Båda de första omgångarna i 4A och 4B spelades klart i helgen och så här gick det:

 

FREDAG 5/4

 

4A

Guldhedens IK – Lerums IS 2-3 (0-1)

Unga Lerums IS har fått en riktigt bra start på 4A-säsongen. De slog Zenith när serien tjuvstartade förra helgen och i fredags blev det 3-2 mot bloggens seriefavoriter GuldhedenMathias Holmberg såg till att LIS ledde i paus med 1-0 men GIK kom tillbaka starkt i andra. Först satte Nicholas Kakonge 1-1 och sedan gjorde Philip Svensson 2-1 för hemmalaget. Matchen svängde igen sista kvarten då Holmberg satte 2-2 innan Patric Andersson gav LIS alla tre poängen med sitt 3-2 mål med fem minuter kvar!

LIS -kapten Christoffer Skogum sa så här om segern:

”Vi gör en okej första halvlek. Leder med 1-0 i halvtid efter flertalet halvchanser från båda lagen dock lite fördel till oss. I andra står matchen och väger och vi hamnar stundtals lite väl lågt. De lyckas kvittera och vända till 2-1 med ca 25 minuter kvar. Men hela laget visar riktigt fin moral och fortsätter kämpa. 2-2 på hörna. 2-3 i 85:e och därefter var det att freda målburen.”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall hade följande att säga om matchen:

”Ja då var premiären avklarad och det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi kändes väldigt ängsliga idag och fick inte till spelet som vi ville. Lerum däremot imponerade lite på mig med fint spel med sitt unga lag. I en match som hade många svängningar vinner Lerum klart rättvist då de var bättre än oss idag. Första halvlek är ett enda stort ställningskrig där vi lyckas med bedriften att ha 0 avslut på 45 minuter. Lerum gör en balja på ett snyggt skott där vi dock försvarar taffligt. I andra har vi två chanser och lyckas sätta båda genom Nicholas Kakonge och Philip Svensson. Ledning med kvarten kvar men vi lyckas ändå tappa matchen genom två oerhört billiga mål efter hörna och ett skott från helt död vinkel. Surt men vi förtjänade inget idag och behöver höja oss framöver. Trevligt med två lag som ville lira boll och det gjorde Lerum bättre än oss idag så grattis till dem.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

 

Lunden Överås BK – Nol IK 0-0 (0-0)

Lunden Överås BK tog emot Nol IKÖveråsvallen i fredags men drabbningen bjöd inte på några mål utan lagen fick nöja sig med varsin premiärpoäng.

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”En jämn match med väldigt få målchanser. Vi kommer inte upp i nivå i första halvlek men Lunden är ofarliga. Andra halvlek höjer vi oss lite och har en stolpe i mitten av andra men mer än så blev det inte. Rättvist resultat.”

LÖBK:s Patrik Magier sa så här om premiären:

”Seriepremiär och lite nervöst men tycker vi har övertaget från början. Första halvlek bjuder dock inte på några jättechanser men vi har en del skott som tyvärr landar nere vid Liseberg. Andra halvlek är kanske lite mer svängig men vi har mest chanser, Nol har dock en boll i stolpen. En ganska jämn match men tycker ändå vi borde ha satt någon boll. Sånt e livet. Bäst idag var jag och tveklöst sämst Alvhede.”

 

FC Komarken – SKIF Semberija 5-5 (3-5)

Även på Kongevis blev det oavgjort när FC Komarken gästades av SKIF Semberija. Men till skillnad från matchen på Överåsvallen blev det allt annat än mållöst då tillställningen bjöd på tio mål!

Matchrapporten är inte komplett ännu men så här sa hemmalagets Jafet Menghestab om matchen:

”Hawaii fotboll till max! 5-3 till Semberija i första halvlek efter mycket slarv i defensiven där vi som lag släpper alldeles för mycket ytor, speciellt på kanterna där deras duktiga yttrar kan utnyttja. Tar ett snack inför andra halvlek om att spela mer kompakt och pressa lite högre för att låsa deras spelfördelare och det går vägen vi vinner andra med 2-0 och slutresultatet blir 5-5. Underhållande seriepremiär, speciellt för åskådarna!”

