Imorgon måndag (1/4) drar 7C igång och här kommer bloggens tips! 

 

(1) PUSHERS BK

Efter en evighet i division 6 åkte Pushers BK ur 6C förra året efter en hård kamp med Vrångö. PBK slutade nia till slut, bara två pinnar bakom ö-laget. Bloggen tror dock att det blir återtåg direkt för Pushers. Laget tränas i år av lokalfotbollsklassikern Kristofer ”KL” Landahl och Sunny Johansson Wong. Johansson Wong kommer även att spela och han har ju meriter från bland annat Västra Frölunda och är nog en lågoddsare till att vinna skytteligan. Även brorsan Jimmy anlände och de lär göra sina mål i sjuan. Lägg även till gamla Gårda-bekantingen Marcus Lindberg och Denni Gustafsson (som också spelat högre upp). Hade det lite svårt i Västra Cupen mot bra motstånd men slog bland annat 6A-nykomligen Inter Linné IF (4-0) och har sen även besegrat Johannebergs IF (3-0). Åkte dock på en lite märklig 0-7 förlust mot BK S:T Jakob men avslutade med säkra 5-0 mot seriekollegan AIF.  Svårt att se vilket annat 7C-lag som kan hota PBK över en hel säsong. Det blir serieseger och återkomst direkt!

(2) LUNDBY IF

Lagom till 100-årsfirandet drar Lundby IF igång sin seniorverksamhet på herrsidan igen. Svårt att veta vart man har LIF då hela truppen är ny. Men det är en blandning av lite gamla LIF-spelare men även spelare från andra Hisingen-klubbar. Johan Dahlbäck var med och vann 5A med IK Zenith förra året och Nana Kwase Addai-Mensah Piesie gjorde en del mål för Ramberget förra året. Det är även några som spelade med Lundby IF 06 när de tog sig upp i division 5, bland annat Zoran Saula. Har spelat tre matcher där det det blivit seger mot division 7-laget Björkåsen (6-3), förlust mot 6B-laget Västkurd BK (0-3) och sen även samma resultat mot BK Skottfint (6B) i sista matchen. Kommer nog att vara med bra i årets 7C men känslan är att det kommer vara betydligt närmare i tabellen till lagen bakom än upp till Pushers

(3) SOLVÄDERS FC

Har pendlat mellan sexan och sjuan och åkte ur 6C 2017. Förra säsongen var laget med och fightade i toppen av 7B och slutade tre poäng bakom tvåan BK Skottfint (som därmed klev upp i sexan). Bloggen har tyvärr väldigt dålig insyn i SFC men de har iallafall kvar sina toppskyttar Léon Blomstrand (13 mål 2018) och Mohammed Jelil (9 mål 2018). Har bara spelat en träningsmatch där de föll mot Vatra KIF (7A) med 3-4. Brukar ha ett ungt och spelskickliga lag och kommer säkert att vara med i toppen även i år.

(4) KAREBY IS

Laget var tillbaka med ett seniorlag förra året och slutade näst sist i 7A. Har dock ett ungt lag som kört tre gånger i veckan nu under försäsongen och fått en hel del fina resultat. Laget har bland annat slagit BK Skottfint (6B) med 7-5 och sen kryssat mot Edet FK (division 5), Azalea BK (6C) och Nödinge SK (6B). Känslan är att de kommer ta ett stort steg uppåt i tabellen, frågan är dock exakt hur stort?

(5) AIF GÖTEBORG

Efter ett par säsonger i sexan är Tomas Wingfors gäng tillbaka i sjuan. Det blev ett tufft fjolår i 6C där laget slutade 11:a med bara nio inspelade poäng på 20 matcher. Har på pappret ett riktigt fin trupp för sjuan och mittfältet med Henrik Andrén och Joel Otterloo Kuronen är bollskickliga och jobbiga att möta. Joachim Frej är tillbaka i AIF och från Götaholm kommer löpstarke Kim Holm som kommer göra stor nytta i sjuan. Mittfältet kommer vara bra men frågan är lite vem som ska göra målen och om defensiven håller för rejäl toppstrid? Slog Sjövik (division 6) i första matchen med 3-0 men har sen förlorat mot SK Argo/Masthuggets BK (6C) med 0-4 och i sista matchen blev det 0-5 mot seriekollegan och favoriten Pushers BK.

