6B är nästa serie som ska tippas och så här tror bloggen att det slutar!

 

(1) VÄSTKURD BK

Fyra sexor har ju blivit tre och förra året slutade VBK tvåa i numera nedlagda 6D. Klubben gör sin tredje säsong och känslan är att det blir uppflyttning till femman 2019. En riktigt stabil trupp med bland annat Roni Kurdali, Goran Pastorkovic, Pa Majai Njie och Fredrik Ritter har blivit ännu. VBK har nämligen plockat in anfallaren Mario Atanasovski som på nio matcher förra säsongen gjorde hela 24 mål för IF Vardar/Makedonija när de vann 6D. Precis innan säsongen drar igång presenterades också duktige Hakan Celik från Semberija (4A). VBK har träningsspelat ganska sparsamt och har bland annat förlorat med 4A-laget United Africa (1-2) och slagit division 7-laget Lundby (3-0). Det blev även imponerande 10-3 mot förväntade 6A-topplaget Fröjden och i genrepet 2-2 mot IF Warta (5B).  Laget har även en ny tränare i Ali Kassal och enligt bloggens prognoser blir det alltså guld direkt! Svårt att se vilket lag som skulle kunna hota Västkurd över en hel säsong.

(2) FÖRENAD TURKISK UNGDOM

Var ett topplag i 6D 2017 där de slutade tvåa bakom IF Warta. Laget bytte till 6B inför förra säsongen men kom aldrig riktigt igång även om det blev en stabil fjärdeplats till slut. FTU har gjort några ändringar inför säsongen och bland annat tagit in Kwame Amoateng (från Knippla IK) som tränare. I truppen har laget fått in en del fina värvningar, bland annat Ali Sanduvac från FK Kozara. Har blandat lite resultat under försäsongen men hade en svår grupp i HM men spelade jämnt mot division 2-laget Torslanda (1-2) och 4A-nykomlingen Zenith (0-0). En liten plump dock med Eriksberg (4B) där det blev 0-6. Har även hunnit med att slå 6B-kollegan Hälsö (4-1), kryssa mot Styrsö (6C) och i genrepet blev det 0-3 mot BK Skottfint (6B). Det är helt klart en lite svajig försäsong resultatmässigt men bloggen tror ändå att laget kommer att vara ett av de lagen som slåss bakom VBK. Bland annat återfinns ju Oguzhan Yilmaz i truppen och han gjorde 18 förra säsongen.

(3) HÄLSÖ BK

Ö-laget svarade för en stark säsongen 2018 där de blev trea i 6D, bara två poäng bakom tvåan Västkurd. Truppen är densamma och den spontana känslan är att HBK blir att räkna med även i år. Framåt kommer det nog att handla en del om Gustav Börjesson (14 mål 2018). Svårlästa dock nu under försäsongen med bara fyra spelade matcher. Fina segrar mot 6A-laget Götaholm (3-2) och 6C-laget Solängen (4-0) men även förluster mot seriekollegan FTU (1-4) och 6C-laget Slottsskogen/Godhem (0-2). Inte så mycket att gå på här men Hälsö känns stabila och är starka hemma på Stuvö Backe.

(4) HISINGEN FC

Laget har haft det lite svajigt de senaset säsongerna. Klubben var uppe och vände i femman säsongen 2017 och inför förra säsongen i 6D så var det oroväckande tyst inför säsongen och funderingarna gick om klubben var på väg i graven. HFC kom dock till spel men var ytterst nära att åka ur. Det var tyvärr även lite tråkigheter med spel med otillåtna spelare men vi hoppas på bara positiva rubriker den här säsongen. Det har trillat in en massa nya spelare precis innan seriestart och då namnen som sticker ut är väl målvakten Mohamed Omar (gjorde en match för Hisingsbacka FC 2018), Alexander Teame (gjorde matcher med Hisingsbacka FC när de vann trean 2017),  Arin Tawfik (spelat U17 Allsvenskan med BK Häcken) samt Eric NordekeRamazan Erdal, Gulled Mohammed och från Västkurd BK. Många intressanta namn men samtidigt svårt att veta exakt vart man har HFC. Resultatmässigt har laget slagit 6C-laget Tynnered FC (2-1) och 6A-laget Bergums IF (6-0) men förlorat mot 5A-nykomlingen IF Vardar/Makedonija (0-2) och 0-4 mot 5A-laget Finlandia/Pallo AIF. Får de ihop alla de nya spelarna kan det bli intressant. 

