Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fortsätter att beta av division 3 Norvästra Götaland-lag!

 

Då var vi framme vid intervju nummer 10 innan seriestart och denna gång vänder vi blickarna mot ”IKEA land” och KÅLLERED SK för att få ta del av coach Adej Hayek´s tankar inför det som är knappt 3 veckor bort.
Håll till godo:

Bilden är lånad från KSK:s hemsida.

# Snart framme vid PREMIÄR, hur har er försäsong i KÅLLERED varit?

Den har varit bra. Vi har jobbat på under hela försäsongen med bra närvaro och hög träningsintensitet. Tisdagar har vi likt tidigare år kört inomhusfys i stationsform, vi har vid 8 av 9 tillfällen varit över 20 spelare vilket är fantastiskt bra. Kollektivt är vi både taktiskt och spelmässigt sett i fas och vi ser med ödmjuk framförhållning framemot seriestarten.

# Medans andra klubbar ej har problem med att ta IN 10 nya spelare verkar du vara mer av en ”försiktig general” och det brukar landa på 3-4, är det ett medvetet val?

Ja, måste jag välja på en omsättning på 3-4 spelare jämfört med 10 plus som vissa klubbar har så är valet enkelt. Har svårt att se det positiva med att byta ut en halv trupp, och hamnar jag i situationen att halva gruppen väljer att sluta så måste jag som
ansvarig tränare rannsaka mig själv.

# Ditt 2:a år i KSK, om ditt lag var en 2 plans villa var befinner ni er nu enligt dig:

-Inreder våning 2. 

-Ska precis lägga på sista takplattorna. 

-KLARA, planerar för utbyggnad. 

Vi är helt klart på väg upp i våning två. Vi har under första året känt på varandra och fått större förståelse för varandras arbetssätt och egenskaper. Vi har sedan ifjol vridit lite på vissa av våra beteenden. Allmänt har vi steppat upp nivån några procent i det mesta och flera av våra spelare har tagit fina kliv. Vi är idag redo och förberedda för seriespelet men att vi skulle vara helt färdiga gällande vår kapacitet och möjligheter kommer vi aldrig att bli. Förutsättningar ändras och det är ju en del av charmen med sporten.

# Några år i Sydvästra Götalands serien (Älvsborg, Kållered) med resor till Halland / Småland, nu väntar 18 Göteborgs derbyn i år, positivt eller negativt enligt dig ?

Omväxling är alltid trevligt. Efter en säsong i SvG känns det nu inspirerande att få komma tillbaka till NvG och den extremt Göteborgsbetonade serien.

I SvG kommer jag framförallt sakna de fina idrottsplatserna och dess arrangemang hemmalagen stått för. Men med det i bagaget ser jag ändå väldigt mycket fram emot premiären och spel i division 3 NvG. Det ska bli riktigt kul med derbyn och all prestige de matcherna innebär.

# Du som ser mycket matcher i dina serier, kan tänka mig att scoutingen blir lättare i år?

Det är en enorm skillnad gällande den biten. Ska bli trevligt att åter på ett smidigt sätt kunna ha möjlighet att scouta och göra förberedande arbete på våra motståndare. Dessutom tycker jag allmänt om att se lokala matcher på vår nivå, så det ser jag fram emot.

# Nycklar enligt dig  för en bra säsong för KSK?

Att vi fortsatt har bra träningsnärvaro, träningsintensitet och en vilja att alltid göra det som är bäst för laget. Kan vi sedan krydda det hela med hög kvalité i båda straffområdena så har vi alla möjligheter att göra en fantastisk säsong 2019.

# BTW, vad är en bra säsong enligt dig: Toppstrid, bättre placering än 2018 eller?

Vi har sedan uppehållet i oktober jobbat hårt och förberett truppen för topp 4. Så hamnar vi där så kommer vi vara med och göra upp om de främsta platserna. Kollektivt sett har vi ett anfalls- och försvarsspel som hör hemma på övre halvan. Däremot har vi fortfarande lite för många individuella barnsjukdomar som ställer till det för oss, men vi jobbar hårt med att minska dessa vecka för vecka.

# Dessa 3 spelare måste hålla sig skadefria för de är vitala för ditt lagbygge, vilka 3 spelare pratar vi om då?

Vi är verkligen en grupp med kollektivet främst. Truppen är oerhört jämn och vi skulle nästan kunna ställa två jämna elvor. Men måste jag nämna några namn så är Christer Hallberg´s, Jakob Eriksson´s och Marcus Alm´s ledaregenskaper och fotbollskvaliteter viktiga för oss.

# Som i La Liga där alla pratar om Barca & Real pratar alla om Landvetter / VF i år, ge mig ett ”A. Madrid” som kommer bråka och ställa till det för favoriterna?

Jag tror flera klubbar kommer kunna vara med och göra upp med Landvetter IS och Västra Frölunda IF. Känslan är att Angered BK, Hestrafors IF och vi själva (Kållered) kan störa de två topplagen. Sedan bör Hisingsbacka FC, IK Kongahälla och även IK Virgo kunna vara med där uppe, gällande sistnämnda klubben handlar allt om seriestarten. Får man en bra start så blir man topp 4, en dålig start och man rent av riskerar att åka ur. (Notera att Hayek nämner 75% av lagen som kan vara involverade i en toppstrid).

# Såg att ni har VF i omgång 2 då de kommer sakna tre nyckelspelare (Pagge, Nima, Zhubi) som är iväg med Futsallandslaget,  bra läge att knäppa favoriterna direkt?

Det där kan man tolka hur man vill och inget vi kommer lägga något fokus på överhuvudtaget. Vi kommer spela med vårt starkaste lag för dagen och detsamma gör VF. Sedan vilka elva som representerar oss just den dagen är en annan femma. Vår ambition är att vinna varje match och där ingår motståndare som VF.

# På hur många mål landar årets skyttekung i serien, och vad heter han?

Simon Chekroun kom tvåa i skytteliga på 23 mål ifjol. Kommer han upp i samma nivå även i år så tror jag han har stora
möjligheter att vinna skytteligan. Men jag hoppas jag har fel och att någon av våra offensiva spelare har siktet inställt och kniper Chekroun på skytteligatiteln.

# Någon sista hälsning till övriga 11 klubbar innan det drar igång?

Då tar jag tillfället i akt och önskar alla lycka till! Vi har en väldigt spännande och kul säsong framför oss.

– – – – – – – – – – – – – – –

Vi tackar Adej för pratstunden och önskar så klart LYCKA TILL under året som kommer.

Nu hoppas jag kunna ragga upp någon från Hestrafors & Jonsered så att alla lag har fått chansen att medverka

/ BENDINHO