Dags att tippa 6A! Det blev en hel del vridande och vändande men så tror bloggen att det slutar!

 

(1) FRÖJDENS FK

Darko Lipovacs gäng spelade i 6C förra säsongen där de slutade trea efter en riktigt stark höst. Nu ska de ta sig an 6A och det kommer bli riktigt tufft men bloggens tror på de vinröda. Framåt kommer det att handla mycket om Magnus Svantesson och Naser Rahimi som tillsammans gjorde 43 mål förra säsongen. Har i stort fått behålla truppen men kryddat med bland annat Andreas Johansson. En klasspelare som senast vann fyran med Alingsås men som har fina meriter med Torslanda IK i division 2. En ledarfigur som kommer bli viktig! Har blandat lite i träningsmatcherna med bland annat fina 4-0 på 5B-laget FC Heden men förluster mot Mossens BK (5B) med 0-4 och seriekollegan FC Härlanda (1-2). FFK föll även med orimliga 3-10 mot 6B-laget Västkurd men i sista matchen innan premiären blev det storseger mot 6C-laget Landala (6-1). Det kommer vara 4-5 lag som slåss om seriesegern i 6A och i skrivande stund får Fröjden topptipset i hård konkurrens!

(2) GÖTAHOLM BK

Gör sin 13:e raka 6A-säsong men har som vanligt siktet inställt på en återkomst till de högre divisionerna. Har helt klart någon intressant på gång och har ny tränare i Behar Tahiri och knöt också till sig seriekollegan Gamlestaden FF:s skyttekung Tobias Bui. Bui vann 6A:s skytteliga överlägset förra säsongen (31 mål) och kommer nu att bilda anfallspar med tvåan i skytteligan, Fenan Zemui (22 mål). Framåt kommer det alltså inte vara några problem men frågan är hur det är med defensiven? Föll med orimliga 1-11 mot Angered MBIK (5A) och slog Nödinge SK (6B) med 10-5. I genrepet föll laget mot Slottsskogen/Godhem (6C) med 3-4. Ser riktigt intressanta ut och rykten även att laget har några spelare på väg in från nedlagda Sveakurd. Kan gå mot sin bästa säsong sen 2009 då laget slutade tvåa.

(3) GAMLESTADEN FF

Var med och bråkade om seriesegern med Sveakurd FC hela förra säsongen men fick ge sig och slutade tvåa, bara en poäng efter. Den stora snackisen under försäsongen var självklart att skyttekungen Tobias Bui (31 mål 2018) lämnade för seriekonkurrenten och lokalrivalen Götaholm. Även Hoang Pham och Christopher Goncalves Melo lämnade för GBK och där försvann lite mål till. På pluskontot är Leo Kyriazis intressant, en spelare som kan göra sin gubbe. Framåt kommer det att handla mycket om Robin Forsberg som noterade fina 20 baljor förra säsongen. Lagkaptenen Richard Björnander kommer vara viktig på mitten också. GaFF fick också in några sena nyförvärv, bland annat Mergim Ibishi och Pasar Sulaiman från Sveakurd. Laget har inte spelat så många träningsmatcher men kryssade tidigt mot grannen Kozara (4A) och i Östra Cupen gick det helt ok. Segrar mot både Sveakurd och Semberija (4A) gjorde att laget vann sin grupp. I kvartsfinalen blev dock Björndammens BK (5A) för svåra och det blev förlust 2-4. I genrepet blev det 1-1 mot SK Argo/Masthuggets BK (6C). Kommer vara inblandade i toppen i en svår årgång av 6A.  

(4) FC HÄRLANDA

Ledde som bekant 6B inför sista omgången förra säsongen men Fässberg smet förbi och ”Fångarna” blev kvar i sexan. Brukar ta det ganska lugnt på försäsongen och klev direkt in i Östra Cupen. Det blev förlust mot seriekollegan Götaholm (2-3) och sen 1-1 mot Björndammen (5A). Laget kryssade sen mot 6B-laget Diseröd (1-1) men slog bloggens seriefavorit Fröjden med 2-1. I genrepet blev det dock 0-3 mot 6C-laget Azalea BK.  Truppen ser i stora drag likadan ut vilket betyder att Toni ”Toni-gol” Micevski kommer göra målen och Andreas ”Ankan” Berglund kommers ligga bakom en hel del offensivt. Var som sagt riktigt bra med förra året men nu är sexorna snäppet tightare och då blir det tuffare. 

