Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har plockat ut en DRÖMELVA inför säsongen i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Jag har roat mig lite och lekt ”hobbytränare” inför seriestarten och bland mängder av duktiga spelare har jag knåpat ihop ett lag kallat ”Böjens´s” DRÖM XI.

Ett lag formerat för modellen 4-3-3 där jag valt lite personliga favoriter men samtidigt tagit hänsyn till helheten, för som alla tränare vet är ju Balansen i ett fungerande lag extremt viktig.

Så håll tillgodo och jag förväntar mig mängder av kommentarer varför vissa spelare kanske saknas….

Som sista utpost måste man ju ha en stabil målvakt och i mitt lag återfinns Rasmus Iversen (V.Frölunda) mellan stolparna, etablerad målvakt med en del säsonger i div 1 och massor av rutin trots att han bara är 26.

Två offensiva, frejdiga och löpstarka ytterbackar vill jag ha i mitt lag, spelare som kan äga sin ”korridor” samt kunna bidraga med kvalitet i inläggsspelet, mitt val föll på följande:
Abdou Sabally (Angered BK) höger
Nicola Jevric (IK Kongahälla) vänster

I hjärtat av mitt försvar det vill säga på mittbacks positionerna har jag valt 2 spelare med bra ledaregenskaper, vana att styra sitt lag, bra positionspel, starka i luftrummet för att nämna några positiva egenskaper:
James Andersson (Hisings-Backa FC)
Rikard Hansson (Landvetter. IS)

Om vi går över till mitt 3 manna mittfält så har jag valt en med lite mer defensivt inriktad roll samt 2 offensiva. I den balanserande rollen på c-mf väljer jag Karim Affane (Landvetter.IS) som skulle bli vital i lagets uppbyggnadsspel med sin bolltrygghet, rörelsemönster och sin ”smartness”, defensivt positions säker och vet vad som krävs för att skydda sina mittbackar. I de 2 offensiva centrala rollerna på fältet har jag spelare som kan bidraga med assist, hota i djupled, men även leverera mål framåt:
Philip Jonsson (Gårda)
Carl Oscar Korenado (fd Andersson) (IK. Virgo)

I ytterpositionerna vill jag ha 2 löpstarka kreativa spelare bra 1 mot 1, som även kan kliva inåt i banan och söka egna avslut  ”Tobbe” bidrog med 5 mål + 6 ass medans Bryan mäktade med 7 mål + 11 ass, TOTALT 12 mål / 18 assist ifjol och mer lär följa i år:
Bryan Johansson (V. Frölunda) höger
Tobias Wahlgren (Jonsered) vänster

Som central forward har jag en spelare som har ALLA egenskaper för en bra striker, stark i targetspelet, kung i luften, och 21 mål förra året vittnar om att Simon Chekrun (V. Frölunda) vet var målet är beläget…

Min XI i sin helhet:

Rasmus Iversen
Abdou Sabally – Rikard Hansson – James Andersson – Nicola Jevric
Carl-Oscar Korenado – Karim Affane – Philip Jonsson
Bryan Johansson – Simon Chekrun – Tobias Wahlgren

Tror faktiskt att min XI hade haft chansen att göra livet lite surt för de stora ”elefanterna” i toppen av tabellen 😉

/ Bendinho