Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson håller ett riktigt högt tempo och det är redan dags för nästa division 3-intervju

 

En vinnarskalle som spelare, så även som tränare skulle man kunna beskriva Gårdas tränare Stefan Runeman. Nu är det klassiska gamla allsvenska laget tillbaka i division 3 och passar på att göra det när klubben firar 100 årsjubileum. Han verkar ha en ”räv bakom örat” då han gärna tonar ner lagets chanser inför säsongen, håll till godo:


Bilden är lånad från GBK:s hemsida. 

# Våra vägar korsades som hastigast hösten 2012 i SÄVEDALEN, vad har Stefan Runeman gjort sedan dess fotbollsmässigt?

Efter tiden i Sävedalen så gjorde jag två år i Lindome som spelare i division 2 innan jag kände att motivationen inte riktigt fanns där för att köra vidare på den nivån.

Att vara tränare är något som alltid har lockat och när jag fick möjligheten av Olskroken att kliva in som spelande tränare så blev det så, efter det hade jag ett turbulent år med Fässberg som spelande tränare innan jag lade skorna på hyllan och tog över Gårda 2017.

# Serieseger 2018, känslan att få lira division 3 när klubben firar 100-årsjubileum?

Alla vet att Gårda har en väldigt fin historia med många profilstarka namn och spel i Allsvenskan. Att spela i division 3 är dock den högsta nivån klubben har legat på i modern tid och det är såklart speciellt att få uppleva det i samband med att vi fyller 100 år.

Jag gläds framförallt med dom som har följt klubben under en längre tid men också med spelarna som har varit med på hela resan från division 6 för bara några år sedan.

# Du tillhör den nya yngre generationen tränare, är du en Pep (Guardiola) som förespråkar possesion eller mer en Lagerbäck som prioriterar det taktiska?

Jag får erkänna att jag är ett Pep-fan, absolut 😉

Jag gillar den typen av fotboll men samtidigt handlar det om att spela på ett sätt där man får ut mest av laget. Sedan jag kom till Gårda har vi tränat väldigt mycket anfallsspel. Delvis för att det är det som kräver mest tid för att få till på ett riktigt bra sätt men också för att vi varit ett topplag där vi har haft mycket boll i många av våra matcher. Nu kliver vi upp en division och det kommer att krävas att vi sätter vårt försvarsspel på ett annat sätt än i division 4.

# Vad kan vi förvänta oss av GÅRDA säsongen 2019?

Jag tycker att man kan förvänta sig att få se ett lag med många skickliga spelare som dock saknar erfarenhet av spel på division 3-nivå.

Vi tror på vårt lag och högsta prioritet har varit att få behålla truppen från förra säsongen. Vi har tagit in ersättare för de spelare
som har lämnat men i övrigt inte värvat något. Vi har aktivt valt att tacka nej till flera ”stora” namn med erfarenhet av spel både en och två divisioner upp för att behålla strukturen i truppen och låta våra egna spelare som tog oss upp från fyran få ha liknande
roller i år.

# Jag tippade ju er näst sist i mitt tips i januari, borde jag omvärdera det tipset?

Att tippa oss sist är logiskt. Nykomlingar, överlägset minst budget, inga spektakulära nyförvärv, listan på argument kan göras lång.

Trots att vi har oddsen emot oss vill vi självklart göra vårt yttersta för att göra avtryck i serien. Vi tror på gruppen vi har att jobba med och vet att vi har en väldigt hög högsta nivå. För oss handlar det om att få fram den nivån så ofta som möjligt men kanske framförallt att höja vår lägstanivå.

# Alla säger att det kommer att handla om LANDVETTER & FRÖLUNDA, sållar du dig till den skaran eller ser du att något / några andra lag kan utmana?

Jag har generellt sett väldigt dålig koll på de andra lagen i serien men känner självklart till många av spelarna som jag själv har spelat med eller mot genom åren. Att anta att Frölunda och Landvetter kommer att tillhöra toppen känns ganska säkert. Men jag har som sagt för dålig koll för att bedöma de andra lagen i nuläget. Det är tur att det finns experter som du som kan ägna sig åt det istället. 

# Hur ser sista veckorna fram till premiären ut för er?

Det är ganska vanliga veckor fram till att serien börjar. Vi är inne i en ganska intensiv period just nu men ska börja skruva ner
för att formtoppa till serien inom kort. Motståndet i träningsmatcherna blir vassare och det gäller för oss att få bitarna på plats. Men i det stora hela tränar vi som vanligt och spelar match på helgen fram till premiären.

# För mig är Philip Jonsson lite som ”Fantomen”,  ALLA pratar om han men jag har ej sett han spela, är han lika bra som sitt rykte?

Philip Jonsson är riktigt bra när han är på humör. Det känns som han har steppat upp ytterligare i år och visar en annan vilja och ambition än tidigare.

Hans spetskvalitéer och råtalang har jag knappt sett tidigare ens under min sejour i Superettan och division 1. Sen finns det såklart andra bitar som inte är på samma nivå. Men han är en väldigt bra spelare när han har rätt dag.

# Alla segrar är ju goa, men skulle någon vinst mot något lag smaka lite bättre i år ?

Lite tråkigt svar men jag värderar inte någon seger över någon annan. Måste jag ändå välja så får jag säga att det ändå är lite
speciellt för mig att möta Jonsered som är min moderklubb.

– – – – – – – – – – – – – – –
Undertecknad gratulerar GÅRDA till 100 år, tackar Coach Runeman för pratstunden och önskar givetvis stort LYCKA TILL under 2019

/ Bendinho