ditt lag som Göteborgslagen definitivt kommer ha lagt på minnet efter denna säsongen?

En spelare som jag verkligen älskar o titta på när han lirar fotboll är Nicholas Bredöl, han är så smart och teknisk samt målfarlig, Lerkils egen  Modric!

Sen måste jag höja våran kapten ”Mackan” Eriksson, han är en krigare med ett hjärta av guld så han kommer bli otroligt viktig i vårt lag speciellt för dom yngre.

Jag kunde nämna ett par till som jag anser har en viktig roll i laget och kommer märkas varje match men fick ju bara ta två.

# Vilka lag kommer slåss i toppen om en div 2 plats?

Ja du…  det blir svårt , men jag får gå på värvningar och försnack och då kommer  Landvetter och VF  vara där uppe o fightas, men det blir alltid nån uppstickare som är underdog , efter som ingen tror på oss hade jag älskat det varit vi men vi får se efter serien. 

# Ni är nyss hemma från ett läger i Köpenhamn, lyckat läger ?

Lägret var GRYMT, eftersom vi hade en del nya spelare så var det en otroligt viktig helg, den var lite för kort i mina ögon men vi hade en bra sammanhållning och mycket bra utfört av tränare och ledare.

Tyvärr blev det inte så mycket fotboll pga mycket regnsjuka planer, men vi gjorde det bästa av situationen och hade ett underbart läger.

# Jag utmanar dig på ett vad, ska vi säga en lunch: Jag påstår att du ej håller mer än 5 ”nollor” i år, deal ?

Absolut, jag backar aldrig för att slå vad med någon, speciellt inte när det gäller min egna kapacitet.

Jag höll väl 11 nollor mitt första år i Lerkil, sen blev det 5-6 förra året tror jag, så nej jag kommer inte backa ur detta vad heller. Speciellt inte mot dig där det finns en rolig rivalitet, varför vet jag inte hahah, men jag håller fler än 5 ”nollor” i år, garanterat.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Då återstår det att se senare i höst vem som får bjuda på lunch, jag tackar Alexis för ett gott snack och önskar LYCKA TILL i seriespelet

/ Bendinho