Vi tittar till hur det gick i sexorna i helgen och börjar med 6A och 6C:

 

FREDAG 5/4

 

6A

Bergsjö IF – Bergums IF 10-0 (6-0)

Bergum åkte ur femman förra säsongen och fick en minst sagt tuff återkomst till 6A. Laget föll nämligen med hela 0-10 mot Bergsjö IFBergsjövallen i fredags. Bergsjö IF:s spelande tränaren Valon Hetemi och Hadi Mahdi turades om att göra de fyra första målen och innan paus hade också Brwen Fatah Kokharaza och Vi Tuong Thai nätat. Målkalaset fortsatte i andra och Clint Yamoah satte 7-0, Kokharaza gjorde åttan och Mohamed Abuukar 9-0. I slutet kunde sedan Mahdi göra 10-0 på straff och fullborda sitt hattrick.

Bergsjö IF:s Hetemi sa så här om storsegern:

”Det var en match som vi ägde från början till slut. Resultatsiffrorna kunde vara högre, samtidigt som Bergum inte hade ett skott på mål. Tycker att vi håller upp koncentrationen och fokuset länge i matchen trots att vi är överlägsna men sista 20 minuterna släpper vi på det och det märks på matchen också att det är lägre tempo, det ”skojas” mer och så vidare. Men det är lite naturligt utifrån hur matchbilden såg ut. Tyvärr var Bergum ett lag man inte kände igen, hade dock många unga killar men som lag gav de aldrig upp utan kämpade hela vägen och avslutade matchen på ett bra sätt. Nu gäller det för oss att släppa denna match och börja fokusera på nästa match som definitivt kommer att bli mycket tuffare.”

Bergums assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Vi spelade bra första 15 sen börjar vi göra misstag och blir ängsliga. Bergsjö IF spelar ut och får självförtroende. Inte så mycket att säga om. Bara ta nya tag, har lite nyförvärv som behövs i en ung och tunn trupp.”

 

Syrianska/Arameiska FG – Tollereds IF 2-0 (0-0)

Syrianska/Arameiska fick med sig en fin 2-0 seger i premiären hemma mot Tollered. Efter en mållös första halvlek hittade Aleksander Yildirim rätt tio minuter in andra. Gästernas Björn Mellberg missade sedan en straff med kvarten kvar innan Yildirim avgjorde med sitt andra mål. Aleksander Yildirim öste ju in mål säsongen 2017 (34 mål i 6B) men spelade bara sex matcher förra säsongen. Kör han för fullt i år så har Syrianska/Arameiska ett fint offensivt vapen!

Syrianska/Arameiskas Dali Hirmiz sa så här om segern:

”Mycket passiv start från båda lagen, båda gör det mycket bra defensivt och det är inte många lägen i början av matchen. Vi får två frilägen i första som vi missar. Andra halvlek börjar bra för vår del vi gör 1-0 efter ett fint anfall som avslutades av Alex. Dom får en mycket billig straff som de missar några minuter efter vårt 1-0 mål. 2-0 kommer efter det också en billig straff som Alex sätter dit.”

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om matchen:

”En typisk premiär som inte är så välspelad i min mening.. Syrianska har första halvlek och vi kommer inte upp i nivå under inledningen av matchen, men växer in i den innan paus! Vi inleder andra bra, men de får ett ganska tidigt mål och efter det försöker vi trycka på, och lyckas ganska bra och de känns lite tröttkörda. Syrianska har några lägen, vilket är normalt när vi måste jaga, dock har vi Anders i målet som gör en supermatch och räddar oss kvar i matchen. Med kvarten kvar får vi straff som vi tyvärr missar. Ett mål här hade gett oss energi och kanske hade vågen ha tippat över till vår fördel. I slutet gör de mål på straff och då är matchen över. Grattis till Syrianska, nya tag nästa vecka!”

 

LÖRDAG 6/4

 

6A

FC Bosona-Bosna IF – Lekstorps IF 1-1 (1-0)

Nykomlingen Lekstorps IF begav sig till Länsmansgårdens IP för att möta nya konstellationen FC Bosona-Bosna IF.

LIF:s kapten Nissan Peter Svensson sa så här om matchen:

”Ja, vi kommer till spel där förutsättningarna inte kunde varit bättre. Seriepremiär, en underbar lördag med mycket folk och en härlig atmosfär. Vi kommer även med ett starkt lag idag. Matchen börjar lite trevande där båda lagen känner av varandra och de är lite Hawaii fotboll innan de blir något riktigt spel. Efter ett inkast vid mittplan så ställer de om och gör 1-0. Vi vaknar lite av detta och tar över mer och mer mot slutet av första där vi kommer till fina lägen men dock så kommer halvtidsvilan lägligt för dem då de känns som vi pressar ner dem lite. Dock så fortsätter vi med hög press i andra där vi flyttar upp högt i banan. Efter ett fint anfall så avslutas det med att vi får en straffspark. Dock så skadas sig tyvärr en spelare i Bosona sig väldigt illa där ambulans fick tillkallas. Men våran säkra mittback Eric Svensson stegar upp och sätter straffen iskallt och vi är på gång. Men vi fortsätter och trycka och skapa lägen men bollen vill inte in och de börjar mest tjonga bort bollen och slår massa långbollar där de söker sina forwards. Vi kontrollerar matchen men stressar dock för mycket och slår bort många onödiga bollar. Så summa summarum så känns väl 1-1 som ett logiskt slut resultat. Men en seriepremiär är en seriepremiär så de fanns nog lite nerver i många idag och många kände nog att de var gött att få de överstökat även 3 pinnar vart godast att få med hem. Men nu är de bara att ta nya tag och steppa upp inför nästa veckas hemma premiär. Vill sist men inte minst tacka för en sjukt rolig och schysst match från båda lagen och med massa åskådare som såg matchen. Domaren var det rakt igenom världsklass på. ”

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija sa så här om matchen:

”Premiärkänslor, fint väder och ett grymt publiksnitt! Var rätt jämnt mellan båda lagen och ingen jätterolig match att se. Vi hade fler farliga målchanser och Lekstorp fick en billig straff, men matchen kunde sluta hur som helst så delad poäng känns som ett rättvist resultat.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR.

 

Inter Linné IF – Fröjdens FK 1-2 (0-1)

Nykomlingen Inter Linné gjorde enligt rapporterna en väldigt stark insats mot bloggens seriefavoriter Fröjdens FK. Det var dock FFK som ledde i paus efter mål av Naser Rahimi. I andra utökar Magnus Svantesson till 2-0 men Inter Linné reducerar omgående men kommer inte närmare. 

FFK:s kapten Simon Sävenek sa så här om segern:

”Gött väder, seriepremiär och vårkänslor. En bättre lördag helt enkelt. I stort sett det första som händer i matchen är att vi gör mål på en riktigt fin omställning där Mange hittar Babben som hittar Naser. 1-0 och smakstart. Sen visar det sig att Inter Linné är ett riktigt bra lag och de spelar ut oss fullständigt utan att skapa några riktigt heta lägen. Paus och det var både skönt och välbehövligt. Andra halvlek ser ungefär likadan ut. Inter Linné för spelet och vi krigar på. När vi till slut gör 2-0 genom Mange efter fint förarbete av Naser känns det som en otrolig lättnad, men kort därefter reducerar våra duktiga motståndare på en fin nick i första krysset och det skapar ju såklart nerv i slutskedet av matchen. Vi lyckas dock hålla undan, mycket tack vare Målvakts-Rickard som gör en riktigt fin match. Spelmässigt var det en orättvis seger där vi inte alls kommer upp i nivå samtidigt som Inter Linné gör det väldigt bra. Fotboll handlar ju dock inte om rättvisa utan att göra fler mål än motståndarna. Det gjorde vi idag. Riktigt gött att vi även kan kriga till oss vinster. För att citera den gode Calle Agneman: ”Det är väldigt ovanligt att vi är det sämre laget och ändå lyckas vinna”.”

Inter Linnés Nano Fadi sa så här om matchen:

”Fröjden gör 1-0 efter 3 minuter och efter det backar de hem Vi är spelförande hela matchen och skapar en hel del men tyvärr så lyckas vi inte förvalta våra chanser och istället kan fröjden göra 2-0 på ytterligare ett bolltapp och omställning . Vi gör 2-1 och pressar på för en kvittering . Fröjden spelar kompakt och straffar oss på våra bolltapp . Om vi lyckas minimera detta så är vi ett lag att räkna med…tror du får värdera om Inter Line 😉 tippar på topp 3.”

 

SÖNDAG 7/4

 

6A

Götaholm BK – Öjersjö IF 6-0 (3-0)

Götaholm inledde säsongen på bästa sätt då de besegrade nedflyttade Öjersjö med klara 6-0 hemma på Gamlestadsvallen. Redan efter 12 minuter hade nyförvärvet Tobias Bui hunnit göra både 1-0 och 2-0. Innan paus hade också ett annat nyförvärv, Hoang Pham, gjort 3-0. I andra fortsatte målen att trilla in, Fenan Zemui satte 4-0, Pham 5-0 och sedan avslutade Bui med sitt tredje mål för dagen. 

GBK:s tränare Behar Tahiri sa så här om premiärsegern:

”Vi gör precis vad vi ska göra i 90 minuter. All eloge till Öjersjö som försöker i 90 minuter men vi är bättre matchen igenom. Vi är ödmjuka och fortsätter jobba.”

Tuff start får Öjersjö och nya tränaren Johnny Gillberg. Desto roligare för Götaholm

 

6C

Tynnered FC – Solängens BK 4-0 (1-0)

Det spelades bara en match i 6C i helgen och den avslutade den första omgången. Tynnered FC kunde till slut besegra Solängens BK med 4-0 efter 1-0 i paus. TFC:s mål gjordes av Ahmed Hamad (2)Ahmed Elabyad och Bassam Youssef.

TFC:s Haris Hadzic sa så här om segern:

”Matchen slutar 4-0. Matchen börjar bra vi rullar boll och skapar lägen. Sedan går det inte riktigt våran väg och de vill sig inte riktigt. Andra halvlek höjer vi oss och dominerar totalt 4-0 är ett bra resultat men hade kunnat vara högre siffror.”

 

/Rasta