Vi fortsätter rapporteringen från igår med matcherna i division 6 och 7:

 

TORSDAG 4/4

 

6A

FC Härlanda – Gamlestaden FF 2-1 (0-0)

På förhand en intressant premiärmatch då bloggen tror att båda lagen kommer återfinnas i 6A:s toppskikt. Det var 0-0 i paus men sen satte Henrique Souza Boturão både 1-0 och 2-0 till Härlanda inom loppet av några minuter! Pontus Olsson gav GaFF lite hopp men matchen bjöd inte på några fler mål. 

”Fångarnas” Andreas Berglund sa så här om segern:

”Första matchen för året i seriesammanhang för fångarna. Började lite trevande när vi inte riktigt fick tag på ett mycket tekniskt GaFF. 0-0 i paus och vi tuggar gött vid sidan och pustar ut. Kommer ut i andra och får en tveksam frispark då deras målvakt plockar upp en hemåt pass. Vilket kan diskuteras. Jag drar frisparken rätt i muren men vår brasse är på tå och trycker in 1-0. 2-0 kommer om jag inte mins fel på en lite för lös hemåtpass och vi kan göra 2-0. Försvarsspelet sitter riktigt bra idag men vi får tyvärr kapitulera på en hörna. GaFF får ny energi och får mer och mer bollinnehav. När domarn blåser är det många i FCHP som tänker ”tack gode gud” för det hängde ett mål bakåt i luften. Välspelad och schyst match. Lika hade nog varit mest rättvist! Mot tre nya pinnar nästa vecka!” 

GaFF:s kapten Richard Björnander sa så här om förlusten:

”Surt surt surt sa räven! Tycker vi är det klart bättre laget över 90 minuter och vi skapar tillräckligt för att kunna leda med både 2-3 bollar i första halvlek. Tyvärr får de en helt feldömd indirekt frispark och gör 1-0 och då är det uppförsbacke mot deras starka defensiv. Vi krigar på och förtjänade åtminstone en pinne, men sån är fotbollen. Bara att blicka framåt. Kul att serien är igång nu!”

Bilden till inlägget är lånat från Härlandas Facebooksida. 

 

6C

Göteborgs SIF – Vrångö IF 1-0 (0-0)

Två lag som man inte riktigt visst vart man hade inför säsongen. Det var 0-0 i paus och matchen skulle bara bjuda på ett mål. Det är GSIF:s Victor Jansson som blir matchhjälte efter en lite tilltrasslad situation. 

GSIF:s Mattias Wångblad sa så här om premiärsegern:

”Skön seger och start på säsongen. Vi har kanske lite för mycket premiärnerver och börjar matchen rätt skakigt. Får inte igång något spel och är alldeles för avvaktande. Vrångö har ett antal hyfsade möjligheter och vi får vara nöjda med 0-0 i paus. I andra kommer vi ut mycket mer hungriga och spelar klart mycket bättre. Vi pressar på hela tiden och bränner en hög med lägen inklusive en billig straff innan Viktor tillslut forcerar in en boll efter flipperspel på en hörna. Skönt vårväder, bra stämning på plan och jäkligt gött att start säsongen med en seger!”

VIF:s Karl-Johan Levin sa så här om matchen:

”Vi skapar några fina lägen i första halvlek men lyckas inte göra mål. I andra tar orken slut vilket resulterar i en tung förlust.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Järnbrotts IF – Hällesåker IF 2-2 (2-1)

Det var två nya 6C-laget som möttes på Ruddalen 2 igår. Järnbrott vann sjuan förra säsongen och HIF flyttades över från 6B. Det rasslade till tidigt bakom båda målvakterna och Henrik Lundh satte 1-0 får hemmalaget men strax efter kom 1-1, målskytt Oscar Jennefalk. Innan paus hade dock JIF återtagit ledningen, denna gången var Peter Rhodén sist på bollen. Matchen slutade dock till slut oavgjord efter att gästernas Sebastian Nordqvist gjort den andra halvlekens enda mål. 

JIF:s tränare Carl Johan Svensson sa så här om premiärpoängen:

”Riktigt skönt med poäng i premiären. Vi hade en handfull spelare borta och lite tunn (men bra) trupp. Vi får smakstart med 1-0 i första anfallen efter att Henke slog en boll i djupet till sig själv och avslutade kliniskt. Sedan har de över. Det äger säkert 80% av bollen och vi är alldeles för dåliga på att ta hand om den när vi väl vinner tillbaka den. Det dröjer inte länge innan de kvitterar, men vi lyckas replikera genom ännu en omställning signerad Henke och Peter. 2-1 håller sig halvleken ut. Andra halvlek har samma matchbild som första. Väldigt mycket boll hos Hällesåker, men de skapar inte många farliga chanser. Vi ger bort många bollar från egen backlinje till rättställda motståndare och vid ett av dessa tillfällen kvitterar de. Onödigt! Men vi är igång för säsongen och har en poäng med oss. Med beröm godkänt. Resultatet speglar inte matchbilden, men segt till riktiga chanser tycker jag det är helt rättvist.”