(6) HERMANSBY IF

Slutade i mitten av 7B förra säsongen (sexa) och känslan är väl att det blir en liknande placering i år. Lite spelare in och lite spelare ut men Nori Bitic är kanske intressantast med meriter från Melleruds IF. Har presterat ganska bra på försäsongen, seger mot 7B-laget Johannebergs IF (3-1), kryss mot 7A-laget Vatra KIF (3-3) och förlust med 1-2 mot Bjurslätts IF (6B). I sista matchen blev det en fin 1-0 seger mot 6B-laget Nödinge SK. En stabil mittenplacering för HIF. 

(7) BERGSJÖN SK

Också ett lag som pendlat mellan sexan och sjuan. Gjorde en riktigt fin säsongen 2017 då laget slutade femma i 6A. Mittenlag i 6A förra säsongen men blev till slut uteslutna precis innan serien avslutades efter en hel del oklarheter med bland annat spel med otillåtna spelare och ett par avbrutna matcher. Det ska väl tilläggas att i de avbrutna matcherna så ansåg förbundet att båda lagen var skyldiga men det blev väl till slut för mycket för förbundet och BSK uteslöts alltså. Bloggen har ingen insyn alls när det gäller spelare i truppen och hittar inga spelade träningsmatcher inför säsongen. Självklart svårtippade men sjua känns väl rimligt kanske.

(8) RÖDBO IF

Efter många långa säsonger i den absoluta botten av division 7 höjde sig Rödbo rejält förra året med en femteplats i 7A som resultat. Kul att det har vänt för laget och känslan är att det blir en mittenplacering igen. Tre spelade matcher har det blivit. 0-4 mot 7B-laget Göteborgs City, en fin 6-2 seger mot Partille IF SC (7A) efter ett hattrick av Olle Mildén men tufft i sista matchen (1-8 mot 6B-nykomlingen Inter Linné IF).  

(9) ÖSETS BK

Klev upp som femma från 7B 2017 men åkte ur 6C direkt efter en tiondeplats förra säsongen. Hade en hel del problem defensivt och släppte 79 bollar på 20 matcher. Bloggen hittar inga träningsmatcher alls inför säsongen och det kanske inte är den bästa uppladdningen. Har tappat duktige målvakten Carl-William Kalholm till Azalea men har ju en hel del kvalité kvar i truppen. Florian Zuta gjorde 14 mål i 6C förra året och har ju meriter från spel betydligt högre upp. Självklart en klasspelare i sjuan. Inte mycket att gå på här så det får bli en tippning på den undre halvan. 

(10) BRÄMAREGÅRDENS FC 

Det har varit en hel del upp och ner för BFC de senaste säsongerna. Laget gick upp från 7B 2016 (som trea) och höll sig precis kvar i 6C 2017. Förra året skulle de spelat i 6A men kom aldrig till spel. Nu är det nya tag i 7C. BFC hade riktigt duktiga spetsspelare både i 7B 2016 och 6C 2017 men känslan är att inga av de är kvar. Ny tränare är i alla fall rutinerade Thomas Folkesson och det verkar vara ett ungt lag som kommer till spel. Positivt att laget träningsspelat en hel del under försäsongen. Det har blivit förluster mot 7B-lagen Göteborgs City (1-7) och Björkåsen (3-4) men segrar mot 7B-lagen Högaborg Kärralund (6-1) och Elisedal (2-1). Laget har även hunnit med att kryssa mot 7A-laget Geesguud (2-2) och i sista matchen blev det 2-6 mot Gothenburg Celtic (7A). Svårtippat här också och möjligt att bloggen underskattar BFC. 

(11) HJUVIKS AIK

Laget blev åtta förra året i 7B och har hållit en ganska låg profil under försäsongen. En enda registrerad träningsmatch och där blev det 2-0 mot 7B-laget Elisedals IS. Laget har fått in några spelare från Zenith men inga som hade någon större inblandning i lagets serieseger i 5A förra säsongen. Namnkunnigast där är Danny Höglund-Field som alltså bockar av ännu en klubb i lokalfotbollen och vi närmar oss nog nummer 15 kanske? Hur som helst en fin värvning av ett division 7-gäng!  

(12) PROLETÄREN FF

Fick ju dra sig ur 6C efter halva förra säsongen och många spelare försvann ju i den svängen. Bloggen vet inte alls vilken trupp de har att förfoga över och enligt förbundets sida så PFF inte spelat några träningsmatcher alls. Helt klart en nystart för ”det röda laget”. 

 

/Rasta