Vi avslutar rapporteringen från helgen med våra division 7-serier:

 

FREDAG 5/4

 

7C

Bergsjön SK – Ösets BK 3-1 (2-0)

Bishar Ali Yousuf såg till att Bergsjön SK tog ledningen i sin premiär hemma mot Ösets BK. I början av andra satte samme Yousef 2-0 till BSK men Florian Zuta gav ÖBK hopp i mitten av den andra halvleken. Majornalaget kom dock aldrig närmare utan istället satte Mohamed Hussein Ali 3-1 för BSK.

 

LÖRDAG 6/4

 

7A

Gothenburg Celtic FC – Fotö GoIF 3-3 (1-2)

Det var en svängig match när Celtic tog emot Fotö på Heden 3. Gerardo Antonio Mendez Hernandez satte 1-0 för Celtic i mitten av första men innan paus hade ö-laget vänt matchen. Daniel Berntsson höll sig framme och både kvitterade och gjorde även 2-1. I andra kunde sedan Mendez Hernandez göra 2-2 innan Oliver Jansson gav Fotö ledningen igen. Det skulle dock sluta 3-3 och självklart var det Mendez Hernandez som fullbordade sitt hattrick!

Celtics tränare Jonatan Niva Rytinemi sa så här om matchen:

”Tycker att vi börjar inspirerande och skapar ett par halvchanser tidigt. Gör också 1-0 helt rättvist när Tony Mendez vinner en djupledsduell och placerar bollen säkert vid stolproten då han gjort sig fri med målvakten ca 15 minuter in i matchen. Tyvärr kvitterar Fotö i anfallet efter när deras mittfältare (#6) tillåts rinna igenom 2-3 av våra innan han fri med målvakten sätter bollen i nät. Fotö kontrar sedan in 1-2 strax innan halvtid, efter att vi gått bort oss fullständigt högt upp. Andra halvlek liknar den första så sett att vi står för det mesta av bollinnehavet medan Fotö som endast kom till spel med 11 man spelar lågt och ligger på kontring. Vi lyckas kvittera på straff (Tony) men vi släpper till ett liknande mål som det första där deras kapten (#7) rinner igenom mittfältet innan han får in 2-3 med ett avslut från ca 18 meter. Än en gång tvingas vi jaga, och än en gång gör Tony mål. Sista kvarten är lite böljande med några hyfsade chanser åt båda håll, så tillvida tycker jag att 3-3 ändå är ett rättvist resultat. Vi hade kunnat göra det bättre, men Fotö ska ha credit för att dom genomförde matchen på ett smart sätt givet förutsättningarna att helt och hållet sakna avbytare. Matchens lirare: Helt klart Tony som sätter tre kassar och dessutom hade bud på fler. Vågar lova att han kommer sluta i absoluta toppskiktet av skytteligan när 7A summeras i höst!”

Fotös Mikael Beckius sa så här om matchen:

”Seriepremiär på Heden i underbart väder, dock några återbud sista dagarna, så vi var 11 man på laguppställningen. Började lite trevande där båda lagen kände på varandra, lite halvchanser åt båda håll. De gör 1-0 efter en fin djupledslöpning, men vi replikerar snabbt med två snabba, och i mina ögon riktigt snygga, mål och vi håller ledningen till halvtid och välbehövlig vila. Ganska snabbt får de en straff av det billigare slaget som de sätter säkert. Vi fortsätter skapa chanser, och lyckas göra ett mål till. Efter en tveksam offsidesituation kvitterar de och slutresultatet skrivs till 3-3, på slutet var avsaknaden av avbytare märkbar då vi inte riktigt orkade ta oss fram till riktigt farliga lägen. Allt som allt en bra premiär sett till våra förutsättningar, en hård och tuff match där resultatet ändå känns rättvist.”

 

SÖNDAG 7/4

 

7B

IFK Hindås – BK S:T Jakob 1-8 (1-4)

Favoriterna BK S:T Jakob levererade direkt i premiären och slog IFK Hindås med hela 8-1. Det var dock Hindås som chockstartade när Ionut Geampalia satte 1-0 i matchminut två. S:T Jakob kom dock igång och Ludvig Björk kvitterade innan nyförvärvet Jakob Söderberg svarade för ett ”äkta” hattrick (tre mål i rad utan halvtidspaus eller andra mål emellan)! I andra kunde sen S:T Jakob trampa ifrån och ett annat nyförvärv presenterade sig, nämligen Emanuel Bergsand. Han gjorde nämligen både 5-1 och 6-1. 7-1 gjorde Tim Haagensen Thornström innan Söderberg avslutade målskyttet med sitt fjärde mål.

