Innan vi ger oss i kast med gårdagens action i lokalfotbollen insåg bloggen att de helt glömt att nämna att förra fredagens match i 5A mellan Partille IF FK och Hönö IS inte spelades klart då ljuset på Lexby gav upp. Partille ledde då med 1-0 och matchen var inne på andra halvlek. Bloggen har i skrivande stund inget datum på när den ska spelas klart. Ber om ursäkt för att detta missades i rapporteringen.

Nu till gårdagens matcher:

 

ONSDAG 10/4

 

6A

Gamlestaden FF – Syrianska/Arameiska FG AVBRUTEN

Tyvärr så spelades inte 6A-matchen på Gamlestadsvallen klart. Ungefär en halvtimme in på matchen valde Syrianska/Arameiska FG att avbryta matchen och lämna planen. Syrianska/Arameiska hade då två spelare utvisade (via dubbla gula kort) och även några gula kort till. Gamlestaden hade inga varningar. Enligt de rapporter som bloggen tagit del av så lämnade Syrianska/Arameiska matchen i protest mot domarens bedömning. Det ska tilläggas att det blev hetsigt mellan Syrianska/Arameiska och domaren men att det inte var några problem lagen emellan. Enligt de uppgifter bloggen har pratade även domaren med lagens tränare om att han övervägde att bryta matchen om det inte blev bättre. Strax efter valde alltså Syrianska/Arameiska att lämna. Gamlestaden FF ville fullfölja matchen. Matchen var mållös när den avbröts.

Detta hamnar ju på förbundets bord och så här står det iallafall i förbundets tävlingsbestämmelser gällande detta:

 

Det vi kan utläsa här är att det finns ju tre alternativ. Matchens spelas om i sin helhet, matchen återupptas eller Gamlestaden FF tilldöms en 3-0 seger. Bloggen skulle bli väldigt förvånad om detta slutar med något annat än en 3-0 seger för GaFF. Självklart anser Syrianska/Arameiska att det fanns giltiga skäl att lämna matchen men att förbundet skulle skulle godta att lag lämnar en match för att de inte håller med om domarens bedömning känns väldigt orimligt. Skulle de mot förmodan göra detta så skulle matchen i så fall antingen spelas om från början eller återupptas. Det känns tveksamt om Syrianska/Arameiska vill återuppta matchen och spela en timme med nio man. Om matchen spelas om från början så öppnar ju förbundet en dörr som de inte vill öppna. Då skulle ju lag kunna kliva av planen så fort de inte håller med domaren och sen få börja om matchen. Hur ska förbundet kunna bedöma från match till match om det är giltigt skäl eller inte? Det skulle ju självklart inte fungera.

Alla som spelar fotboll har spelat matcher där man inte är överens med domarens bedömning och ibland handlar det om helt matchavgörande sekvenser som mål, bortdömda mål, straffar och utvisningar. Det ingår i spelet.

Domaren sätter nivån på matchen och på sin bedömning. Spelarna får anpassa sig till detta. I det här fallet så har självklart Syrianska/Arameiska rätt att lämna matchen om man anser att det är det bästa alternativet och att det inte går att anpassa sig till domarens bedömning. Men då får man också ta konsekvenserna, vilket med största sannolikhet blir att man förlorar matchen. 

En match består av tre parter, två lag och domaren/domarna. När något sånt här inträffar är det alltid bra att vara lite självkritiskt och se om eller hur man själv (som lag, spelare, ledare eller domare) påverkade situationen. Detta för att förhindra att det händer igen. 

Vi får avvakta och se vad förbundet beslutar.

 

6B

BK Skottfint – Hälsö BK 2-1 (0-0)

Nykomlingen BK Skottfint kom från en tung premiärförlust mot Västkurd (2-7)- Även gästerna Hälsö BK föll i premiären, 1-2 mot Chalmers. I gårdagens match på Bravida var det mållöst i paus men i början av andra kom 1-0 för hemmalaget då Elias Lamptey Jonsson höll sig framme. Ö-laget tog sig dock tillbaka in i matchen med hjälp av en straff, som Adam Magnusson satte dit. Det var dock det blågula hemmalaget som skulle få sista ordet. André Klint blev matchhjälte i matchminut 89!

