Bloggen bjuder på ännu en intervju av Magnus ”Böjen” Carlsson inför division 3-premiären:

 

Dax att vända blickarna åt Guldhedshållet och mot en förening som 2019 firar 110 år som förening. Virgos röst utåt, ordförande i klubben samt även målvakt när det behövs. Så skulle man kunna beskriva Johan Sundh som nedan ger sina svar på det jag ville veta, håll till godo gott folk:


Bilden är lånad från Virgos hemsida. 

# Vi skriver 2019, din klubb fyller 110 år, vad ser J. Sundh i spåkulan gällande årets säsong?

Om jag får börja med att blicka i backspegeln så är det inte utan med lite stolthet som vi nu går in i vårt 110:e år som förening Jag började 2006 i vad som närmsta kan beskrivas som ett korplag. Ett brokigt gäng utan två likadan bollar, tjuvtränandes på oklippta gläntor i Kallebäck och ständigt endast någon poäng från degradering till 7:an.

I en tid av föreningsdöd så är jag stolt att fått vara del av en förening som lyckats gå mot strömmen, som gjort det absolut mesta av det absolut minsta och med enbart ideella insatser som hjälp. För mig är detta vackert och vad idrott borde handla om. Och även om jag knappast är någon Nostradamus så hoppas jag att spåkulan visar att när vi summerar 2019 så har vi gått igenom ett år som även utgör en stabil grund för att Virgo får leva minst 100 år till.

# Nyström är tillbaka som Coach, men som assisterande tränare har ni fått in Hampus Andersson med spel i bl.a. GAIS & LJUNGSKILE men där skador satt stopp för fortsatt spel, vad kan han bidra med tror du?

Kenneth Nyström tillbaka i Virgo kan mycket väl visa sig bli vår viktigaste värvning till i år, han har ingen gedigen fotbollsbakgrund själv, men det tar han igen med ett otroligt engagemang och ett fantastiskt sätt att skapa rolig och trevlig stämning i både klubbstuga å på träning.

Därmed är han även otroligt omtyckt. Sen kanske han de facto är mer lekledare, men våra träningar är ju bara ”kvadde” och tvåmål så det är perfekt för oss. Det Hampus Andersson kommer kunna bidra med är ju hans fotbollsöga i samband med match. Kenneth kan mana på, men Hampus kan gå in och analysera. Framförallt kan han kommunicera fotboll så att våra
gamla rävar förstår utan att bara använda klyschor som ”spring mer” och ”skjut hårdare” i halvtid. Återstår ju att se, men det känns som de två tillsamman med Patrik Andersen är en ganska optimal tränarlösning för oss.

# Vad talar för att ni gör er bästa säsong i år, nedan era placeringar sedan 2015?

· 2015  plats 8

· 2016  plats 5

· 2017  plats 3

· 2018  plats 6

Nja… egentligen ingenting om vi ska göra det bättre än 2017. Då hade vi bra flyt utan att egentligen ha så mycket stolpe in. Just 2017 och avgörande Hisingsbackamatchen är ju fortfarande svårsmält. Jag vill absolut inte ta ifrån Hisingsbacka någonting, men vi drabbades tyvärr oförtjänt hårt när förbund och regelverk uppenbarligen havererar så uppenbart. Nej, vi skulle gjort en ”GAIS” där och lämnat W.O. när förutsättningarna vart som de blev.

För att göra det bättre än förra året så tror jag vi har rätt bra chans. Känslan är att vi har bättre bredd där fler kan vara
tillgängliga mer matcher än förra året. Men så kändes även förra året och då fick vi spela hela halvlekar med tränare på planen vilket givetvis inte är okej. Varken mot oss själva eller de konkurrenter som hoppas vi ska nypa poäng mot vårt motstånd för dagen. Vi jobbar ju inte med närvaroplikt i Virgo, men lyckas vi höja närvaronivån lite blir vi helt enkelt att räkna med.   

# 6 NYFÖRVÄRV inför säsongen under 25 år…väljer Virgo bort ”TIK-spåret” och satsar på en annan inriktning för framtiden?

Ja det är ju en rolig trend med lite yngre spelare. Också ett tecken på att vi börjar etablera oss när spelare utanför vår
”kompiskrets” knackar på dörren för att prova. Sen är det inte helt säkert att det faller väl ut alla gånger, unga spelare behöver ju träna mycket och det gör ju inte vi. Men de som kommit har varit en bra injektion med snabba fötter och vinnarinställning på tvåmålet så vi testar.

Tyvärr verkar ju just Torslanda vara ganska dränerat på Virgo-potential då ingen av våra killar känner några i TIK längre. Men de har ju för all del ett futsallag där man kanske kan slänga ut någon tentakel så heeeelt stängt ska vi väl kanske inte kalla det. 😉

# Handen på hjärtat, om du bortser från det ekonomiska, skulle Virgo vilja gå upp i Div 2, och följdfrågan lyder då: Skulle ni som förening klara av det?

Det är klart att det hade varit svinhäftigt att få bråka med lite storlag med miljonbudget på Mossens IP! Inget snack om det! Men verkligheten är en annan och den måste man ju tyvärr förhålla sig till. I dagsläget är vi 2 från herrlaget och 3 från damlaget som utgör ”föreningsorganisationen”. Så även om det helt plötsligt skulle börja regna pengar på oss så måste man komma ihåg att vi enbart driver vår förening helt och enbart baserat på spelarnas egna insatser. Så i dagsläget ser jag det inte som genomförbart även om ekonomin fanns, nej. Men det är ju givetvis något men i så fall hade fått ventilera med spelarna och se vilket ansvar truppen själva hade kunnat ta.

