Igår bjöds det på två matcher i vår fina lokalfotboll:

 

TISDAG 9/4

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Järnbrotts IF 2-3 (0-2)

Argo/Hugget kom från en premiärförlust mot Önnered medan nykomlingen Järnbrott spelade 2-2 mot Hällesåker. Det var hemmalaget som tog tag i matchen på ett kylslaget Majvallen men det riktiga trycket saknades och Järnbrott låg rätt i sina positioner och så fort de ställde om så kändes det farligt. Argo/Hugget vaskade fram några halvchanser på lite inlägg och hörnor men i slutet av första var det istället JIF som kunde göra både 1-0 och 2-0. Duktige anfallaren Henrik Lundh jobbade fram bollen till Peter Rhodén som satte 1-0 och Lundh satte själv 2-0. I början av andra höjde sig hemmalaget och fick ganska snabbt in en reducering via Love Svanqvist. Argo/Hugget hade lite tryck stundtals men Järnbrott höll upp det bra och skapade själv lite chanser. Med kvarten kvar kom även 3-1 till Järnbrott efter en fin omställning efter att Argo/Hugget haft en hörna. Lundh sprintade ifrån hemmaförsvaret och satte bollen bakom Robin Staaf. Argo/Hugget försökte forcera och fick in 2-3 när Behzad Kurdali nickade in en hörna med fem kvar. Svanqvist fick sen bästa kvitteringschansen men hans nick smet utanför. En välförtjänt seger för Järnbrott där de var hetare, vann duellspelet och låg rätt. Argo/Hugget kom aldrig i varken passningstempo eller intensitet.

SK Argo/Masthuggets matchrapport hittas HÄR.

 

7C

Pushers BK – Bergsjön SK 4-0 (1-0)

Bloggens seriefavoriter Pushers BK tog sin andra raka seger i årets 7C när Bergsjön SK besegrades på Gröna Vallen med 4-0. Laget hade 1-0 i paus men kunde sen kliva ifrån i andra halvlek. Målen gjordes av Richard Jonsson (2), Samuel Michaelsson och Sunny Johansson Wong.

PBK:s spelande tränare Sunny Johansson Wong sa så här om matchen:

”Enkel vinst, så fort vi rullar bollen hängde de inte med . Kontroll från start till slut.”

PBK:s matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta