Så här gick det i helgens 6B-matcher:

 

FREDAG 5/4

Neutrala IF – Surte IS FK 4-0 (2-0)

I fredags inleddes 6B med tre matcher. Svårscoutade Neutrala kunde ta en 4-0 seger hemma på Länsmansgårdens IP mot gästande Surte. Zakaria Fidshe gjorde den första halvlekens båda mål och även den andra halvan fick en tvåmålsskytt, nämligen Najiib Ahmed Khaliif. Khaliif slog till med två mål sista kvarten.

 

FTU – Bjurslätts IF 4-1 (3-0)

Bloggen tror att FTU kommer återfinnas i toppskiktet av 6B och laget inledde med en trepoängare. Hemma på Krokängsplan blev det 4-1 mot Bjurslätt. FTU tog ett stenhårt grepp om matchen direkt och hade 3-0 redan efter 20 minuter efter två mål av Gabriel Gallardo Sepulveda och ett av Ali SanduvacChristoffer Lundin reducerade för Bjurslätt en bit in i andra men närmare kom inte gästerna och istället satte Ali Bedir 4-1. 

FTU:s kapten Oguzhan Yilmaz sa så här om segern:

”Äntligen seriepremiär! Vi kommer väl förberedde till matchen, och har högt tempo direkt från första minuten av matchen. Detta resulterar till tre snabba mål på 20 minuter, Bjurslätts hänger inte riktigt med. Andra halvek blir mer jämnt spel och vi släpper in ett mål bakåt. Dock så rycker vi upp oss mot slutet och kan punktera matchen med 4-1 seger. Vi är nöjda med resultatet (4-1) och ser fram emot nästa match!”

 

Diseröd SK – Backatorp IF 3-1 (2-1)

Diseröd inledde säsongen ”hemma” på Kärnavallen och de gjorde det med tre poäng mot Backatorp. Anton Karlsson gav DSK ledningen efter 12 minuter men Benjamin Betrand kvitterade för BIF. Innan pausen hade dock Karlsson gjort mål nummer två och gett DSK en 2-1 ledning. I mitten av andra kunde sen Lukas Andreasson stänga matchen med sitt 3-1 mål. 

BIF:s tränare Johan Solinger sa så här om matchen: 

”Vi fick oss en lektion av DSK idag, vi föll rätt in i deras fälla. De låg lågt och kontrade på oss stup i ett, samtidigt som vi trodde att vi ägde matchen bara för att vi hade mest boll. Detta var en stilstudie i att det inte handlar om hur mycket boll du har, utan vad du gör med den. DSK hade en matchplan som se följde till punkt och pricka.”

 

LÖRDAG 6/4

 

Västkurd BK – BK Skottfint 7-2 (3-1)

Bloggen har Västkurd som seriesegrare i 6B och laget inledde starkt med hela 7-2 mot nykomlingen BK Skottfint. Det var VBK:s nyförvärv som presenterade sig direkt. Hakan Celik (från Semberija) satte 1-0 innan Mario Atanasovski (från Vardar/Makedonija) gjorde både 2-0 och 3-0. Innan halvtidspausen fick dock Skottfint in en reducering genom Alexander Gällström. Det blev dock ingen spänning i andra då Västkurd trampad ifrån. 4-1 kom genom ett till nyförvärv (Roj Chwaich från Hisingen FC) innan Atanasovski fullbordade sitt hattrick. 6-1 kom genom Roni Kurdali innan André Klint fick in ett mål för Skottfint. Matchens sista strut stod Celik för, som alltså blev tvåmålsskytt. 

VBK:s målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om segern:

”Ja idag rullade det på bra. Vi hade sagt att vi skulle spela högt med press och det tyckte jag allt att vi gjorde och lät ej Skottfint förvalta bollen längre än nödvändigt. Vi började med tre fina och välspelade mål de 16 första minuterna och taktiken fungerade i ca 25 minuten sedan började Skottfint få lite omställningar och komma längre och längre fram och fick in ett mål från en bra slagen hörna. I halvlek ville vi starta så som matchen började med högt tempo men Skottfint bjöd upp till dans stundtals men får in några mål när vi ställer om och gör en ganska bra halvlek. Vi släpper in ett onödigt mål i andra med men står upp som ett lag men missar väldigt mycket chanser. Kanonväder och första 3 poängen hämtade så en underbar lördag blev det.”