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om målfesten:

”Vi gör en helt okej match tycker jag! Vi är nöjda med anfallsspelet men det var mindre bra i försvarsspelet! Direkt efter 2-3 minuter så gör de 1-0 på vårt misstag. Men vi svarar direkt efter några få minuter bara där jag slår in en frispark. Det var nånstans där som vi vaknade till och vi kunde göra båda 2-1 och 3-1 väldigt snabbt. De lyckas dock komma tillbaka efter en fin frispark och lite senare på en fast situation så gör dem även 3-3! 4-3 kommer genom att Suleyman slår en fin långboll till mig och jag kan snabbt vika in i straffområdet och sätta den i nät. Några minuter senare så gör vi även 5-3 genom Kevin och det blir även halvtidsresultatet. I andra halvleken så är vi inte lika hungriga, vi backar alldeles för långt bak och vi låter Komarken pressa oss alldeles för mycket. Med 10 minuter kvar av matchen lyckades de reducera och även kvittera!”

 

4B

IF Mölndal Fotboll – Sandarna BK 0-1 (0-0)

I fredags gjorde Sandarna BK sin första division 4-match sen 2013 och laget har ju varit nere och vänt i division 6. Det blev också seger i återkomsten men det var tight i bortamötet med IF Mölndal på Åbyvallen. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom efter dryga timmen när Edvin Moenza blev matchhjälte för Sandarna!

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om segern:

”Riktigt skönt att få börja säsongen med en trepoängare! Första vinsten i division 4 sen september 2013 för Sandarna BK! Vilken jäkla resa vi gjort för att ta oss hit! Vi gör inte en av våra bästa matcher, tycker vi faller ner i Mölndals tempo och det känns inte alls som att vi är på tårna i första halvlek. Chansmässigt borde vi ändå leda matchen efter första med ett par mål men bollen ville inte riktigt in. Andra halvlek börjar vi bättre, känns som att vi tar över matchen. I mitten av andra får Edvin chansen från kanten av straffområdet och böjer in bollen fint i bortre! Rättvist! Vi försvarar sedan vår ledning och lyckas jobba oss till alla tre poäng. Vi har bud på att kontra in fler mål när Mölndal tvingas att gå fram, men 1-0 står sig matchen ut. Skönt att få en vinst direkt med tanke på hur försäsongen sett ut.”

Mölndals Niclas Högfeldt sa så här om matchen:

”Tycker vi skötte oss bra trots en halvknackig försäsong med väldigt få matcher. Vi hade mest boll i första halvlek vill jag påstå men jämnade ut sig i andra. Oavgjort hade inte varit orättvist men vi håller hakan uppe och laddar om för en tuff bortamatch mot Öckerö nästa lördag. Grattis till Sandarna får vi väl säga och gött att vara igång igen!”

SBK:s matchrapport hittas HÄR

 

Älvsborg FF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 5-1 (3-1)

Älvsborg hade inget roligt 2018 då de ramlade ur division 3 men det blev en desto roligare start på seriespelet 2019! Premiären slutade nämligen med hela 5-1 mot Mölnlycke-Sjövalla hemma på Påvelund! Det var dock gästerna som inledde målskyttet redan i matchminut 8 då lagkaptenen Niclas Williamsson satte 1-0. I mitten av den första halvleken hade dock ÄFF både kvitterat (Erik Wallander) och tagit ledningen (Adam Lisnell). ÄFF hann även med ett 3-1 då Harald Oresjö satte en straff. Samme Oresjö punkterade sedan matchen i den andra halvleken då han satte en frispark fram till 4-1 med kvarten kvar. Filip Bergfelt avslutade sedan målskyttet med sitt 5-1 mål.

Tvåmålsskytten Oresjö sa så här om segern:

”En första halvlek med mycket kamp och ett inte allt för ordnat spel. Tycker att vi anpassar oss bra och tar duellerna över hela plan. MIS är tunga och farliga på sina fasta och gör också 0-1 på en hörna. Vi fortsätter att kämpa och känner att vi är det bättre laget och några minuter efter bortalagets ledningsmål så skickar Erik Wallander in bollen i mål. Efter kvittering tar vi över mer och mer, 2-1 får debutanten och 17-åriga Adam Lisnell sätta vackert bakom bortalagets keeper. Innan paus får vi även en klar straff som förvaltas till 3-1. Andra halvlek inleder MIS bäst , vi börjar slarva och det känns som att vi börjar bjuda in bortalaget i matchen. Sakta men säkert kommer vi in i det igen och våra unga killar tröttar ut MIS. 4-1 på frispark och där är matchen över, Bergfelt sätter 5:an och vi får med oss tre riktigt goa premiärpoäng.”