(5) BACKATORP IF

BIF kändes pigga i 6D 2017 och bloggen trodde på toppfight förra året. Så blev det inte utan laget slutade sexa, 23 poäng bakom segrande Vardar/Makedonija. Efter omstruktureringen så blev det 6B för BIF och Johan Solinger klev in som tränare inför säsongen. En hel del nyförvärv har anlänt och det lite svårt att sålla bland. Det är unga och gamla, vissa med meriter från spel högre upp och vissa har hållit uppe ett tag. Vi kan väl ändå räkna med att Achraf El Messaoudi (16 mål 2018) kommer fortsätta vara lagets bästa målskytt och främsta offensiva vapen. Rent resultatmässigt var det ganska tufft inledningsvis med tre raka förluster mot 5A-laget Angered MBIK (2-4), 6A-laget Öjersjö (0-3) och 6C-laget Azalea BK (1-3). Försäsongen avslutades iallafall med 6-1 mot division 7-laget Menisken och kryss (1-1) i genrepet mot 6C-laget Tynnered FC. Lite svårt att få grepp om BIF:s status inför säsongen så det blir en liten bit bakom toppen.   

(6) NEUTRALA IF

Ett av lagen där bloggen tyvärr har alldeles för dålig insyn. Truppen har bloggen tyvärr ingen koll på men laget slutade ju fyra i 6D förra säsongen men var långt bakom topptrion. Har ju duktiga spelare och Hussein Faarah svarade för 20 mål förra säsongen och han verkar vara kvar. Har spelat tre träningsmatcher inför säsongen: 1-3 mot 6C-laget Slottsskogen/Godhem, 3-4 mot 6A-laget Inter Linné IF och seger med 3-1 i genrepet mot 6A-laget Syrianska/Arameiska. Fågel, fisk eller mittemellan? Bloggen gissar på mittemellan! 

(7) DISERÖD SK

Extremt lugnt hos DIS, som överraskade och slutade femma i 6D förra året, under försäsongen. Enda noterade ändringen i truppen är att Hugo Andersson anlänt från Ytterby IS. Har bara spelat två träningsmatcher, 1-1 mot FC Härlanda (6A) och 1-2 mot Solängens BK (6C). Inte mycket alls att gå på. Bra säsongen förra året men kamp på den undre halvan åren innan. Visst är 1-1 bra mot stabila Härlanda bra men 1-2 mot Solängen säger inte så mycket. En mittenplacering.

(8) BK SKOTTFINT 

Skottfint är tillbaka i sexan efter omstarten i sjuan. Ett jobbigt 2017 följdes upp av en andraplats i 7B förra säsongen som ledde till uppflyttning. Klubbens starke man, Daniel Åman, har varit flitig på Fogis och knutit till sig en hel del intressanta spelare. Norrmannen Emil Hansen Mørkved kan bli en riktig joker då han kommer med meriter från spel högt upp i det norska seriesystemet. Som vanligt är det en hel del nya spelare utifrån som bloggen tyvärr har lite dålig koll på. Men Jonas Taube och Max Mårtensson kommer säkert att vara viktiga i år igen. Taube var delat bästa målskytt 2018 med 12 mål. Den andra 12-målsskytten, Johan Karlsson, har dock lämnat. Försäsongens matchande inledde ganska tungt men avslutades bra. Det blev en tidig förlust mot 7C-laget Pushers (1-3) och svårt i Hisingsmästerskapen med 0-5 mot Hisingsbacka FC (division 3) och 0-3 mot KF Velebit (4B). Det blev också målrika förluster mot både 7C-laget Kareby (5-7) och 4B-laget Öckerö (0-5). Men Skottfint slog 6C-laget Vrångö (2-0) och avslutade med 3-0 både mot seriekollegan FTU och 7C-laget Lundby IF. Kommer kunna hålla sig i från bottenstriden och landa i mitten av tabellen. 

