Det spelades en hel del matcher igår och vi inleder med matcherna från division 4 och 5:

 

TORSDAG 4/4

 

4A

IK Zenith – Kortedala IF 1-4 (1-1)

Nykomlingen Zenith spelade sin andra match i årets 4A och det blev andra raka förlusten. Det började dock bra när Ricky Stojilkovski satte 1-0 i mitten av den första halvleken. Den glädjen varade dock bara några minuter innan Najiib Abdi Qadir Dhoore kvitterade för gästerna Kortedala. I den andra halvleken var sen KIF det starkaste laget. Mouhammed Omeirat satte en straff fram till 2-1 och Libaan Hussen gjorde 3-1. Precis i slutet kom också 4-1, målskytt Belton Moche Ssewankambo.

KIF:s Alisan Agac sa så här om segern:

”Alltid jobbigt att spela säsongens första match efter lång uppehåll , vi styr matchen under 90 minuter men de lyckas ta ledning efter slarv. Men vi är starka och vänder matchen till en skön seger!”

Zenith Johan Jansson hade följande att säga om matchen:

”Efter försäsongens vinster så har det låst sig. Vi gör inte det vi gjort så bra tidigare & idag hade laget de mentala bitarna på plats. Vi börjar första 5-10 minutrarna knackigt men kommer in i det resterande tid. En jämn första halvlek där vi gör 1-0 genom en fin kontring, strax innan hade vi ett stolpskott och Kortedala brände en straff ska inte glömmas. 5 minuter efter innan paus gör Kortedala 1-1 genom en trasselsituation efter en hörna tror jag, vi får inte undan bollen dör en KIF-spelare får rulla in den, ett riktigt skitmål. Andra halvlek kommer vi ifrån allt, tror inte vi gör något bra och ställer till med felbeslut. Kortedala får ytterligare en straff som de sätter 1-2, sedan kommer 1-3 och i slutet får de in 1-4. Ytterligare ett skitmål men fint sådant, omedvetet inlägg som blir perfekt i bortre. Kortedala vinner rättvist och vi får rannsaka oss själva efter en tuff start på serien. Detta är något vi måste vända på direkt och kämpa hårdare för. Kommer vi med en liknande usel inställning till match som idag kommer vi få kämpa i nedre regionen i serien. Bara att gratulera Kortedala till tre poäng!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Fin start på säsongen för Kortedala men desto jobbigare för nykomlingen Zenith med två raka förluster.

 

FK Kozara – Kode IF 1-2 (0-0)

Premiärmatch för båda lagen när Kozara tog emot KodeGamlestadsvallen igår. Efter en mållös första halvlek satte Nuri Akyol en vacker frispark för hemmalaget fram till 1-0! I mitten av den andra halvleken kunde dock KIF kvittera när Oscar Gustafsson förvaltade en straff på bästa sätt. Med nio minuter kvar kunde sedan nyförvärvet Jonathan Hartwig nicka in segermålet för Kode!

Kodes Markus Anderberg hade följande att säga om matchen:

”Vårluft. Premiär. Nattmatch och mörker. Vi inleder ganska piggt och bra och har tidigt ett par målchanser och ytterligare några nästan-chanser. Som jag minns första halvleken ligger Kozara mestadels, förmodligen både medvetet och tvunget, något lägre än oss. Det känns förhållandevis tryggt bakåt för oss även om också Kozara såklart hade avslut i någorlunda rätt väderstreck. Sett till ”Expected goals” leder dock vi halvleken på poäng. Premiärhalvleken slutar hur som helst mållös och ingen är förlorare.

Andra halvlek börjar bra för Kozara genom att de efter en lång norsk boll får en frispark efter en duell precis utanför straffområdet. Nuri förvaltar läget mycket fint och Kozara tar en vad jag uppfattade att de tyckte var en rättvis ledning. Ledningsmålet ger dem energi och de växer några centimeter. Vi har dock inte lagt oss ner för att dö. Vi sticker fortsatt upp med en del farligheter, utan att anfallsspelet flyter så som jag önskar. Jag själv borde förvaltat ett dunderläge fint framspelad av Rasmus. Just Rasmus blev sedan hårt tagen i en duell i straffområdet med straff som följd. Jag såg inte vad som hände men Rasmus fick rejält ont i huvudet. Oscar lägger en ”lagom” bra straff vackert i nätet till 1-1 med ca 20 min kvar. Vi har ytterligare lägen, några farliga nickar, nån annan boll som dansar bort från mållinjen. Om jag nu minns rätt var det sedan Kevin som kom runt bra på högerkanten och matade in ett fint inlägg till Hartwig som löpte in bra och satte pannan på rätt ställe på bollen in till 1-2 ledning som står sig matchen ut. Sett till ”Expected goals” var detta inte orättvist, menar jag. Tvärtom. Kozara må tycka annorlunda och ska hur som helst ha tack för matchen och för spänningen.

