Vi ger oss i kast med 7B!

 

(1) BK S:T JAKOB

Har befunnit sig på den nedre halvan i 6B de senaste fyra säsongerna och i och med omstruktureringen så betydde förra årets tiondeplats att laget åkte ur. Tidigt på försäsongen kändes inte S:T Jakob så märkvärdiga och de föll bland annat med 0-3 mot Gothenburg Celtic (7A). Men sen briserade en Sillybomb när anfallaren Jacob Söderberg blev klar för klubben. Söderberg har gjort över 100 mål de senaste sju säsongerna för Skara FC i division 3 & 4 och är självklart en kanonvärvning. I samma veva presenterade klubben även unge Emanuel Bergsand från Guldhedens IK och Daniel Hertzberg (Kinne-Vedums IF). De ljusblåa har sedan slagit Pushers BK (7C) med 7-0 och Real Maskin BK (7A) med 5-0. Lägg också till att klubben redan har målfarlige Ludvig Björk (14 mål i 6B förra säsongen) i anfallet. I sista träningsmatchen mot seriekollegan Menisken blev det 8-0S:T Jakob får finna sig i att bli stora seriefavoriter i en 7B-upplaga där det inte riktigt fanns några klara favoriter. Iallafall inte innan S:T Jakob levererade på FOGIS!

(2) GÖTEBORGS CITY FF

Ännu ett lag som fick ge sig förra året i den osedvanliga hårda bottenstriden i sexan. City slutade nia i 6B, sju poäng bakom Solängen som höll sig kvar. Tränare Niklas Järlström har lämnat och ersatts av Navid Fard. Känslan var att det kunde bli lite problem med offensiven då de tappat sina två bästa målskyttar från förra säsongen (båda gjorde sju mål) Moutassem Rafeh (till Göteborgs FF) och Palmi Valgeirsson (till Fässbergs IF). Det har dock sett riktigt fint ut i träningsmatcherna där de vann alla sina sex matcher: Celtic (1-0), Brämaregården (7-3), Rödbo (4-0), Real Maskin (3-0), Bjurslätt (2-1) och division 6-laget Anneberg (4-0). Många träningsmatcher för ett division 7-lag så de verkar komma väl förberedda till säsongen. City kommer att slåss om andraplatsen bakom S:T Jakob

(3) ELISEDALS IS

Efter några tuffa år på den undre halvan i lokalfotbollens lägsta division så levde EIS upp lite förra säsongen och slutade till sist på en respektabel fjärdeplats. Klubben har bytt tränare där Maria Svenningsson lämnar och Johan Andersson och Sebastian Malmgren tar klivet från spelare till spelande tränare. Har fått in ett gäng nya spelare, många utifrån, men även Alexander Brask från Real Maskin. Har inte träningsspelar så mycket men föll mot division 7-laget Brämaregården (1-2) och även mot Hjuviks AIK (7C) med 0-2. Har dock slagit 7A-laget Celtic med 1-0.  Stabilt fjolår som de följer upp med att ta ytterligare ett steg.

(4) KNIPPLA IK

Kämpade in i det sista i 6D förra säsongen men slutade tia och åkt ur. Stora problem med målskyttet då de bara mäktade med 23 mål20 matcher. Hänt en hel del i truppen då spelande tränaren Kwame Amoateng och lagkaptenen Isak Torgersson lämnat. Det är istället rutinerade lokalfotbollstränaren Bosse Carlryd som ska träna laget. Har även fått in ett helt gäng med unga spelare från Öckerös juniorer och även ett par spelare från Hönö. Unga pigga ben brukar räcka ganska långt i sjuan och dessutom är ju känslan att hemmafördelen på naturgräset på Tranbärsvallen kommer att göra sitt också. Föll mot Bjurslätt (6B) med 1-2, kryssade (0-0) mot Vrångö IF (6C) och i sista matchen blev det seger, 3-0 mot Fotö (7A).