Mölnlycke-Sjövallas Niclas Williamsson hade följande att säga om premiärförlusten:

”Seriepremiär och fina förutsättningar för att spela fotboll. Vi lyckas göra 1-0 efter 10 minuter. Perfekt start. Tyvärr kommer både kvitteringen och deras ledningsmål ganska tätt på. Även 3-1 kommer innan paus på straff. Vi är många nya som försöker få ihop det och det kommer ta lite tid. Mycket kamp rakt igenom från båda lagen, men där Älvsborg var mer kliniska i sina avslut och det bättre laget. Matchen slutar till sist 5-1 men vi får bara kriga på.”

 

LÖRDAG 6/4

 

4A

United Africa FC – Stenkullen GoIK 1-3 (0-2)

Igår var det dags för United Africa FC och Stenkullen GoIK att kliva in årets seriespel. Det var gästerna som inledningsvis var hetast på Bergsjövallen och Erik Lundström satte en straff fram till 1-0 och strax innan paus satte Nicklas Westman 2-0 för Stenkullen. I mitten av andra fick UAFC lite kontakt när Hamza Debe reducerade på frispark. Westman nickade dock in 3-1 lite senare, ett resultat som stod sig matchen ut.

Tvåmålsskytten Westman sa så här om premiärsegern:

”Riktigt skönt att vinna premiären. Jag tycker alltid United Africa är grymma på hemmaplan, speciellt i början av säsongen. Det är en mycket jämn match idag. Africa har mycket boll, Goiken har mycket anfall men idag är det vi som är farligast framåt och gör målen. Africa är väldigt farliga och spelar med mycket kreativitet både genom mitten och på kanterna. Vi åker på en utvisning i ca 70 minuten och får kämpa rejält för att stänga igen bakåt sista 20 men våra försvarsspelare gör ett fantastiskt jobb idag!”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad från Stenkullens hemsida och föreställer matchens målskyttar får Stenkullen.

I och med matchen är alla 4A-lag nu igång! 

 

4B

KF Velebit – Göteborgs FF 3-1 (1-0)

Den första omgången i årets 4B avslutades med en riktigt fin match! Förra säsongen slogs Velebit och GFF om andraplatsen och möttes bland annat i en helt avgörande match i sist omgången! Den slutade 1-1 vilket betydde att Velebit slutade tvåa och GFF trea. I gårdagens match åkte GFF på en tidig utvisning på sin målvakt och Velebit kunde senare i halvleken göra 1-0 på straff (Denis Gavrilov). En bit in i andra kom dock kvitteringen, även den på straff, när Teodor Nastevski Lindtröm satte 1-1. Velebit skulle dock bärga alla tre poängen genom dubbla mål av Franjo Ladan. 2-1 kom i 64:e och 3-1 på övertid!

Velebits Paolo Rossi sa så här om matchen:

”Dagen alla väntat på hade äntligen kommit. Seriepremiär, bra väder och ett förmodat toppmöte direkt mot ett alltid stabilt GFF. Själva matchen kan nog präglas av premiärnerver från bägge lagen inledningsvis. Missade passningar och felbeslut, men ändå rätt små trevligt ibland. GFF får i mitten av halvleken rött kort på deras målvakt, vilket gör att de sjunker väldigt lågt med sitt lag och krymper ytorna för oss. Vi får senare en straff som vi gör 1-0 (Denis) på, och som står sig halvleken ut. I andra halvlek får GFF också en straff som förvaltas och så var det 1-1. Vi tar dock ledningen inte långt efter genom Franjo, som på stopptid också gör 3-1. Ingen wow-match, men 3 riktigt sköna poäng! Vi tackar GFF för en trevlig match och önskar dom lycka till framöver!”

 

/Rasta