Igår söndag drog lokalfotbollssäsongen 2019 igång på riktigt! 

SÖNDAG 31/3

4A

Lerums IS – IK Zenith 4-2 (4-0)

Det var Rydbergsplan som var platsen för den första seriematchen 2019 i vår fina lokalfotboll. Förra året spelade Lerum i trean och Zenith i femman men igår möttes de alltså i 4A. Det var det unga LIS (snittålder på 20 i startelvan!) som inledde starkast och Patric Andersson blev säsongens första målskytt när han satte 1-0 efter 13 minuter. 2-0 kom strax efter genom ett självmål och i paus hade LIS 4-0 på nykomlingarna. Både 3-0 och 4-0 gjorde Pelle Jakobsson strax innan halvtid. Zenith hyfsade sedan till siffrorna genom mål av Ricky Stojilkovski och Salih Köse men kom inte närmare. 

LIS Lucas Ottosson sa så här om segern:

”Vi gör en bra första och släpper inte till något alls typ samtidigt som vi skapar. Sedan i andra tappar vi det lite, gör ett par tabbar och de utnyttjar det. De pressar på men är aldrig riktigt nära.”

Zeniths ena tränare, Cihan Köse, sa så här om premiärförlusten:

”Katastrofal första halvlek där vi bjuder på fyra mål. Allt gick fel! I andra är vi mer sugna på matchen och reducerar två gånger men orkar inte mer än så tyvärr! Lerum förtjäna alla tre poängen idag!”

Zeniths matchreferat hittas HÄR

 

Härligt att säsongen äntligen är igång! 

 

/Rasta