fredag (12/4) drar division 3 Nordvästra Götaland igång och bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson har snackat med Landvetter IS tränare Stephan Engström:

 

Snart framme vid fredag 12/4 och den hett efterlängtade PREMIÄREN av årets upplaga av Div 3 N.V.G. 5 matcher under lördagen men första paret ut under fredagen är LANDVETTER. IS – IK. KONGAHÄLLA.

Undertecknad tog ett kort snack med hemmalagets Coach Stephan Engström inför matchen:

Bilden är lånad från LIS hemsida. 

# Äntligen framme, ni startade 7/1 och 96 dagar senare är det premiär, hur har försäsongen varit?

Försäsongen lämnar ett blandat intryck tycker jag. Vi har kört på ganska bra med 5 träningar i veckan, vilket har varit behövligt framförallt för alla de yngre vi fått in i truppen. Tyvärr har vi haft en del långtidsskador och en hel del sjukdomar men det är ju så det brukar se ut för alla lag, men detta år har varit lite extremt. Nu ser det betydligt ljusare ut. Vi har för tillfället ”bara” Kevin Johansson korsbandsskadad och nyopererad.

# En hel del nytt i truppen, börjar alla bitar att falla på plats för dig & ditt team?

Ja, vi genomgår en föryngringsprocess och har nu 9 stycken förstaårsseniorer i truppen. Det är inte så att allt är på plats, men jag tycker att de unga spelarna börjar ta för sig allt mer. Att de får han ”Rillo” och Robin som mentorer tillsammans med övriga äldre i truppen är förstås en lyx, och jag är helt övertygad om att våra ungdomar kommer få en mycket fin seniorskolning under året.

# Har du haft din premiär XI klar i huvudet ett tag, eller är det fight om platser ända in till sista passet?

Haha! Någon startelva har jag inte klar för mig. Vi har ju haft det lite stökigt med skador och sjukdom så vi har inte fått möjligheten att spela runt alla spelare lika mycket. ”Ludde” och Robin gjorde sina årspremiärer i tisdags och det finns andra som fått en betydligt större belastning. Men vi har ju fortfarande lite tid på oss. (OBS: Intervjun gjordes veckan innan premiären)

# KONGAHÄLLA hemma, en lämplig start för er som serie favoriter?

Jag tror inte någon motståndare är bättre än någon annan i en premiär. Det gamla talesättet ”en premiär är alltid en premiär”, och jag är övertygad om att alla lag i serien är spända och förväntansfulla på att bara få köra igång.

# Mycket nytt i IKK inför i år, har du sett dem live under våren, är scoutingen gjord?

Ja, jag har sett IKK live i år och de har ju en hel del nya spelare precis som oss.

# 6 pinnar mot dem 2018 (4-3, 1-0), vad minns du av dessa matcher?

Ja, vi lyckades ta 6 poäng mot IKK förra säsongen. Vi hade flyt i premiären på Kongevi. Matchen hemma kommer jag mycket väl ihåg, Vi gör en riktigt bra match i 75 minuter och leder med 4-0, sedan gör IKK tre mål och det blev lite kamp de sista minuterna.

# Hur tror du premiärmatchen kommer se ut?

Jag tror att det blir lite sökande och kanske avvaktande från båda lagen, där man är lite rädd att göra misstag. Men ju längre matchen lider så kommer spelet öppna upp sig.

# Förlust i de 2 avslutande träningsmatcherna mot GFF 1-2 samt HOLMALUND 1-2, någonting som oroar dig ?

Förlust i de tre sista träningsmatcherna till och med. Man vill ju alltid vinna matcher, det är ju trots allt det som spelet går
ut på. Men vi har haft en lite stökig försäsong och det kommer ta lite tid att spela ihop en trupp med så många nya spelare. Det är inget som oroar, det är så duktigt spelare men det är inget självspelande piano.

Det tar tid att bygga hörnstenar i spelet, och skapa trygghet i det vi vill göra. Det får ta den tid det tar. Självklart önskar man som tränare att allt sitter som det skall när serien drar igång. Men som alla vet så är det ju en pågående process som aldrig tar slut. Så det är bara att arbeta vidare och ha tålamod.

# Hur slutar matchen?

Är alltid kass på att tippa, men jag säger att vi vinner med 3-1.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Vi tackar Stephan för pratstunden och konstaterar:

Som Tommy Svensson myntade i VM 1994 när han lånade Karin Boyes bevingade ord:

Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd.

men det är vägen, som är mödan värd.

NU KÖR VI!

/ Bendinho