BKS tränare Daniel Åman sa så här om segern:

”En efterlängtad och välförtjänt seger som vi borde avgjort mycket tidigare. Två lag med ungefär samma spelidé så första halvlek blir rätt avslagen. Vi har bollar på hörna som nickas in från vår lagkapten Cigge, men blir avblåst. Vi har en annan hörna som nickas i ribban. Utöver detta så har André ett skott över efter en chans som Jonas skapar i djupled. 0-0 i paus men 2-0 till oss i farliga chanser. Tycker vi gör det mesta rätt i vår första och andra tredjedel, men vi får inte till vår sista tredjedel. Jag ändrar tre positioner precis innan paus och det gör skillnad till andra halvlek.

Det hinner gå fem minuter på andra halvlek och vi får utdelning efter att först Jonas startat ett anfall. Han passar till André som får springa fram på kanten och han hittar Max Bergenheim som i sin tur kan hitta Elias Lamtey inne boxen som får på ett fint skott som går i en båge i borte gaveln. Välförtjänt och detta mål ger vind i segeln. Efter detta har vi vår bästa period i matchen och har flera lägen till 2-0. Här skall vi punktera matchen. Smail Souayah är närmast med ett skott i ribban. Istället efter ett tekniskt misstag som uppstår efter en inspark för Skottfint, så hittar domaren straff från mittplan och kan inte se Cigges brytning. Ja, han träffar spelaren efter bollen är rensad, men är etta i situationen. Man hör till och med ljudet när Hälsö-spelaren rammar in i Cigge efter brytningen. Hälsö gör mål på straffen och 1-1 speglar inte det momentum Skottfint fick efter 1-0. Detta ger Hälsö extra energi samtidigt som vi tvingas till en massa byten som gör oss långa och tappar viss kvalité på det vi gjorde bra tidigare i den andra halvleken. Det blir dock mest halvchanser och skott från längre avstånd och inget direkt farligt. Trots att vi slängt in hela bänken så kan vi avgöra denna matchen i 89:e minuten. Bravidas stora yta tar ut sin rätt och även Hälsö är trötta på slutet, vilket ger oss fina omställingsytor. Ett mönsteranfall där backlinjen bryter och Rasmus hittar direkt ett uppspel till Max Mårtensson som spelar ut på kanten till Smail Souayah. Smail hittar en framrusande Elias Lamptey som ser både Marinel och André nära boxen. Bollen trillar ner perfekt bakom ytterbacken och Marinel kan peta fram den till André Klint som kan sätta bollen otagbart i bortre gaveln. Snöpligt så klart för Hälsö BK som kom tillbaka sista kvarten när Skottfint var trötta och bytte in hela bänken. Om man skall utgå från klara målchanser och ribbträffar är dock hemmaseger rättvist och 2-1 är i underkant. Planens bästa spelare är Elias Lamptey. Ständigt rörlig, svårmarkerad och ligger bakom båda målen. Vi tackar Hälsö BK för en trevlig onsdagskväll på Bravida och domaren Fabrizio som fick en tuff division 6-match som stundtals bjöd på ett riktigt bra tempo för att vara division 6.”

HBK:s Mattias Friess sa så här om förlusten:

”Känns otroligt tungt, vi har stundtals bra spel men kommer inte fram till det avgörande. En match jag vill lägga bakom mig, och bara fokusera på kommande matcher!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

 

6C

Landala IF – Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (1-1)

Det var till slut hemmalaget Landala som tog alla tre poängen hemma på Guldheden Södra igår i den enda 6C-matchen. Efter 1-1 i paus kunde LIF till slut vinna.