Som lag är vi nöjda med mycket, men enligt mig är vi långt ifrån vår topp. Vi agerar ganska bra defensivt och är förhållandevis solida. Sedan visar vi ju såklart vissa tendenser framåt. Jag är dock inte nöjd med anfallsspelet och min egen prestation. Det finns mycket potential som vi inte får ut i dagsläget. De killar jag vill lyfta fram särskilt i vårat lag är Mattias Nordström och Kevin Dahlström som jag tycker båda sköter sina roller på ett strålande sätt. Nä, nu släpper vi detta och tar nya grepp.”

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om matchen:

”För att vara en premiärmatch så var det en riktigt bra match från båda lagen. Kode öppnade starkt och kunde lett led 1 och 2-0 efter bara 5-6 minuter spel. De fick inte till skotten men kom till läge efter läge. Sen kom vi in i matchen lite mer då det taktiska spelet satte sig lite bättre. Det är tufft att spela mot ett lag som tränar 4 ggr i veckan när vi knappt kommer upp på 10 på en försäsong i snitt per gubbe. Kode skapar ett bra läge i mitten av halvleken från vänsterytter som gör vår gubbe och skjuter tätt utanför. Vi skapar väl 2 riktigt bra lägen i första men chanserna stod Kode för.

I 44:e minuten får Kode en inläggsfrispark som de vinner duellen men Stefan i målet gör redan nu årets räddning i serien och det står 0-0 i halvtid.

Andra halvlek så förväntade oss vi en anstormning precis som i första och det gjorde att vi började spela lättare och rakare och det resulterade en frispark tidigt i halvleken då Adam får raka armar i ryggen precis utanför straffområdet. Nori klev fram och la den i närmaste krysset och 1-0 var ett faktum.

Efter det var det ställningskrig med Kode som försökte och vi förstörde. Lite skador och tvingade byten för oss gjorde att vi tappade mer och mer i spelet och Kode kom med en rejäl anstormning där det luktade mål flera gånger men till slut kom det genom en straff. Uppfattade inte situationen men mina spelare reagerade mycket på domslutet men sett till spelet rättvist att de gjorde mål på straffen med tanke på trycket de skapat.

2-1 kommer efter en bra prestation med väggspel från deras högersida och en fantastisk bra nick som gav Kode tre poäng.

Sett till hur det sett ut för oss sista veckorna och hela försäsongen så gör vi en fantastisk insats och det var en fröjd att se att vi har det i oss. Sohell, Nori, Ale och Stefan går in och visar vägen med rutinen som vi vetat om att det funnits och Adam som knappt tränat orkar ta jobbet i 65-70 minuter. Och vi borde fått en straff i 89:e men den kanske vi får senare i säsongen.”

Kozaras Dejan Gorcanac sa så här om förlusten:

”Kode startar bäst vi kommer in i matchen mer o mer. Mycket kamp hela vägen. Vi står upp bra tar kampen för varann men det räckte inte hela vägen denna gången tyvärr.”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Kodes matchrapport hittas HÄR.

Bilden till inlägget är från matchen och är lånad från Kozaras hemsida.

 

4B

Kärra KIF – Mölnlycke IF 3-0 (1-0)

En skräll är väl att ta i men helt klart ett lite oväntat resultat när Kärra vann sin hemmapremiär med hela 3-0 mot Mölnlycke IFNiclas Andersson gav hemmalaget ledningen redan efter 13 minuter. Jonathan Brusberg satte 2-0 i början av andra och Robin Karlsson stängde matchen med sitt 3-0 mål med dryga kvarten kvar.

Kärra KIF:s kapten Nicklas Reitz sa så här om segern:

”Jag tycker vi gör en stabil insats. Rullar inte lika mycket boll som förra året men får absolut matchen dit vi vill. Mölnlycke har matchen sista 20 i första halvlek men skapar egentligen bara en bra målchans. Tycker absolut att vi gör en stark premiärmatch! Hade många chanser att utöka ledningen.”

