Nu har lokalfotbollen börjat rulla igång i de flesta serierna och vi kollar till matcherna från i tisdags och onsdags:

 

TISDAG 2/4

 

5B

IF Väster – FC Heden 2-0 (1-0)

I tisdags inleddes 5B på Önneredsplan när IF Väster tog emot FC Heden. Redan i den nionde minuten satte Jacob Cedemar 1-0 för hemmalaget och detta stod sig till paus och ganska långt in i den andra halvleken. Med tio minuter kvar kunde dock Niklas Pettersson göra 2-0 för Väster och det blev också slutresultatet.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om premiärsegern:

”Jätteskönt att få börja med seger. Efter försäsongens motgångar var jag osäker på vår status och ett Heden som alltid är svårspelade och tuffa att spela mot är ingen önskemotståndare. Men ett tidigt 1-0 efter missförstånd i Heden gjorde att vi hade något att spela på. Heden är sylvassa några gånger i omställningar på oss men vi kan freda oss. Skulle ändå säga att de är vår match till stora delar även om vi inte briljerade offensivt så skapade vi ändå några lägen. Men 2-0 från Niklas med tio kvar dödade matchen. Kul att vara igång!”

Hedens motsvarighet Tobias Larsson hade följande tankar om matchen:

”Riktigt roligt först och främst att vara igång med matcher som gäller något. Känslan inför matchen var att vi hade en finfin trupp och att vi absolut hade något att sätta emot IF Väster som är en av de svåraste bortamatcherna. Matchen hann bara bli 8 minuter gammal innan vi med lite miss i kommunikationen ger Väster ett friläge efter ett lite för kort hemspel till keeper som resulterar i mål för Väster. Vi pratar mycket inför matchen att visa upp karaktär oavsett om det är vi som gör mål eller motståndarna och bara mala på, det tycker jag vi gör och skapar några farligheter som dock inte resulterar i några mål. Första halvlek till ända med ett måls underläge som absolut inte känns omöjligt att ta igen och ett gött halvtidssnack.

Starten på andra halvlek är lite trevande och man märker att Väster är smarta i det här läget och lyckas få minuterna att ticka iväg på ett förtjänstfullt sätt. Så länge de äger boll får vi svårt att skapa det där trycket man önskar. Momentum blir till sist när vi på offensiv planhalva gör oss redo för att få en frispark då Toni som så många gånger förr får ta emot oerhört mycket stryk men som får på tok för lite tillbaka i form av frisparkar också den här gången lite märkligt blåser domaren frispark åt andra hållet trots att det är Toni som ska ha frisparken. Anfallet efter skjuter Väster i vad flera i laget menar på hjulet vid sidan av målet och tillbaka ut på planen och får en retur de förvaltar till 2-0. Slutforceringen blir inte mycket mer än 2-3 hörnor och det är bara att gratulera Väster som är tunga och kommer att få bära ett visst favoritskap i år.

21 matcher kvar och ett jäkla gött go i laget gör att vi kommer komma taggade till max nästa match!”

Hedens matchreferat hittas HÄR.

Västers rapport hittas HÄR.

 

6C

Azalea BK – Landala IF 0-0 (0-0)

Även 6C inleddes i tisdags och det blev en mållös tillställning på MajvallenAzalea tog emot Landala.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om matchen:

”Fullt godkänd premiär. Vi visste att Landala skulle ligga defensivt och att vi behövde ha tålamod i vårt spel. Vi blev lite väl omständliga offensivt och hade behövt vara rakare och distinktare i de lägen som uppstod. Samtidigt funkade defensiven mycket bra och Landala skapade inga större farligheter förutom i 90:e där Kalholm stod för en fin parad. En hel del positivt och en del att jobba på, men känns skönt att vara igång och vi vet att det finns mer att hämta av laget. Var nog en del premiärnerver på sina håll.”

LIF:s tränare Viktor Ohlsson hade följande att säga om matchen:

”En godkänd premiär, roligt att säsongen är igång på riktigt. Jämn tillställning där Azalea har mer boll och fler chanser men där vi har matchens bästa i slutminuten. Vi följer vår matchplan men är inte helt nöjda med vår offensiv.” 

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

7C

Brämaregårdens FC – Rödbo IF 1-4 (0-4)

Rödbo IF slutade femma i 7A förra säsongen, lagets bästa på bra mycket länge, och inledde också årets seriespel fint. Segern mot Brämaregården grundlades i den första halvleken då RIF gjorde alla sina mål. RIF hade en fin period en bit in i matchen med tre mål inom loppet av några minuter. Johan Tengberg satte både 1-0 och 2-0 innan Peter Bengtsson satte trean. Innan paus hade också Jonas Andersson hållit sig framme och gjort 4-0. BFC fick in en reducering i andra (Florin Paduraru) men kom inte närmare.

