Bloggen tippar vidare och nu är det dags för 7A!

 

(1) VATRA KIF

7A blev hastigt och mindre lustigt av med några deltagare och består nu bara av nio lag. Nystartade Vatra KIF från östra delarna av Göteborg (spelar sina hemmamatcher på Lövgärdeplan) har fått topptipset av bloggen. Behar Tahiri (som tränar 6A-laget Götaholm BK) är drivande bakom klubben och de har fått ihop en fin trupp. Tariq Khalaili spelade med Lärje-Angereds IF i fyran innan de gick i graven, Valdrin Mekaj kommer från seriekonkurrenterna Croatia, och Salih Gecaj spelade med IF Mölndal i fyran förra året. Vatra har inte spelat jättemånga träningsmatcher men har kryssat mot Hermansby och slog Solväders FC.

(2) CROATIA GÖTEBORG

Laget hade stor problem inför förra säsongen och började egentligen med sitt Old Boys-lag men fyllde på riktigt fint under säsongen. Bland annat anslöt två tredjedelar av bröderna Berndtson (Tim och Ted), Haris Memisevic, Mikail Sepahi och Patrik Andersson Blomqvist. Till den här säsongen har de bland annat tappat duktige Valdrin Mekaj till nystartade Vatra men plockat in rutinerade Vladimir Majdandzic. Trots att laget knappt tränade blev det en klar fjärdeplats där laget spelade jämnt mot topplagen. Har en riktigt fin trupp på pappret men självklart kommer det att påverkar hur mycket laget tränar och vilka som dyker upp. Har bland annat slagit 6A-nykomlingen Inter Linné (4-1) och avslutade med fina 4-3 mot 6A-laget Bergsjö IF. Croatia har även mött 5A-laget Utbynäs där det blev förlust 1-3. Kommer vara ett topplag!

(3) REAL MASKIN BK

Maskinen är tillbaka i sjuan efter fem säsonger i 6A. Det blev ett par sjätteplatser som bäst men förra året blev det bara tio inspelade poäng (förvisso bara på 18 matcher) och laget slutade nia och fick lämna. Några spelare ut och några in, bland annat har stabile anfallaren Lukas Wallmander lämnat för Gamlestaden FF. Real har väl inte imponerat resultatmässigt under försäsongen med förluster mot Bergsjö IF (6A) med 0-4, 0-3 mot 7B-laget City och 0-5 mot BK S:T Jakob (7B). Inga mål framåt alltså på 270 minuter. Avslutade träningsmatchandet mot Helsingsborgslaget Stattena IF Akademi på träningsläger och där kom äntligen första segern (7-0)! Känslan är att det blir ett topprace mellan Vatra och Croatia men där bakom kommer Real att jaga.

(4) ANGERED SK

Laget hade en märklig säsong förra året där laget till slut blev uteslutna efter säsongen var slut. Angered själva erkände att de spelat med otillåtna spelare i en tidig match mot Gunnared och fick en 0-3 förlust där. När det senare uppdagades att detta gällde fler matcher så beslöt förbundet att utesluta laget. Bloggen har ingen insyn alls och ASK har inte spelat några träningsmatcher. Rent fotbollsmässigt gjorde de en stabil säsong och låg i mitten av tabellen om inte minnet sviker. De kan säkert vara med i mitten tabellen även i år och vi får självklart hoppas att de håller sig till reglerna. 

(5) GOTHENBURG CELTIC FC

Har tre raka åttondeplaceringar i 7A på kontot. Har blandat en del under försäsongen med förluster mot division 7-kollegorna City (0-1), Menisken (1-3) och Elisedal (0-1). Slog dock BK S:T Jakob (7B) ganska tidigt med 3-0. I sista träningsmatchen blev det 6-2 mot Brämaregårdens FC (7C). Har ny tränare i Jonatan Niva Rytiniemi och lite spelare in och ut i truppen. Svårtippat men kan nog överraska lite.

(6) PARTILLE IF SC

Efter att ha hängt kvar i 6A i sex säsonger på alla möjliga vis hann till slut verkligheten ifatt Partille förra säsongen. Laget blev tia med bara fyra inspelade poäng på hela säsongen. Nu är det nya tag som gäller men känslan här är att återkomsten till sexan får vänta lite. Laget har spelat två träningsmatcher med förluster mot Partille IF SC:s juniorer (0-3) och 7C-laget Rödbo IF (2-6). Truppen har hyfsat intakt med bara några spelare ut och in.

(7) FOTÖ GoIF

Åkte ur 6D förra säsongen efter en elfteplats med bara tio inspelade poäng på 20 matcher. Har varit en lugn försäsong verkar det och det enda som bloggen snappat upp är att kaptenen Gustav Bäck lämnat för Solängens BK (6C). Har bara spelat en träningsmatch där laget föll med 0-3 mot Knippla IK (7B). Svårtippat men det blir nog ingen toppstrid. 

(8) GUNNARED KIF

Var med och slogs i toppen av 7A förra säsongen och blev till slut trea efter en massa strul och omskrivna tabeller efter att Angered SK uteslöts. Till slut blev det en tredjeplats där bara målskillnaden avgjorde jämfört med tvåan Inter Linné IF (som därmed gick upp i sexan). Sen dess har det sett tungt ut och laget har bland annat tappat några av sina toppskyttar i Nadim Raisi (17 mål), Bijan Ghaderi (12 mål) och Abdul Rahman Jebnoun (8 mål). Det är även en hel del spelare från klubben som dykt i andra klubbar. Har bara spelat en träningsmatch och där blev det 2-5 mot just Inter Linné IF (6A). Känslan är att Gunnared inte kommer slåss i toppen i år.   

(9) GEESGUUD UF

Ungt lag som debuterade i sjuan förra säsongen och det slutade med en niondeplats i 7A. Bloggen har tyvärr dålig insyn och det blev 2-2 mot Brämaregårdens FC i lagets enda träningsmatch. Känslan säger bottenlag.

 

/Rasta