(9) BJURSLÄTTS IF

Spelade i 6A förra säsongen där de slutade på en fin fjärdeplats. Truppen är ganska intakt och en gissning är Benny Brunberg kommer göra göra lite mål som vanligt. Han var BIF:s bäste målskytt 2018 med 12 mål. Har en hel del bollskickliga gubbar men frågan är hur det är med konditionen? Det har sett svagt ut resultatmässigt också under försäsongen. Visst inleddes med med kryss mot 5B-laget Mossen och seger mot Hermansby (7C) men sen gick BIF mållösa i Hisingsmästerskapen i en förvisso tuff grupp. 0-0 mot Finlandia/Pallo (5A) samt 0-3 mot 4B-lagen Eriksberg och Kärra. Ingen skam för ett division 6-lag men försäsongen avslutades med fyra raka förluster och en hel del mål bakåt. 2-6 mot IK Zenith (4A), 0-6 mot Älvängens IK (5A), 1-2 mot Göteborgs City (7B) och 0-4 mot SK Argo/Masthuggets BK (6C) i sista matchen. Förvisso ett ganska tufft spelschema men känslan är ändå att Bjurslätt kommer ha en ganska jobbig säsong.   

(10) NÖDINGE SK

Slutade sjua i 6D förra säsongen efter att ha spelat upp sig och bort från nedflyttningskampen. Har ny en intressant och ambitiös tränare i Joseph Elturk och har fått in en hel del intressanta spelare från bland annat Gunnared KIF. Tungt tapp dock på anfallaren Emanuel Kollén (18 mål 2018). Har spelat riktigt flitigt men det har gått tungt resultatmässigt. I mars spelade NSK fem träningsmatcher där det inledde ok med 4-1 mot seriekollegan Surte. Sen blev det dock tyngre med 5-10 mot 6A-laget Götaholm, förluster mot division 6-laget Hemsjö (0-3) och division 7-laget Hermansby (0-1). I genrepet blev det 2-2 mot Kareby IS (7C). Baserat på de resultaten så kan det nog bli en tung säsong för NSK.      

(11) CHALMERS STUDENKÅRS IS

Studentgänget gör sin tredje säsong och slutade på en stabil sjundeplats 2018 i sin första säsong i sexan. Kanske hårt tippat att de ska ryka men sexorna blir ju svårare när 48 lag blev 36 inför den nya säsongen. Bloggen har tyvärr lite dålig insyn i Chalmers men laget har bara spelat en träningsmatch där det förvisso blev seger student-derbyt mot GSIF (1-0).

(12) SURTE IS FK

Laget har pendlat lite mellan sexan och sjuan och höll sig precis kvar i 6A förra säsongen. 6A var sin vana trogen lite kaotisk och efter att minst ett lag dragit sig ur (detta året Brämaregårdes FC) och ett uteslutits (Bergsjön SK) så slutade Surte till sist på den sista klara platsen. Marginalen ner till nian Real Maskin var två poäng! Bloggen tror att det blir tufft i år och laget har vara två spelade träningsmatcher, 1-4 mot seriekollegan Nödinge SK och 1-3 mot Edets FK U. Har ju erkänt duktige målskytten Rade Radovic (16 mål 2018) om nu han är kvar i klubben. 

 

/Rasta