RIF:s Olle Mildén sa så här om premiärsegern:

”En väldigt skön seger för oss. Alltid premiärnerver. Sen att få spela på Bravida gör inte saken sämre. Vi började väldigt starkt med att pressa deras spelare och vinna boll på mitten. Vi skapar väldigt mycket chanser och är väldigt effektiva under första halvlek där vi kan pressa in 4 mål i stort sätt. Vi ligger väldigt kompakt under första halvlek och är nöjda med vårt spel. I andra halvlek så steppar Brämaregården upp sig och försöker att skapa chanser på oss genom att försöka spela igenom vårt mittfält och sen slå bollar bakom vår backlinje. Brämaregården fick in ett reduceringsmål via en straff men mer spännande än så blev det inte. Det skapades inte så många fler målchanser i andra halvlek.”

 

 

ONSDAG 3/4

 

4B

Askims IK – IFK Björkö 0-4 (0-1)

IFK Björkö och speciellt Andreas Odersjö fick en flygande start på 4B-säsongen. Odersjö gjorde nämligen ö-laget ALLA fyra mål i gårdagens premiär mot Askim. 1-0 kom strax innan paus och sen kom två snabba i början av andra. Lite efter en timmes spel satte sedan Odersjö nummer fyra innan Andreas Lundin putsade siffrorna lite i slutet med ett tröstmål för AIK

Fyramålsskytten Odersjö sa så här själv om segern:

”SJUKT efterlängtad premiär! Efter en lång försäsong med mycket matcher samt tuffa träningar så är detta det vi tränat och krigat för. Säsongen 2019! Våran ”El Jefe”, Marko Babic har fått hela IFK Björkö att börja spela fotboll vilket vi visade ikväll på Kobbegården. En serbisk tsunami var det publiken fick bevittna ikväll! Redan från minut 1 tar vi tag i matchen och Askim har svårt att komma in i matchen. Bra passning- samt positionsspel kryddat med några farliga anfall. Matchen slutar 4-1 vilket även speglar större delen av matchen tycker jag. Extra kul att jag får trycka in 4 baljor på det med. Nu kör vi, 2019! Björkö har bara börjat.”

Björkös hemsida har en intervju med tränare Marko Babic om matchen HÄR.

 

Eriksbergs IF – Öckerö IF 0-1 (0-0)

Det var två formstarka 4B-lag som möttes på Rosenhill igår och både hade bland annat varsin cupfinal i bagaget från försäsongen. Matchen bjöd bara på ett mål och det gjorde Öckerös nyförvärv Gustav Claesson fem minuter in på den andra halvleken. ÖIF kunde hålla undan även om laget fick avsluta matchen med nio man efter två sena röda kort!

En av de utvisade ÖIF-spelarna var Victor Nystedt och han sa så här om premiären:

”Vi öppnar matchen bra, med mycket bollinnehav. Vi får två chanser rätt tidigt där vi kunde tagit ledning. Istället kommer Eriksberg in i matchen mer och mer. Vi har fortfarande mycket boll men slarvar lite i vårt passningsspel, många onödiga bolltapp som Eriksberg försöker ställa om på men kommer inte till någon vidare målchans. Planen är väldigt liten jämfört med Prästängen på Öckerö, och vi har svårt att komma igenom deras kompakta försvar. 0-0 i halvlek och vi är hyfsat nöjda. Vi fortsätter andra halvlek med mycket bollinnehav och få målchanser. Vi får dock in 1-0 efter ett fint anfall. Kort därpå får Eriksberg straff men missar. Vi letar efter ett 2-0 mål men kommer inte närmare än en stolpträff. I slutet så får jag mitt andra gula för matchen och åker ut (kan diskuteras). Sen tar även Daniel Larsson sitt andra gula och åker ut. Vi spelar med nio man sista fem minuterna och lyckas hålla nollan genom hårt slit. Känns gött att serien äntligen är igång och ännu mer gött med tre poäng.”

