Dags för nästa division 3-intervju signerad bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson:

 

Det står helt klart att det tippade topplaget Landvetter IS kommer ledas av en Belouati under 2019 då kaptens sysslan kommer delas mellan bröderna Sadik & Yasin.

Nedan följer ett litet snack med lillebror det vill säga Yasin Belouati om bland annat vad som kommer förhindra att LIS åker ”berg & dalbana” i sina prestationer under 2019.

Bilden är lånad från LIS hemsida. 

# Du lämnade Jonsered för LANDVETTER, hur många år har det blivit nu i LIS, nästan ”kult status” i en tid då spelare byter klubb i varje transferfönster?

Om jag räknat rätt så kom jag till det ”gröna stålet” 2015, så detta blir min fjärde säsong. Jag har själv vart en som byter klubbar hit och dit men jag tror det är ganska naturligt att man gör det när det finns ett så stort utbud av klubbar i en storstad.

Sen så kan det vara svårt att hitta en klubb med samma visioner och satsningar som man själv är ute efter.

# Hur rankar du årets upplaga av LIS jämfört med tidigare årgångar ?

Jag är en tävlingsmänniska och har alltid trott på det vi gör och gör det även i år och vi är ett bra lag så jag tycker vi ska sätta målet högt denna säsong.

# Tappat 7 dugliga spelare inför i år, MEN ersatt dessa med 4 klasspelare (”Rille”, Robin, Alnäs, Affane) samt massa unga egna, + (plus) eller – (minus) enligt dig?

Det positiva är att vi fått in ett flertal spelare med hög klass och rutin från högre seriesystem. Dom har egenskaper som kommer ge oss en stabil balans över hela banan och en hård konkurrens. Det är givetvis alltid ett minus att tappa spelare, speciellt när det som denna gången är spelare som hade platsat i nästan alla lag i denna serie…

Sen för egen del så är det extra tråkiga att vi blivit av med både Hami  (Golestan) och Efe (Yildirim) som var en stor del att jag valde Landvetter från första början.

# Vad blir din VIKTIGASTE uppgift i år som kapten i en trupp med naturliga ledargestalter såsom ”Rille” & Robin ?

Förra året så var det jag och Sadik som fick äran att bära bindeln men som du säger så får vi in två ledargestalter in i truppen som kommer bidra med sina ledaregenskaper i truppen vilket är super. Som ledarfigur i ett lag så tycker jag det är viktigt att pusha på och se till att kvalitén är så hög som möjligt i alla lägen.

# Tidigare år har LIS kunnat spela drömfotboll och vinna 4 raka för att sedan gå på ett botten napp och sämre matcher mot bottenlag, är den tiden förbi, är ni stabilare 2019 ?

Ja, det vill jag säga att den är! Det har varit vår största utmaning dom senaste tre åren vill jag säga. Årets Landvetter IS har en bredare trupp och är mer ödmjuka mot uppgiften som komma skall.

# Vad tror du om årets serie, undertecknad har ju tippat er som seriesegrare ?

Vi tackar givetvis för det förtroendet. På förhand känns det som att det är den tuffaste upplagan av div tre så
länge jag spelat i denna serien. Det är en serie där alla lagen vet varandras styrkor, svagheter och spelare men i slutändan så får vi ju hoppas att din tippning går hem.

# Ge mig 3 anledningar till varför ni går hela vägen i år ?

1; Vi har en bra bredd av kvalitet i truppen.

2; Vi vet vad som krävs av oss själva för att vinna dom tuffaste
matcherna.

3; Det är dags nu 😉

# Coach Engström hyllar ju ert unga garde, ge mig 2 namn att hålla ett extra öga på i år ?

Tycker de flesta av dom yngre börjar växa till sig och komma in i den hårdare miljön som det är i A-lagsfotboll så det är svårt att bara säga två men om jag måste och inte får nämna Fredrik Forsman (som är evigt ung *).

Då får jag börja med Lucas Nilsen. En ung spelare som varit uppe i A-laget ett tag men bråkat med skador. Tror han kommer få ett ordentligt genombrott i år och kommer vara superviktig för oss om vi ska ta oss hela vägen.

Sen så tycker jag man ska hålla ögonen öppna på Lucas Moberg som blivit uppflyttat i år. En spelare som tar för sig mer och mer och utvecklas för varje tillfälle han spelar.

– – – – —  – —  – – — –
Vi tackar Yasin för att han tog sig tid och önskar han och det ”Gröna Stålet” stort LYCKA TILL under året!

/ Bendinho