HIF:s sportchef Jesper Lönn hade följande analys av matchen:

”Premiären avklarad. Hoppas nerverna lämnades på Ruddalen, nu har vi tio dar på oss att slipa lite extra på vissa delar. Vi är fokuserade innan match, en tydlig spelidé och många vinnarskallar. Det första som händer är en rak pass i djupled från Järnbrott som deras ruskigt snabbe anfallare får tag på, och springer förbi våra mittbackar. 1-0 efter typ en minut. Sen kvitterat vi snyggt. Järnbrott gör 2-1 på ett fint snett inåt bakåt spel, där vi återigen tappat lite markering. I andra halvlek fortsätter vi med vårt spel, och lyckas kvittera. Matchen står och väger resterande tid, men vi får tillslut dela på poängen. Kul att vara igång!”

 

Slottsskogen/Godhem IF – Styrsö BK 3-5 (2-2)

Det blev en svängig match på Ruddalen 1 där bloggens seriefavorit Styrsö BK till slut kunde på med sig alla poängen. SG tar dock ledningen med både 1-0 och 2-0 men ö-laget hämtar upp till 2-2 innan paus. I andra kan SBK sen gå upp till en 4-2 ledning innan SG för kontakt med en reducering. Det blir dock till slut 5-3 till Styrsö efter att Mattias Janicijevic fullbordar sitt hattrick. 

SBK:s kapten Christoffer Janicijevic sa så här om matchen:

”Mycket fysisk match idag där finliret fick stryka på foten. SG inleder matchen bäst, och får dessutom hjälp av domaren att göra 1-0, på en ruskigt billig straff. Inte långt därefter ökas ledningen på till 2-0 efter slarv från vår sida, vem som stod för slarvet är oväsentligt. Det som får matchen att vända är ett solomål från Mattias Janicijevic, där han gör bort sin back och tjusigt placerar bollen i mål, från dålig vinkel. 2-2 kommer efter att även vi tilldelats en tveksam straff. Matchen flyter sedan på i Styrsös favör och vi gör både 3-2 och 4-2, ganska komfortabelt. Lite darrigt blir det när SG gör 4-3 men vi kan stänga matchen tätt därefter med ett 5-3 mål. Starkt av laget att kämpa sig tillbaka från ett tvåmålsunderläge. Många som var duktiga idag men ett extra plus till Mattias som gör hela tre mål.”

SG:s Albin Westerlund sa så här om matchen:

”Min känsla av matchen är att den är jämn, där lagen dominerade under olika delar av matchen. Tycker vi börjar klart bättre, medan Styrsö är bättre under mittendelen av matchen. I slutet står det och väger åt ena och andra hållet men där Styrsö drar det längsta strået. Matchen var stundtals ganska het, men så ska det vara i en premiäromgång. Tycker vi får till en hel del av det spelet vi tränat på under vintern. Förhoppningsvis kommer vi att få utdelning för detta i kommande matcher.”

SBK:s syn på matchen går att läsa på deras blogg, HÄR

 

7B

Högaborg Kärralunds FC – Elisedals IS 0-0 (0-0)

Det är inte jättevanligt med 0-0 matcher i lokalfotbollen, och särkilt inte i division 7. Nu blev det dock mållöst mellan Högaborg Kärralund och Elisedal igår.

EIS Tobias Prodan sa så här om matchen:

”Vi startar matchen trevande, man märkte att det var första tävlingsmatchen för säsongen. Första 30 minuterna är Högaborg det bättre laget, därefter tycker jag vi tar över. I andra höjer vi oss och skapar en hel del bra lägen men skärpan saknas tyvärr i avsluten. Två missade poäng i mitt tycke, men bara att ta nya tag nästa vecka! En eloge till mina kollegor i backlinjen och vår målvakt Francesco, defensivt kändes det väldigt stabilt.”

När bloggen kastade ett öga på HKFC:s laguppställning dök ett välbekant namn upp, nämligen gamle Gårda-spelaren Charles Löwenström! Han hade följande att säga om matchen:

”Det var en jämn match. Vi hade första halvlek och skapade flera chanser tror vi hade två ribbträffar och två frilägen. Sedan i andra tog de över mer och mer men vi hade några avslut och kontringar men lyckades tyvärr inte förvalta. Överlag en bra första match på säsongen för båda lagen.”