(5) BERGSJÖ IF

Det var väldigt upp och ner för BIF förra säsongen med en bra start, sen dipp innan sommaren och sen bra på hösten med sex raka segrar. Det blev till slut en femteplats även om det bara var två poäng upp till trean Götaholm. Efter lite snurr med tränare är Pelle Lagerqvist tillbaka och kör på med Valon Hetemi som spelande tränare. I truppen har det inte hänt så mycket men offensivt är ju Durim Bublica ett riktigt bra nyförvärv och Njaga Njie (som knappt spelade förra året) verkar köra på. Det blev en tung start på försäsongen resultatmässigt med förlust mot Angered MBIK (5A) med 3-6, dubbla förluster i Östra Cupen (mot 4A-laget Kode och 5A-laget Utbynäs) och även 1-5 mot Vardar/Makedonija (5A). Det blev lite bättre och BIF slog division 7-laget Real Maskin (4-0), tog även revansch på Utbynäs (2-0) samt slog även FC Bosona-Bosna IF (6A) med 5-3. Bergsjö IF hann också med att förlora mot 4A-laget Sembeirja och även i sista träningsmatchen mot division 7-laget Croatia (3-4). Lite svårt att veta vart man har BIF och det känns som att det blir en mittenplacering, strax bakom topplagen.

(6) FC BOSONA-BOSNA IF 

Två lag har blivit ett. FC Bosona som trillade ur 5A och Bosna IF som trillade ur 6D förra säsongen. Darmin Muslimovic, som var med i uppstarten av FC Bosona, har klivit in som tränare med Almedin Babacic som assisterande. Även Babacic har ett förflutet med Bosona. Känslan är att det lär bli ordning och reda med Muslimovic vid rodret. Det är några spelare som försvunnit och det tyngsta tappet är Eldar Razanica som varit en pålitlig målskytt för Bosona de senaste åren. Resultatmässigt har det blivit lite blandad kompott. Tidig förlust mot seriekollegan Lekstorp (1-3) men sen fina 5-0 mot Nödinge SK (6B). Detta följdes av två jämna matcher mot division 5-motstånd då det blev 1-3 mot Vardar/Makedonija och 2-3 mot Utbynäs. Laget slog sen 6A-kollegan Bergum med hela 8-3 men åkte själva på en 1-8 förlust mot Älvängen (5A) lite senare. Det blev även förlust mot Bergsjö IF (3-5) och i sista matchen mot Älvsborg (4B) med 0-3. Offensivt kommer laget vara bra och Ajdin Smajlovic gjorde ju 21 mål för Bosna i 6D förra säsongen. Kan vara en liten outsider för placeringar högre upp om de får det att stämma.      

(7) SYRIANSKA/ARAMEISKA FÖRENINGEN GÖTEBORG

Slutade sexa i 6A förra säsongen och har på pappret ett riktigt fint lag med bland annat Dali Hirmiz, David Hido och Peter Faraj. Har även fått in ett par riktigt intressanta nyförvärv, bland annat Ferhat Sammar och Manar Alobaidi med meriter från Lärje-Angereds IF. Även Enis Avdijaj har anslutit från Vardar/Makedonija. Trots ett riktigt bra lag på pappret känns det inte som laget är riktigt förberedda. Bara tre matcher som bloggen hittar. Tufft i Östra Cupen med 0-13 mot Sävedalens IF (division 2) och 0-14 mot Gunnilse IS (division 3). Det ska väl sägas att Gunnilse behövde göra så mycket mål för att gå vidare så det var full fart framåt där. Den enda andra matchen är en 1-3 förlust mot 6B-laget Neutrala. Med rätt gubbar och när de har en bra dag kan de hota alla lag i 6A men över en hel säsong känns det som de inte kommer orka. En placering på den nedre halvan men de har tillräckligt med kvalité för att undvika bottenstrid. 