MIF:s motsvarighet Markus Landén hade följande att säga om förlusten:

”Dags att vakna, serien har startat kan man sammanfatta det hela. 0-1 är en kalldusch tidigt i matchen, men helt ärligt tror jag inte det spelar någon större roll för vi är helt enkelt inte där. Vi förlorar i stort sätt alla närkamper matchen igenom och det måste upp flera snäpp framöver om vi ska vara på den nivån vi vill vara. Resultatet 0-3 är snarare en beskrivning av hur horribla vi faktiskt är idag än att Kärra är bra. Men men tur att det bara är omgång 1, för bättre kan vi definitivt och Velebit kommer få smaka på det i nästa omgång i vad som blir vår sista hemmamatch på vår klassiska Mölnlycke IP nu innan den blir omlagd!”

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

5A

Angered MBIK – Björndammens BK 2-1 (1-0)

I bloggens bok ett blivande toppmöte i 5A och det var Angered som skulle dra det längsta strået till slut. AMBIK tog ledningen i den första halvleken genom Nadim Raisi, en ledning som står sig till pausvilan. BBK hade dock läge till kvittering då de fick en straff som de dessutom fick slå om, men båda straffarna missades! I andra skulle dock kvitteringen komma, målskytt Tony Rintamäki. Angered skulle dock bärga alla tre poängen och det är Nadim Raisi som även gör AMBIK:s andra mål! 

Angereds målvakt Aristides Rodriguez Heredia sa så här om segern:

”Underbar start på säsongen med en vinst mot seriekonkurrent BBK. Vi inleder matchen bra med ett lugn passningstempo. Efter ca 20-25 så hittar vi en lekfull Younes ute på vänsterkanten som slår in bollen mot sin bror Nadim och 1-0 är ett faktum, 10 minuter senare så får BBK en straff med sig men MBIK målvakten räddar första men linjedomaren vinkar och den fick slåss om men även andra försöket räddas av målvakten. Till andra halvleken så skapar vi läge efter läge men oskärpan gör att BBK får leva kvar i matchen. Till slut efter mycket tvivel i var straffområde då vi inte riktig får iväg bollen så lyckas BBK kvittera till 1–1. Men några minuter därpå kommer säger målet och igen är det Nadim som ligger bakom den. Slutet på matchen efter liknade mer en tennis match.”

BBK:s Rasmus Lihnell sa så här om förlusten:

”En match som kunde slutat hur som helst, inget resultat hade väl varit direkt orättvist. Vi är väldigt passiva i början och tillåter dom att rulla ostört utan att dom egentligen skapar någonting men tillslut gör dom 1-0 på ett inlägg som står sig halvleken ut. Vi hinner med att missa en straff, den fick av någon oklar anledning slås om men även den missades. 1-1 kommer till genom lite flipperspel i deras straffområde och efter det finns chanser åt båda håll, dom gör 2-1 på en långboll bakom backlinjen och efter det finns ett par bra lägen att kvittera. Summa summarum: ingen bra match från vår sida.”

BBK:s matchrapport hittas HÄR

 

5B

Balltorps FF – FC Linné 3-1 (0-0)

Topptippade Balltorp inledde 5B-säsongen med en trepoängare mot nykomlingen FC Linné. Det var dock mållöst efter den första halvleken och det var inte förrän dryga kvarten in i andra som första målet kom. Parosh Mohideen satte så en straff för BFF fram till 1-0. Strax efter kom 2-0 (Niclas Sandell) och Marcus Nilsen gjorde sedan även 3-0. Linné fick in en kvittering när Teodor Sandklef hittade rätt med ett vackert långskott. 

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Det syntes på båda lagen att det var seriepremiär, framförallt i första halvlek. Båda lagen var försiktiga och ville känna lite på varandra. En väldigt chansfattig förstahalvlek. I andra halvlek kommer vi ut klart mycket hungrigare och lägger i en högre växel. 15 minuter in gör vi också två snabba mål som var lite proppen ur för Linné. Slutresultatet blev 3-1. Väldigt skönt att inleda med en trepoängare, och riktigt skoj att vara igång igen!”

Linnés Olle Johnels sa så här om förlusten:

”Ja, lite trist med torsk på födelsedagen men Balltorp var bra och förtjänade vinsten. Jag hade hoppats att vi skulle hota lite mer men kändes lite tagna av premiärnerver. Balltorp gör mål på tre fasta situationer (en straff) och är väldigt tunga. Vi visste hur de skulle spela och var vi kunde hota dem men lyckades inte ändå. Om det är dem som är väldigt bra eller vi som är dåliga – det får väl framtiden utvisa.”

 

/Rasta