 

Menisken IF – Käringöns FC 3-0 (1-0)

Det blev en fin start på säsongen på Heden 3 för Menisken IF då de besegrade Käringöns FC med 3-0. Carl Berntsson satte både 1-0 (innan paus) och 2-0 (efter paus). Med dryga kvarten kvar kunde sen Sermed Reda Taki fastställa slutresultatet 3-0.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om segern:

”Bra match båda lagen smällde på ganska bra i närkamperna, kändes kanske som vi ville rulla lite mer boll än Kärringön men det kanske bara är med våra glasögon. Två mål på fasta instångade av Carl och ett på hemåt nick som Sermed utnyttjar bra. Jämn match skönt att göra tre framåt och hålla nollan i premiären.”

KFC:s Viktor Arvidsson sa så här om förlusten:

”Börjar med Menisken som har kontroll första 15-20 där vi mest slår ifrån oss bollarna, sen skapar vi några lägen utanför deras straffområde och får till många skott, dock inga farliga. Sen gör dem ett mål på en nick från frispark, fint slagen och vi tappar markering. Vi börjar trycka framåt, fortfarande utan riktigt farliga avslut. Vår målvakt tar något friläge i första från deras vänster. Andra halvlek börjar vi bättre, dem rullar i backlinjen men vi är kompakta och vinner alla dueller oavsett om det är nere vid vårt straffområde eller på mitten. Sen får de en (tveksam) frispark, deras spelare filmar framför vår målvakt, alla blickar på situationen men de får slå frisparken som går i ribban och sen på handen på returen och in i målet, oerhört irriterat efter den situationen och vi tappar vårt momentum. 3-0 målet kommer via en slapp hemåtnick och dem lägger den över vår målvakt. Vi har vassare lägen i andra halvlek men vill sig inte. Trots irritation så tog alla i hand efter matchen och önskade varandra lycka till. ”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Rambergets SK – Knippla IK 0-4 (0-2)

Även RSK och Knippla körde igång igår med match på KrokängsplanMahdi Safari och Peter Arvidsson såg till att KIK ledde i paus. Både Safari och Arvidsson blev sen tvåmålsskyttar i andra halvleken och matchen slutade 4-0 till ö-laget.

KIK:s målvakten Joel Carlryd sa så här om matchen:

”Äntligen dags för seriepremiär. Efter en lång vinter med ny tränare och många nya spelare fick vi så äntligen en tävlingsmatch. Stämningen i laget är på topp och alla är taggade. Om motståndet, Ramberget, vet vi inget alls utan vi planerar att gå ut och spela vårat spel som vi kunnat nöta in på försäsongens 3 matcher. Matchen börjar dock med att vi stressar och har svårt att få igång det spel som vi vill ha. Ramberget pressar oss ganska bra, men inget av lagen får igång något riktigt spel under första halvtimmen. Sen börjar vi få igång rullet och får motståndarna att ta många jobbiga löpningar utan boll och vi får de ytor vi vill ha. 1-0 målet kommer efter en djupledspassning från halva där ett av våra nyförvärv springer ifrån backarna och lobbar bollen över målvakten. Bara minuter senare får vi en frispark som med bra adress når vår anfallare som gör 2-0. I halvleksvilan pratar vi om att vi inte är nöjda, men att vi börjat ta över matchen och ska köra på. Några skadekänningar gör att vi får göra några byten och positionsskiften. I andra halvek tar vi över mer och mer och Ramberget tröttnar ganska fort. Vi gör både 3-0 och 4-0 innan vi (Arvidsson) missar straff. Vi fortsätter rulla mycket boll och Rambeget tröttnar såpass att de stannar med nästan halva laget i offensivt läge även när vi anfaller. De chanser de skapar beror på våra misstag, men riktigt farligt blir det aldrig. Lite heta känslor i slutet, både på grund av frustration och trötthet, men det lugnar ner sig efter matchen. Matchen slutar 4-0 och det är alltid skönt att börja med en seger och en go känsla i truppen då vi, än så länge, har en bredare trupp i år än senaste den och dessutom lite konkurrens om platserna.”

 

7C

Kareby IS – Solväders FC 3-3 (2-2)

Det var full fart från början på Kareby Hed igår. Léon Blomstrand gav gästerna ledningen redan efter fem minuter men Emil Henriksson kvitterade nästan direkt efter. Ahmed Jeele satte dock 2-1 för Solväder men Barakat Nourozi kvitterade igen för hemmalaget strax efter. I början av andra tog sedan KIS ledningen för första gången i matchen då Henriksson gjord sitt andra mål. Denna gången var det sen Solväder som kvitterade (Keven Peterson Barbosa Mata) och matchen slutade 3-3

 

/Rasta