(8) LEKSTORPS IF

Gänget från Gråbo är tillbaka i sexan efter att ha vunnit 7A förra säsongen. Det har varit ganska lugnt i truppen men bäste målskytten från 2018, Lucas Ottosson (16 mål), har lämnat för Lerums IS. Även duktige Robin Köhl har lämnat (även om han inte spelade så många matcher förra året). Har spelat spelat fem matcher på försäsongen och det började bra med 3-2 mot 6C-laget Azalea BK. Sen blev det 3-1 mot seriekollegan FC Bosna-Bosna IF men sen tre mållösa matcher i rad! 0-0 mot både Vrångö (6C) och Mölnlycke-Sjövalla (4B) innan det blev 0-2 mot Mjörn (division 6) i sista matchen. Defensiven är stabil men frågan är vem som ska göra målen? 

(9) ÖJERSJÖ IF

ÖIF tog sig äntligen upp i femman efter att laget vann 6A 2017. Det var mycket hype kring laget inför förra säsongen och visst såg det bra ut efter 5-0 i hemmapremiären mot Hönö med Anders Svensson, Pontus Farnerud och Johan Karlsson i startelvan. Men det var tyvärr säsongens höjdpunkt för Öjersjö som slutade sist i 5A med bara 13 poäng och endast 22 mål på 22 matcher. Nu blir det lite omstart i sexan igen men det har väl sett bättre ut. Inledde förvisso med 3-0 mot Backatorp (6B) men fick sen ställa in en match mot SK Argo/Masthugget då de inte fick ihop folk. Har sen förlorat mot Partille IF FK (5A) med 0-2 och sen 1-4 mot Härryda (5B) i sista matchen. Truppen är på pappret bra med bröderna Viggeborn (Martin och Mattias), Mikael Kubic och Erik Alenvret. Även Anders Svensson är kvar i truppen så vitt bloggen vet. Men frågan är hur mycket de kommer spela och det känns som truppen är väldigt tunn. Det blir ett tufft jobb för nye tränaren Johhny Gillberg

(10) TOLLEREDS IF

TIF har sakta men säkert glidit längre och längre bort från toppstriden och var sjua förra säsongen. Alexander Blank tar klivet från assisterande till huvudtränare efter att Fredrik Persson lämnade för Floda. TIF har fått lite spelare både från Lerum och Stenkullen men inga som spelade särskilt mycket förra säsongen. Klassikern Daniel Hultberg har lagt vänsterdojjan på hyllan (troligtvis även högern). Har bara spelat tre matcher inför säsongen och det har blivit seger mot division 6-laget Hemsjö (3-1) men förluster mot både division 6-laget SK Mjörn (2-4) och 6C-laget Solängen (0-1). Har ju en del kvalité i truppen där både Anton Holmberg och Jesper Jansson gjorde 15 mål var och Björn Mellberg kommer väl som vanligt att hitta rätt. Riktigt svårtippat även på den undre halvan av 6A och kanske en liten chansning med TIF så här pass lågt ner. 

(11) INTER LINNÉ IF

Nykomlingar i sexan som gick upp efter att de slutat tvåa i 7A. Har en intressant trupp med bland annat Armando Smedberg Dalence som gjorde 26 mål i sjuan förra året. Har fyllt på med en del spelare, bland annat ett helt gäng från Gunnared KIF. Har blandat en hel del resultatmässigt på försäsongen. Stod upp riktigt bra mot division 2-laget Assyriska i Västra Cupen och förlorade bara med 0-1. Sen blev det dock 0-5 mot IFK Björkö (4B) och 0-4 mot 7B-laget Pushers BK. Har förvisso slagit division 7-lagen Gunnared (5-2) och Rödbo (8-1) samt 6B-laget Neutrala (4-3) men det är svårt att värdera de vinsterna. Föll mot 7A-laget Croatia (2-5) och i sista matchen mot 6C-laget Azalea BK (4-2). Kommer nog vara spelskickliga och vassa offensivt men frågan är om orken räcker i en tuff 6A årgång?

(12) BERGUMS IF

Tufft tippat kanske med tanke på att BIF spelade division 5-fotboll förra säsongen. Det blev dock respass och en hel del spelare har lämnat inför säsongen. Unge Aristides Rodriguez har tagit över tränaransvaret efter att Kristofer ”KL” Landahl lämnat. Det verkar vara ett ungt lag som Rodriguez kommer att coacha och sett till träningsmatcherna kommer det bli tufft. 0-10 i två matcher i Östra Cupen mot division 5-motstånd. 0-6 mot 6B-laget Hisingen FC och 3-8 mot seriekollegan FC Bosona-Bosna IF. Tyvärr blir det nog andra raka degraderingen för Bergum.

 

/Rasta