Igår onsdag avgjorde finalen i Västra Cupen!

 

ONSDAG 20/3

Assyriska BK – Öckerö IF 5-4 (4-0)

Det såg ut som division 2-laget Assyriska BK utan större problem skulle bärga sin andra raka seger i Västra Cupen. Laget hade nämligen 4-0 i paus mot 4B-laget Öckerö IF efter att Iset Thoma Hajrizaj gjort alla fyra! Ö-laget kämpade sig dock in i matchen igen. Med en halvtimme kvar kom 1-4 (Alexander Simonsson) och med dryga tio kvar kom både 2-4 (Gustav Claesson) och 3-4 (Daniel Larsson)! Ramsin Khoshaba Youkhanna satte förvisso 5-3 för ABK men med bara några minuter kvar kom ännu en ÖIF-reducering. Denna gången satte Simon Olsson en straff fram till 4-5. Assyriska höll dock undan och kunde lufta bucklan! 

ABK:s Danial Savari Choulabi sa så här om finalen:

”Kul med så mycket folk som var där, vi visar i första halvlek och en bit in på andra varför det är nivåskillnad men vad som händer efter är under all kritik, vi släpper in fyra mål och tappar matchen helt. Öckerö tar över i princip sista 30 och utnyttjar vår passivitet och nonchalans. Fantastiskt kul att vinna däremot och jag fick bjuda på två assist också!”

ÖIF:s Victor Niklasson sa så här om förlusten:

”Vi har stora problem i början av första halvlek, Assyriska pressar oss högt och vi får inte ordning på vårt passningspel som vi kan. Vi får 1-0 i baken och efter det slappnar vi av och höjer oss bra i passningsspelet! Senare släpper vi 2an,3an och även 4an. Assyriska är effektiva i offensivt straffområde och gör mål på samtliga inspel samt på en väldigt billig straff. I paus pratar vi om att våga spela vårt spel och att vi ska vinna andra halvlek. Andra halvlek drar igång och vi kämpar på, vi får in 4-1, 4-2 och 4-3 och det är ca en kvart kvar! Vi har ett jävla goo i laget. Vi bjuder Assyriska på ett mål till 5-3 och reducerar senare till slutresultatet 5-4. Vi har även ett mål bortdömt för offside som är väldigt tveksamt. Jag är jävligt nöjd med andra halvlek från vår sida, vi vågar spela boll på vårt sätt och framförallt ger vi allt för varandra! Matchen var en bra värdemätare för oss och vi får ta lärdom utav att man inte kan bjuda på någonting mot ett division 2 lag. Grattis till Assyriska och en stor eloge till samtliga spelare i Öckerö. Vi visar att vi har en ljus framtid tillmötes!”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Stort grattis till Assyriska BK!

 

/Rasta