S:T Jakobs Ludvig Björk sa så här om segern:

”Skön fotbollssöndag i vårsolen! Vi började trevande och går bort oss lite vid deras 1-0 mål (1:a minuten) men efter det kändes det som en perfekt premiär! Vi lyckas kvittera och ta ledningen rätt snabbt och vid 4-1 i halvtid kändes matchen ganska avgjord. Fick igång mycket fint spel stundtals så det ser lovande ut inför kommande matcher också! Riktigt gött att vara igång med serien!”

Hindås tränare Johan Winblad hade följande att säga om matchen:

”Vi möte ett mycket bra lag som levererade på alla positioner, vi fick väldigt långa avstånd i våra lagdelar. Skulle tro att S:T Jakob kommer att ta hem denna serie . Bara att studsa tillbaka snabbt och glöma denna match.”

S:T Jakobs matchreferat hittas HÄR

 

7C

Proletären FF – Hjuviks AIK 0-3 (0-1)

Hjuviks AIK fick en fin start på årets 7C då de besegrade Proletären FFÅkeredsvallen med 3-0. Andreas Wijk satte 1-0 i mitten av första, ett resultat som stod sig in i paus. Tidigt i andra kunde sen Viktor Blücker Bäckström nicka in 2-0 och samme Blücker Bäckström avslutade även målskyttet i slutet av matchen.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om premiärsegern:

”Vi vinner med 3-0 men det borde nog ha vart större siffror. Vi behöver träna på avslut och därför var det ändå rätt nervöst innan vi får in 2-0 målet i andra halvlek. Vi gick runt på många spelare/byten och spelar fortfarande ihop en relativt ny trupp. Vi får hålla nollan för andra matchen i rad vilket känns viktigt. Ett stort plus är att Viktor Blücker Bäckström som egentligen är mittback får gå upp på forwarden och stänka två baljor. Träning imon och sen ny match på onsdag. Hoppas trenden står sig.”

PFF:s kapten Henrik Källén hade följande kommentar till bloggen:

”Ja, förlust 0-3. Jag själv bjöd på deras ledningsmål när jag tvekade vid en hemåtnick, det blev ingenting och friställde deras Andreas Wik som satte ledningsmålet. Vi hade nåt offsidemål inne under första halvlek, men matchen fördes framförallt av Hjuvik vars ledning (och slutligen vinst) får ses som välförtjänt. De tryckte tidigt i andra in utökningen till 2-0 och utökade till 3-0 strax före slutet. Vi har ju börjat om så det kommer ta några matcher innan laget sätter sig och innan vi kan använda oss av några som inte hunnit bli registrerade inför denna match. Vi uppträder lite valpigt stundtals men tycker mig ändå se lite intentioner som med tålamod, träning och vilja kan bli annorlunda framöver.”

 

AIF Göteborg – Hermansby IF 5-1 (2-0)

Den första omgången i 7C avslutades med att AIF Göteborg besegrades Hermansby IF med 5-1 hemma på Gröna Vallen! En dryg kvart in i matchen kom både 1-0 (Fredrik Holmberg) och 2-0 (Christian Vergara). Detta resultat stod sig djupt in i den andra halvleken innan Joachim Frej ökade på till 3-0 för Arbetarna. Johan Henrysson gav Hermansby lite hopp men strax därefter kom både 4-1 (Vergara) och 5-1 (Milan Kusovic). 

AIF:s Joachim Frej sa så här om segern:

”En härlig och solig gröna vallen väntade för en spännande premiärmatch. Vi pratade inför match och under senaste veckors träningarna att vi måste vara mer taggade och att vi verkligen ska kriga för varandra. Efter att testat lite nya taktiska varianter under tidigare matcher så valde coach Wiingfors att köra på sitt vanliga spelsystem. Coach justera lite i försvaret vilket gav resultat genom stort sett hela matchen. Bra synk och rörelse mellan mittfält och anfall genom hela matchen så vi kommer till många farliga lägen både genom kontring samt kontrollerat spel. Det var en rolig match att spela och vi hade fullt fokus hela matchen. Värt att tillägga är vårt nyförvärv Christians volleymål som nog blir årets snyggaste när serien summeras 😉. Vill tacka publiken som kom och heja, domaren som gjorde en suverän match samt motståndarna för en god kamp. Nu ses vi fram emot nästa batalj. Viva AIF!”

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Tre offside mål, två korrekt dömda straffar och en bjudning från målvakt sammanfattar det ganska bra. Med det sagt så är förlusten inte mer än helt rättvis. Vi kommer inte i närheten av vad vi kan prestera. Det enda positiva är att det inte kan bli sämre än så här, samt att säsongen äntligen är igång igen.”

 

/Rasta