# Jag vet att du har koll, nämn ett nyförvärv i en konkurrerande klubb som hade varit en ”perfect match” i Virgo-tröjan?

Tycker ändå det känns ganska lugnt på nyförvärvsfronten i år hos våra konkurrenter. Men för att svara på din fråga så får jag väl säga Landvetters Fredrik Alnäs som var å testade hos oss i höstas. Men trots att Hampus skulle fixa dojjor från jobbet och Calle Ekdahl helt plötsligt hade en egenfinansierad värvningsfond som skulle täcka hans medlemsavgift så fick vi bara ett löfte om att han en dag kommer bli Virgoit.. shame, shame.

Får man göra frågan lite roligare å välja någon fritt ur lokalfotbollen så väljer jag givetvis Kasper Skarrie från Mossens BK.
Farsgubben var Virgoit, det är dags att sluta leden och komma hem nu.

# Om jag påstår att ni landar på en 6:e plats i år, tar du det eller blir du besviken?

6:a är ju en otroligt tråkig placering, så det beror väl lite hur man tar sig dit kanske. Kenneth för ju en diger träningsstatistik och fram tills dags dato är vi inte många som snittar över 50% procent. Med det faktumet på bordet så är väl 6e-plats fullt rimligt. Sen är vi inte jätteförtjusta i att förlora när vi väl är på plats, så tror ingen i laget skulle hoppa av glädje över den positionen. Men med ett halvnyktert ordförandeöga på det så tar jag det utan att bli besviken, absolut.

# Bland all rutin & gamla rävar så är dessa 2 spelare grymt VIKTIGA för Virgos framgångar 2019, nämligen?

Ska vi bli bättre än förra året så behöver våra forwards börja peta in lite bollar mer kontinuerligt. Patrik Falk vann förra årets interna målliga på 6 mål varav 5 kom mot Lerum. Så han får gärna tåa in sådär 15 stycken i år. Sen har vi kvalitet i överflöd men tyvärr inte så många naturliga kantlöpare. Så Calle Ekdahl blir viktig. Både som lunglös linjelöpare och som lagkapten.

# Om vi tittar på en eventuell bottenstrid, vilka ska vara oroliga för att hamna i en s.k ”dog fight” i höst ?

Med några års erfarenhet av denna 3:a så brukar ju fighten för överlevnad hålla på till typ sista omgången. Inte många lag förutom topplagen som brukar ha sitt kontrat säkrat i början av september direkt. Det känns annars ovisst i år. Det känns som vi har en topp men sen är det rätt jämnt. Division 4 såg jag några matcher ur förra året å var inte imponerad, så Gårda och Dalen tror jag behöver växla upp.  I övrigt tror jag de flesta kommer få behöva se sig om över axeln i tabellen när serien ska summeras faktiskt.

# Dito gällande toppstrid, vilka lag har chansen att lira division 2 säsongen 2020?

Det är ju mycket snack om Frölunda och Landvetter och jag har väl egentligen ingen anledning att säga nått annat. På pappret ska det ju bli en tvekamp mellan dessa och jag tror nog vi även får ett ganska utpräglat race mellan dessa ganska tidigt. Det lär ju bli en mental kamp mellan dessa där det lag som klarar det minst dåligt även vinner serien. Jag menar, VF:s kvalmatch mot Tidaholm var ju ingen uppvisning i stort sportpsyke direkt.

Och Landvetter går ju under pseudonymen ”Floppvetter” efter att har varit favoriter i 3 års tid utan att vara riktigt nära någon gång, tror ändå att pengarna IFK-mötet genererade förra året kommer vara tungan på vågen. Jag tror Landvetter tar det.

 # Kommer någon match vara en s.k. Jubileumsmatch där ni firar era 110 år som klubb, i så fall när och mot vilka?

Självklart ska vi fira att vi överlevt i 110-år! Och fint nog så gjorde ju även 100-årsfirande Gårda BK oss sällskap i 3:an detta år så i vår hemmamatch på Mossens IP mot just Gårda, lördagen den 29:e juni, kör vi stort jubileum! Inte varje dag en 110- och en 100-årsjubilar möts i Göteborgsfotbollen! Innan denna match kommer vi även kunna bjuda publiken på en Oldboysmatch mellan Örgryte IS och IK Virgos fallna ”stjärnor”. Virgo bildades en gång som Gårda BK, men fick snällt ändra namn sedan
”storebror” Örgryte IS lämnat protester på namnens likhet. Nytt namn blev då IK Virgo efter Café Virgo i Nordstan som klubben en gång bildats på. Så det blir en fin familjefejd innan vi tar oss an Gårda.

# Premiär borta mot Hestrafors, har ni bra koll på förra årets överraskningslag?

Nej, knappt mer än förra året. Vi vet ju att de var starka på hösten och att de kontrar bra och mycket så det tar vi med oss. Sen att dom på slutet brukar sätta in en Conny 2.30 meter lång och tresiffrigt tung och då får man ju flytta på sig om man vill ha tånaglarna intakta. Förhoppningsvis har vi avgjort innan dess så han behåller överdragsjackan på.

– – – – – – – – – — – – – – – – – –

Vi tackar Sundh för snacket och förutom att gratulera till 110 år som förening även ett stort LYCKA TILL detta jubileumsår!

/ Bendinho