Igår onsdag spelades finalen i årets Östra CupenPrioritet Serneke Arena!

 

Björndammens BK (5A) – Qviding FIF (division 2) 0-4 (0-0)

Självklart var det division 2-nykomlingen Qviding som var favoriter mot 5A-laget Björndammen i gårdagens final. Det blev en väntad matchbild med ett spelförande Qviding och ett försvarande BBK. Trots övertaget saknades de riktigt heta chanserna för Qviding och BBK:s målvakt Aleksander Petrovski höll tätt första 45. Dessutom hade faktiskt Björndammen ett par riktigt heta omställningar där både Anton Linde och Tony Rintamäki var framme och oroade ordentligt. Qviding får hål på BBK tidigt i andra genom mål av Chika Chidi och strax efter genom Patrik Wålemark. Björndammen orkar sen inte stå emot och matchen slutar 4-0 efter att de sista målen gjordes av Julius Lindberg och Ibrahima Bah. Omskolade anfallaren Petrovski imponerade i BBK:s kasse och höll nere siffrorna men bland annat en fin straffräddning. Kul final där skrällen hängde lite i luften i alla fall före paus. 

BBK:s Tony Rintamäki sa så här om matchen:

”Vi visste att Qviding skulle bli väldigt svåra att möta, men vi klarar av att hålla 0-0 till paus, då kändes skrällen ett steg närmare, men Qviding sätter väldigt hög press direkt när andra halvlek börjar och straffar oss med två mål inom loppet på tre minuter, vilket ändrar matchbilden helt, en riktig kalldusch kan man säga. Men det finns mycket positivt att hämta, som t.ex Ace i målet, vilken prestation, räddar en straff och gör en handfull monsterräddningar! Det här är absolut ingen förlust, långsiktigt, vi har spelat mot lag som är 2-3 högre divisioner än oss, och kan ändå göra det jobbigt för dom, så det finns mycket potential i det här laget! Vi ser fram emot att börja serien och spelar vi som vi gjort under östra cupen, så kan det bli en jävligt rolig säsong. FORZA BBK!”

Qvidings tränare Robert Vilahamn sa så här om segern:

”Självklart skönt att vinna och därmed kvalificera sig för Svenska Cupen. Vi hade det svårt att få till några bra avslut i första halvlek då Björndammen försvarade sig bra och kom även upp i ett par bra kontringar. Lyckligtvis får vi hål på dem direkt i andra halvlek vilket var skönt då vi sedan kunde få in några bollar till och stänga matchen. Jag vill dock berömma Björndammen som verkligen bjöd upp till match och vågade spela fotboll och gå högt i press med jämna mellanrum! Måste även ge beröm till deras målvakt som var fantastiskt duktig!”

Qvidings matchreferat hittas HÄR.

BBK:s rapport hittas HÄR

Bilden är lånad från Qvidings hemsida. 

 

Stort grattis till Qviding FIF som alltså vann Östra Cupen och fick lyfta Ingvar Börjesson Vandringspris

 

Nu är det full fokus på serierna och snart dyker alla serietips upp!

 

/Rasta