EIF:s Anton Efraimsson hade följande att säga om förlusten:

”Riktigt kul att serien är igång, tycker matchen börjar i ett väldigt högt tempo och som vi visste från början är det framförallt Öckerö som har bollinnehav och vi tvingas ligga rätt. En första halvlek som jag vill minnas är ganska chansfattig, tror det är varsin i princip. Andra börjar inte alls bra då Öckerö lyckas göra sitt mål, vi försöker med en forcering dem sista 20 och lyckas få en straff som tyvärr inte ville gå in, mycket närmare än så var vi aldrig på att kvittera tyvärr.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Önnereds IK 1-3 (1-1)

Efter att Azalea och Landala öppnade 6C med att spela 0-0 i tisdags var det dags för SK Argo/Masthuggets BK och Önnered att drabba samman på Majvallen igår. Det var hemmalaget Argo/Hugget som var det hetaste laget när matchbilden satte sig en bit in i första. Det blev också de blåklädda som inledde målskyttet med en oväntad premiärskytt. Kristoffer ”Koffe” Jonssons stenhårda inspel träffade nämligen kaptenen Fredrik ”Rasta” Airostos näst bästa fot precis framför mål och styrdes in otagbart bakom ÖIK:s duktiga keeper Mikael Johansson. Argo/Hugget skapade några heta chanser till innan Daniel Lindgren tryckte in kvitteringen för ÖIK och matchbilden svängde till fördel för bortalaget. I den andra halvleken stod matchen och vägde lite innan Arthur Oresjö frälste ÖIK med ett långskott som smet in under ribban. ÖIK kontrollerade resten av matchen och Argo/Huggets vaskade bara fram någon halvchans. Det sista som händer i matchen är att Oresjö förvaltar en straff fram till slutresultat 3-1. En bra division 6-match där det grönklädda bortalaget var lite tyngre till slut.

Argo/Masthuggets matchrapport hittas HÄR.    

ÖIK:s rapport hittas HÄR

 

7A

Partille IF SC – Gunnared KIF 7-1 (4-0)

Partille IF SC åkte ur 6A förra säsongen men fick en riktigt fin start på årets 7A-säsong. Matchen mot Gunnared avgjordes redan i den första halvleken då PIFSC hade 4-0 i paus. Robin Jillesjö satte 1-0 och Farid Runklint gjorde både 2-0 och 4-0. Däremellan hade Mathias ”Osten” Osterloh satt 3-0. Målkalaset fortsatte i andra där Runklint fullbordade sitt hattrick och Tobias Wallin satte de två andra. Hassan Ahmed gjorde Gunnareds tröstmål med några minuter kvar.

Partilles kapten Joakim Säyläs sa så här om matchen:

”Kul att vara igång! Nytt matchställ, perfekta väderförhållanden och för första gången någonsin (?!) ställer vi upp med en full matchtrupp, inget att skylla på helt enkelt. Märktes att det var en del premiärnerver men i och med att vi får ett mål relativt snabbt gör det att vi kan slappna av något och fokusera på att hitta spelet. Tycker vi gör en stabil insats utan att glänsa. Stundtals spelar vi riktigt bra men framförallt tar vi jobbet för varandra och bjuder knappt på någonting bakåt samtidigt som vi är giftiga framåt. Kul att få börja säsongen med en seger! Ska även sägas att Gunnared gjorde det bra trots en tunn trupp, vi har själva varit i den situation X antal gånger så all cred till att dom höll humöret uppe och fortsatte lira sitt spel.”

 

7B

BK Björkåsen – Johannebergs IF 1-7 (1-2)

Även i 7B blev det målkalas, 7-1 och en hattrick-skytt! Matchen mellan Björkåsen och Johanneberg levde dock betydligt längre och även om Rino Wiger satte både 1-0 och 2-0 för JIF i början av matchen. Innan paus hade nämligen BKB:s Markus Hedram reducerat och 2-1 till bortalaget stod sig till paus. I mitten av andra kunde dock JIF gå ifrån Ruddalen 2 då vane målskytten Henrik Larsson satte 3-1 innan Wiger fullbordade sitt hattrick fram till 4-1. Matchen var avgjord och det rann iväg till 7-1 till slut efter mål av Tom Andersen, Fredrik Jonsson och ett självmål. 

Tremålsskytten Wiger sa så här om premiären:

”Först och främst är det en lättnad över att komma såpass gott igång, inte bara resultatet men även spelet i sig som stundtals var riktigt bra idag. Med hård konkurrens i truppen var det viktigt att de som är med levererar vilket man verkligen gör. 7-1 skulle jag nog faktiskt säga att speglar matchen, vi hade chanser till fler mål och även Björkåsen hade några fina lägen (ribbskott i andra om jag inte minns fel bland annat). Så väl genomförd match och en rolig start på säsongen. Hela laget presterar som helhet vilket är det viktigaste!”

 

/Rasta