Igår drog 7C igång med sin första seriematch för 2019!

 

MÅNDAG 1/4

Lundby IF – Pushers BK 2-5 (1-1)

Det var en målmässigt jämn första halvlek där Nana Kwase Addai-Mensah Piesie gav Lundby ledningen efter 18 minuter. Innan paus hade dock Samuel Michaelsson kvitterat för topptippade Pushers. I andra kunde sedan PBK kliva ifrån genom bröderna Johansson Wong. Först satte Sunny 2-1 innan Jimmy ökade till 3-1. Med halvtimmen kvar kom även 4-1 (målskytt Joakim Jonsson). Nana Kwase Addai-Mensah Piesie blev sen tvåmålsskytt när han reducerade men även PBK gjorde ett mål till (Richard Jonsson) och matchen slutade 5-2 till Pushers

Pushers ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Underbart med seger. Vi inleder svagt och lite frånvarande. Lundby är ett stabilt lag med många fina kvalitéer. Lundby gör också 1-0 och först då tar vi tag i det. Vi tar över och vinner med 5-2. Underbart med 3 pinnar med sig hem. Jag vill tacka Lundby för matchen, det var go kamp och lite smågrinigt. Ett gott gäng tycker jag. Tyvärr måste vi ta upp en sak som inte får sopas under mattan. En spelare i Lundby uttryckte sig grovt rasistiskt mot en av våra spelare, vid upprepade tillfällen. Jag nämner detta då vår drabbade spelare tog väldigt illa vid sig och han vill att vi uppmärksammar bloggen på detta. Det är ok att slänga käft och kalla varandra det ena och det andra men vid rasism måste vi dra gränsen. Jag pratade med Lundbys tränare och han beklagade det. Jag hoppas och tror att Lundby IF tar tag i detta. Vi önskar Lundby lycka till framöver.”

LIF:s tränare Robert Heikkilä sa så här om själva matchen:

”Jag tycker att vi var bra med i första delen av första halvlek och stundtals förde matchen innan Pushers hittade sitt försvar. Överlag en bra match med chanser åt bägge håll som vi tyvärr tappar till stor del på grund utav deras snabba omställningar i djupet och orken som tryter.”

Heikkilä sa även så här:

”Varken jag eller de övriga spelare har hört några rasistiska kommentarer på plan, men vi ser givetvis allvarligt på det om det skulle vara så! Vi har en nolltolerans mot rasism och kommer att gå till botten med detta.”

 

/Rasta