Hemmalagets Theo Widmark sa så här om segern:

”Vi går in med inställningen och vetskapen att det bara är tre pinnar som gäller för att vinna! Första kvarten för vi matchen och spelar oss lätt ur pressen. Men sedan tappar vi fokus, SG kommer igenom mittfält gång på gång och spelar sig stundtals in i matchen. De lyckas få några farliga lägen och hittar tillslut nätet bakom ett något förvånat Landala. Men bara efter någon minut lyckas vi kvittera genom en retur från SG:s målvakt som smiter ut i straffområdet där en landalaspelare hinner först. Andra halvlek börja lika skakigt som första slutade och SG lyckas bryta boll från vårat mittfält och kan dobba in en diskutabel boll i maskorna på vårat kära mål. Än en gång gör vi mål bara någon minut efter. Vi får nu några fler frilägen och lyckas tillslut få en magisk kombination mellan den eminenta Mathias och den resoluta Simon som brilliant rullar igenom SG försvaret och trycker in en mycket viktig boll bakom en chanslös SG-målvakt. Sista delen av matchen speglas av mycket gnäll och hett humör, där vi en mindre lyckad dag hade kunnat tappa vår ledning. Gudarna är dock med oss och vi gör trots allt 3 mål och skulle nog satt två till trots en något blek insats.”

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om matchen:

”Väldigt dålig insats av oss idag, får inte alls igång något spel. Lyckas ta ledningen två gånger om men spelet sitter inte för oss. Väldigt synd när vi vet att vi kan så mycket bättre än vad vi visar.”

 

7B

Elisedals IS – IFK Hindås 3-1 (1-1)

I mötet på Överåsvallen mellan Elisedal och Hindås var det gästerna som satte första målet efter dryga kvarten genom Safar Hazani. Innan paus hade dock Tobias Andersson kvitterat och precis i inledningen av andra tog även hemmalaget ledningen (målskytt André Jakobsson). Andersson stängde sedan matchen med sitt 3-1 mål i mitten av andra. 

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om segern:

”Vi var inte alls med i matchen de första 15 minuterna. Var knappt över halva planen och Hindås gjorde också 0-1 efter 14 minuter. Efter det växer vi sakta in i matchen och lyckas få in ett inlägg efter 30 minuter. Andra halvlek är vi mycket bättre och håller i bollen och rullar runt och sätter press på dem på deras egna planhalva. 2-1 och 3-1 kom i mitten av halvleken och sista 15 minuterna så var det kontrollerat.”

Hindås tränare Johan Winblad kommenterade matchen så här:

”Vi äger första 25 minuter men lyckas bara trycka in en balja trots fler bra chanser. 1-1 i paus sedan får de utdelning på ett inlägg som seglar rakt in i bortre. Vid 1-2 bränner vi ett friläge och istället tar de vara på en felpass bakåt och gör 1-3 istället. Stora steg framåt men en bit kvar.”

 

Käringöns FC – Göteborgs City FF 1-3 (1-1)

Göteborgs City FF klev in i säsongen 2019 igår och de gjorde det med en seger. Adrian Holländer Nyström satte 1-0 för City efter dryga kvarten men KFC:s Carl-Johan Andersson utjämnade innan paus. I andra var City starkare och Haik Kirakosian gjorde 2-1 och precis innan full tid kom också 3-1 (Serhat Özkan).

Citys Filip Ottander sa så här om segern:

”Premiärseger idag vilket känns riktigt jäkla skönt! Vi har gjort en bra försäsong och kommer till matchen med en go känsla! Vi började fint med en del fina kombinationer och tar ledningen efter en grym genomskärare av Haik som friställer Adrian och han är riktigt kylig när han rundar målvakten och rullar in 1-0! Sen tar Käringön kommandot över matchen och vinner massa andrabollar vilket gör att de trycker ner oss, och de kvitterar sedan på en frisparksretur där de vinner just en andraboll i straffområdet. I andra halvlek är det mer av ett ställningskrig och en del kamp, hård med schyst, där matchen står och väger lite. Men vi gör sedan 2-1 på ett riktigt vackert långskott av Haik som sätter bollen i målvaktens högra kryss, hur snyggt som helst! 3-1 kommer på en kontring där jag och Serhat väggar och han drar till med ett högt skott som målvakten inte orkar hålla. Jäkligt skönt! Det var väldigt viktigt för oss med premiärseger och Käringön stod upp riktigt bra så det var en go match! Trevligt gäng verkar de vara också så jag önskar dem all lycka framöver. Nu gäller det att tagga till mot S:T Jakob som blir en tuff och spännande match med tanke på att båda lagen tippas i toppen. Härligt att det äntligen säsongen är igång igen!”

