Snart har bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson fått tag i någon från alla lag i division 3 Nordvästra Götaland!

 

Nu är turen kommen till Bollebygd och intervju nummer 11 innan serien drar igång. I Bollebygd huserar ju som bekant HESTRAFORS IF som för många var en överraskning 2018…men efter denna intervjun får man nog omvärdera detta, för här är målet inställt på division 2.

Lite anknytning till Göteborg har Jonas Ganning då han har lirat en säsong med Utsiktens BK, här har ni hans tankar inför säsongen:

Bilden är från Hestrafors möte med Qviding förra säsongen och är tagen av Qvidings fotograf Per Samuelsson. 

# Jag har googlat mig fram till att det var Elfsborgs. IF fram till U laget, tyvärr inget A kontrakt, sedan flytt till UTSIKTEN (div 1) innan det blev HESTRAFORS, kan detta stämma?

Det stämmer bra. 9 år i Elfsborgs ungdomssektion, sen blev det 1 år i Utsikten (2016) innan jag hamnade i Hestrafors.

# Vem är fotbollspelaren Jonas Ganning, dina styrkor, vilken position trivs du bäst i?

Jag skulle vilja beskriva mig själv som en offensiv spelare med hög arbetskapacitet. Jag kan hålla till både på kantposition och centralt, det spelar inte så stor roll. Mina starkaste egenskaper då skulle jag säga är min löpstyrka, bollbehandling, samt spelförståelsen.

# Många inklusive mig själv tyckte ni överraskade säsongen 2018, hur ser du på er säsong ifjol?

Internt i laget så var tabellplaceringen förra året ingen överraskning, vi kände till vår kapacitet. Jag kan dock förstå varför andra blev förvånade, då vi inte tillhör Göteborgsområdet som de andra 11 lagen.

Samtidigt fanns det utrymme för förbättring, under våren tappade vi väldigt mycket onödiga poäng, men i det stora hela så var det en godkänd säsong, där vi fick ett kvitto på att vi etablerat oss i division 3 ordentligt.

# Detta blir ditt andra år i ”Hestra”, är ni bättre i år?

Fel där… det här blir faktiskt mitt tredje år i Hestrafors.mMin känsla är att vi är bättre i år. Vi har i stort sett samma trupp som ifjol, plus några fina tillskott. Det har gjort att vi är längre fram än vid samma tidpunkt ifjol, vilket förhoppningsvis gör att vi kan prestera på en hög nivå redan från start i år.

# Vilka av lagen är med i den absoluta toppen av serien i år?

Svårt! Men tillsammans med oss själva så har Landvetter värvat bra vad det verkar, och även Västra Frölunda kommer vara med. Sen finns det alltid lag som kommer smyga under radarn, precis som vi gjorde förra året. Ifjol fanns Qviding som var i en egen klass, känslan är att det är betydligt mer öppet i år. Oavsett vad, kommer det bli en oerhört spännande säsong.

# Nämn 3 viktiga ingredienser som gör HESTRAFORS till ett bra fotbollslag?

1: Först och främst är det hårt jobb som kännetecknar Hestrafors, det sitter i föreningens DNA.

2: För det andra skulle jag säga gruppdynamiken. Vi har fått en väldigt bra mix mellan äldre och yngre spelare, med olika bakgrunder och så vidare. Stämningen i laget är helt fantastisk, vilket är någonting jag inte tycker man ska underskatta.

3: För det tredje så återigen mixen mellan yngre och äldre. Vi har äldre rutinerade herrar som leder lokomotivet, med flera yngre förmågor som har potentialen att spela högre upp i seriesystemet.

# Snappade upp att du var polare med Bryan Johansson (VF), några andra känningar bland lagen från Gbg?

Ja, jag spelade tillsammans med Bryan ett tag i Elfsborg, så vi har god koll på varandra. Såg att min gamla kapten från Utsikten, Robin Jonsson har anslutit till Landvetter, en väldigt fin värvning, han kommer nog bidra mycket där. Sen vet jag att Rasmus Hegab spelar i Hisingsbacka, även honom känner jag från tidigare, annars är det dåligt med det.

# Någon speciell match i Göteborg som kommer kännas lite extra, eller är det ”10 vanliga seriematcher”?

Vi har inga direkta rivaler i den här serien, men nyckeln är att gå in i alla matcher med 110% inställning. Det finns inget lag som kommer vara såpass dåligt att man bara kan ställa ut skorna, såpass bra kvalité tycker jag serien håller. Tror det kan bli
lite extra tändvätska i en eventuell toppstrid, när man spelar mot de andra topplagen dock.

# Har läst mig till att målet är Div 2 för HESTRAFORS, när är ni där tror du?

Satsningen från klubben började ordentligt ifjol, och där fick vi kvittot på att vi inte är långt ifrån. Förhoppningsvis tar vi oss upp den här säsongen, men satsningen ska inte stanna av även ifall vi misslyckas.

# VIRGO hemma i premiären, hur slutar den matchen?

Det blir ett kärt återseende från förra årets premiär. Vi tar gärna revansch för den matchen, så säg att vi vinner med 3-2.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –
Vi tackar Jonas för en liten inblick hos HESTRAFORS och passar samtidigt på att önska LYCKA TILL under året!

/ Bendinho