(5) JOHANNEBERGS IF

”Lövet” kliver in i säsongen som bara Johannebergs IF och kommer från en sjundeplats i 7A förra säsongen. Det verkar vara ganska positiva vindar iallafall enligt klubbens starke man Henrik Larsson. Laget har föryngrat en del och fick även nyttiga matcher i benen i Södercupen även om det blev noll poäng och sist i gruppen. Men laget föll bland annat bara med 0-2 mot 5B-laget Balltorp. Annars har det blivit förluster mot Hermansby (7C) med 2-4 och Pushers BK (7C) med 0-3 men en fin 2-1 seger mot 6C-laget Göteborgs SIF. I sista matchen blev det derbyförlust mot Landala (6C) med 0-4. Ingen toppstrid men en stabil mittenplacering. 

(6) MENISKEN IF

Det börjar bli ganska många säsonger sedan Menisken var tvungna att tacka nej till division 6-spel och det har blivit mittenplaceringar eller undre halvan de senaste säsongerna. Gjorde det dock helt ok förra året med en femteplats. Verkar ha fått in några intressanta nyförvärv och känslan är att det blir en liknande placering även i år. Har bland annat slagit Celtic (7A) med 3-1 men förlorat mot Backatorp (6B) med hela 1-6. I sista matchen blev det stordäng med 0-8 mot topptippade BK S:T Jakob. Ett gött gäng som kämpar vidare men de kommer inte behöva fundera på om de ska tacka nej till uppflyttning i år heller. 

(7) KÄRINGÖNS FC

Efter ett par säsonger i den absoluta botten av sjuan så höjde sig KFC rejält förra säsongen och slutade på en sjätteplats. Tyvärr har KFC varit en av de klubbarna som bloggen har sämst insyn och klubben verkade sköta sin sin kommunikation långt bort från allt vad hemsidor och sociala medier heter. Men plötsligt hände det och KFC dök upp med ett Twitter-konto! Där har bloggen kunnat snappa upp att det har varit lite spelare ut bland annat Johannes Jansson och Adam Lundquist, som både spelade en hel del 2018 och Jansson missade bara en match. Truppen har fyllt på med 5-6 spelare och känslan är att KFC kommer att hålla sig i mitten av tabellen. Har bara spelat en träningsmatch och då blev det 2-2 mot seriekollegan Högaborg Kärralund

(8) IFK HINDÅS

Klubben startade upp seniorverksamheten igen förra säsongen och det blev en tiondeplats men laget hade ändå häng poängmässigt på lagen framför. Ett ungt lag som är kryddat med en del rutin. Johan Viktor lämnar som tränare och istället kliver Johan Vinblad in från de egna leden. Känslan är att det unga laget kommer ta ett par kliv till i tabellen efter comebacken. Har slagit Sjövik (division 6) med 5-2 och förlorat mot Hyssna (division 6) med 3-4. Kommer att etablera sig lite högre upp i tabellen.

(9) HÖGABORG KÄRRALUNDS FC

Efter att ha pendlat lite mellan sexan och sjuan så svarade HKFC för ett riktigt svagt 2018 där laget slutade nia. Tyvärr har bloggen dålig insyn i truppen men laget föll med hela 1-6 mot 7C-laget Brämaregården. I lagets andra träningsmatch blev det 2-2 mot seriekollegan Käringöns FC. Inte mycket att gå på men känslan är ju att det blir ett tufft år.

(10) BK BJÖRKÅSEN

Björkåsen kämpar på men hade det extremt motigt förra säsongen. Toksist i 7B med över 100 insläppta mål. I näst sista omgången kom enda segern (och enda poängen) när Hindås besegrades med 3-2. Tufft i årets Västra Cupen där det blev tre raka förluster och 0-18 i målskillnad. Det har dock sett lite bättre ut mot slutet och laget föll med 3-6 mot Lundby IF (7C) och besegrade Brämaregården (7C) med 4-3 i sista träningsmatchen! Så möjligen är den en ljusning på väg men svårt att tippa annat än i botten. Bloggen har dock tyvärr dålig insyn när det gäller Silly Season hos BKB.

(11) RAMBERGETS SK

Slutade sjua i 7B förra säsongen och hade en helt ok säsong men det verkar tyvärr som laget har problem inför den här säsongen. Inga spelade träningsmatcher (den enda bokade mot BK Skottfint ställdes in). Bloggen har tyvärr dålig insyn med av den informationen som bloggen tagit del av så verkar det kämpigt. Vi får verkligen hoppas att det löser sig och RSK kommer till spel.

 

/Rasta