Bloggen fick den här rapporten från KFC:s Viktor Arvidsson (som dock inte var med själv):

”Var inte med men tråkigt med förlust såklart. Ingen bra start på säsongen. Vi försöker spela boll, men möter ett duktigt City som gör mål på sina långskott och vi missar från en meter så där är skillnaden.”

 

7C

Ösets BK – Brämaregårdens FC 6-1

Efter förlusten i premiären (1-3 mot Bergsjön SK) så kunde Öset ta en säker seger hemma mot Brämaregården Gröna Vallen.

ÖBK:s Talat Limani sa så här om segern:

”Vi spelade en bra match som ett lag. Det som vi har pratat om innan kom äntligen ikväll. Vi hade kontroll över matchen men vi släppte ändå ett mål. Sen efter att det blev 1-1 vi tog över igen och hade kontroll till slutet. De hade några bra spelare men låg lite högt med sin backlinje.”

 

Hjuviks AIK – Kareby IS 2-1 (2-0)

Hjuvik har öppnat serien fint och tog sin andra raka seger när gästande Kareby besegrades på TorslandavallenAndreas Wijk satte 1-0 redan efter sju minuter och efter 25 minuter kom 2-0 på frispark. Bloggen var tvungen att läsa matchrapporten ett par gånger men det stod verkligen 2-0 Danny-Jay Höglund-Field Frisparksmål (direkt i mål). Mannen som snart spelat i alla klubbar i lokalfotbollen frälste alltså sin nya klubb, direkt på frispark också! 2-0 stod sig till halvtid men i mitten av andra reducerade Kareby genom Daniel Ivarsson men de kom dock inte närmare än så.

Just Höglund-Field sa så här om segern:

”Vi bestämmer oss för att sätta hög press från början vilket verkade funka, Kareby är duktiga och försöker spela boll och röra sig mycket med jobbiga kombinationslöpningar, men kommer ingenvart. Vi vinner mycket boll på mitten, ställer om och vi radar upp chanser vilket resulterar i att vi tidigt gör både 1-0 och 2-0. I första har de ett friläge på sin höjd som våran målvakt är tidig på. I andra radar vi upp chanser också men utan lycka. Vi fortsätter med våran höga press som funkar bra. Medans dom försöker belasta våra kanter, utan resultat. Men i mitten på andra slår dom ett inlägg som våran ena mittback lyckas styra oturligt i stolpen, där en vaken Karebyspelare står och petar in den. Därefter stänger vi matchen och går på kontringar men utan resultat. Rättvis seger då vi har mängder med målchanser. Men Kareby kan bli farliga i år om dom blir vassare i sista tredjedelen. Man ser tydligt att dom har en idé”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om förlusten:

”Vi möter ett lag med mer rutin än oss och duktiga spelmässigt. De läser oss bra och vet hur de skall straffa oss. Tyvärr är vi fortfarande för ”valpiga” på planen. Vågar inte spela vårat spel och framförallt inte lika kyliga som Hjuvik när vi får lägen. Vi skaffar oss tre hyfsade lägen innan Hjuvik får sitt första och dom gör mål vilket vi inte gör. Resten av halvleken äger Hjuvik och gör även 2-0. I andra tar vi över mer och mer men lyckas inte göra mer än 1 mål. Tyvärr känner vi igen resultatet från förra året. Vi gratulerar Hjuvik till segern och känns som dom är ett bra lag som kommer ta många poäng i år.”

 

/Rasta