Skottfints Max Bergenheim sa så här om matchen:

”Fullt rättvis seger för Västkurd som var taggade och bättre rustade för seriepremiär än oss. 10 återbud hjälper ju inte direkt och när vi har gubbar som kippar efter andan efter 20 minuter blir det ju tufft att ”hänga med” ett lag som springer mycket. Men Västkurd hade ett par spetsspelare som var riktigt duktiga. Vi hamnar snett defensivt ganska ofta och gör det kanske inte jättesvårt för dem alltid. Periodvis spelar vi ju definitivt jämnt med dem och jag borde själv gjort minst ett mål. Summar summarum, vi skall nog vara glada att det inte blev tvåsiffrigt och vi får helt enkelt bryta ihop och komma igen till nästa match!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Bilden till inlägget är lånad från Västkurds Facebooksida.

 

Hälsö BK – Chalmers Studenkårs IS 1-2 (0-1)

Chalmers har tagit det ganska lugnt på försäsongen men tog en riktigt fin seger i premiären borta mot Hälsö (även om matchen spelades på Prästängen på Öckerö). Erik Söderlund satte 1-0 för Chalmers efter dryga kvarten. Hälsö fick en spelare utvisad i andra men kund ändå kvittera (Gustav Börjesson) men Chalmers tryckte på och fick till slut in segermålet. Matchhjälte blev Joel Lidin.

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om segern:

”En härlig kämparinsats som start på säsongen! Vi satte hög press och förde spelet under första 20 men orkade inte hålla uppe tempot och de blev mer och mer bollförande. Dock var det fortfarande vi som skapade chanserna och de fick backa hem djupt med sin backlinje för att undvika våra långbollar. Det skapade stora ytor i mitten och det var just så vi fick in 1-0. Efter det var det inte mycket finspel. De tryckte in 1-1 men fick en man utvisad, därefter var det spel mot ett mål och vi fick tillslut in ett välförtjänat 2-1.”

 

SÖNDAG 7/4

 

Hisingen FC – Nödinge SK 3-1 (0-1)

Igår söndag avslutades den första omgången i 6B när Hisingen FC tog emot Nödinge SK hemma på Backavallen. Precis innan paus var det gästerna som kunde ta ledningen och det var nyförvärvet Bijan Ghaderi som hittade rätt! I andra var dock hemmalaget starkast och Kevin Silva Rocha kvitterade och bara minuter senare satte Amir Reza Khateri 2-1. HFC drabbades sedan av ett rött kort men kunde ändå utöka ledningen (målskytt Niclas Castillo). 

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Vi kommer till spel med ett väldigt ungt lag. Skador och avstängningar drabbar oss med kommer till planen med en fantastisk inställning. Fint väder, bra plan och glada människor på och utanför planen. Tycker vi dominerar matchen från början till slut. 12 skott på mål, 11 utanför och mycket bollinnehav. De gör dock 1-0 i första halvlek genom en frispark som vår mittback får fel träff på och deras anfallare avslutar snyggt med ribba in. Andra halvlek gör vi lite ändringar och skapar oerhört mycket första 10-20 av andra. Vilket resulterar i mål från inbytte Kevin Silva. Vi fortsätter dominera matchen och Amir Khateri som också blev inbytt gör 2-1 målet. Sedan får tyvärr Amir Khateri sitt andra gula med 25 kvar. Efter att blivit avblåst för offside men fortsatt sin löpning och det resulterade i andra gula för honom. Nödinge börjar trycka på men får inte riktigt något farligt i mina ögon och i slutet får vi in 3-1 genom C. Castillo. Vi tycker att Nödinge krigar på bra men att vi borde kanske vunnit med större siffror. Tror Nödinge har två skott på mål under hela matchen och ett av dom resulterade i mål.”

NSK:s tränare Joseph Elturk hade följande att säga om förlusten:

”Välförtjänt seger för Hisingen över 90 minuter. Vi möter ett spelskickligt lag med många individuellt duktiga spelare. Första 20 har vi svårt att få grepp på deras 4-1-4-1 spel men efter lite ändringar så är känslan att vi har kontroll även om de har bollen. Vi gör 0-1 innan halvtidsvilan. I andra blir vi passiva och faller längre och längre ner i planen vilket gör att Hisingen får komma i våg efter våg. Det var bara en tidsfråga innan 1-1 skulle komma och sedan kommer 2-1. Vi får aldrig chansen att hitta en enkel boll framåt i banan vilket blir jobbigt i 45 minuter. Båda målen tyvärr från att vi är alldeles för passiva och fega. 3-1 kommer med nån minut kvar när vi flyttar upp allt för en kvittering. Men vi får fundera under veckan över beteendet i andra halvlek, om det är mentalt eller fysiken. Annars så ger vi dom ändå en match mot ett lag som absolut kommer tillhöra toppen.”

Nödinges matchrapport hittas HÄR

 

/Rasta