Så här gick det igår i division 4:

 

TORSDAG 11/4

 

4A

SKIF Semberija – IK Zenith 1-5 (1-3)

Nykomlingen Zenith har inlett med två förluster i årets 4A men tog igår en imponerade bortaseger mot Semberija på Bergsjövallen. Gustav Norin satte 1-0 för gästerna och Jim Nielsen gjorde 2-0 på straff. Även Semberija fick straff lite senare och den satte Dzengis Samir Sali. Innan paus hade dock Zenith utökat sin ledning genom Kim Luukkonen. I andra kunde sen Zenith göra både 4-1 (Ricky Stojilkovski) och 5-1 (Luukkonen igen). 

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om 5-1 vinsten:

”Äntligen en underbar inställning likt de Zenith jag känner till! Skönt med första 3:an!”

Semberijas Dzengis Samir Sali hade följande att säga om förlusten:

”Finns inte mycket och säga om matchen. Zenith är bättre oss på i stort sett alla positioner! De ligger väldigt kompakt och kontrar när de får möjlighet. All eloge till Zenith och de vinner välförtjänt!”

Zeniths matchrapport hittas HÄR

 

4B

Göteborgs FF – Eriksbergs IF 3-0 (0-0)

GFF föll i sin premiär mot favoriten Velebit (1-3) men kunde vinna igår hemma på Majvallen mot Eriksberg. Det kom dock inga mål i den första halvleken. En bit in i andra öppnade sen Jonas Tingberg målskyttet för GFF och det var även Tingberg som sent i matchen satte trean. Däremellan hade även Teodor Nastevski Lindström hamnat i målprotokollet.

GFF:s Rami Kurdali sa så här om segern:

”Tycker vi tar kommandot direkt i matchen och driver på i första halvlek där vi har mer boll än Eriksberg dock utan att skapa dom där riktigt farliga chanserna, 0-0 i halvlek. Vi kommer ut i andra och Eriksberg försöker pressa lite högre men förutom första 10 min i andra känns det som vi har kontroll och kan återigen ta tag i taktpinnen och det släpper för oss när vi får in 1-0. Efter det kontrollerar vi matchen helt och släpper inte till något bakåt och gör två till framåt. 3-0 i hemmapremiären känns kanon och nu är vi inne i det!”

EIF:s Johan Magnusson Otter hade följande att säga om förlusten:

”Det var en match som vi inte är nöjda med. Dåliga beslut i uppspelen, enkla passningar som inte går fram och oförmåga att komma till riktiga målchanser. Ett rättvist resultat enligt mig då GFF gör en bra match där dom har mycket boll och bra rörelse i offensiven. Ett plus till Jonas Tingberg som gör en väldigt bra match på sin kant och som även stänker dit två mål. Noll poäng på två matcher och Mölnlycke IF hemma nästa match. Kan lova att vi kommer att ge allt för vår första vinst denna säsong.”

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Askims IK 3-1 (1-0)

Det var två lag som hade tunga premiärer som möttes på Djupedalsplan igår. Hemmalaget Mölnlycke-Sjövalla föll med 1-5 mot Älvsborg medan Askim förlorade med 1-4 mot Björkö. I gårdagens match var det Mölnlycke-Sjövalla som inledde målskyttet genom John Gelotte, redan i matchminut 7. I början av andra kom dock kvitteringen när Patrick Abrahamsson satte 1-1. Hemmalaget återtog sen ledningen via ett självmål och 3-1 kom i matchens sista minut (målskytt Joacim Jonasson Morner). 

Mölnlycke-Sjövallas Robert Kálmán sa så här om segern:

”Härlig seger idag mot Askim med 3-1 ! All heder till killarna som kriga på de stunder det var spel (sjukt mycket avbrott ) och vann många bollar på bra ställen. I första halvleken kunde vi gjort 4-5 bollar men tyvärr lite oskärpa i avsluten. Askim har en fin tanke som de behöver slipa lite till på och inte tappa bollen på egen planhalva vilket hände lite för många gånger. Extra bra betyg till killar som André, Jocke, Bashir, Love, Axel och John som antingen spelat junior eller division 6-7 i Sjövalla fotboll innan. De växer in i vårt Mölnlycke IS spel . Kan vi fortsätta på den inslagna vägen så kommer det fler segrar framöver! Bra kämpat med bloggen och lycka till i serien.”

 

/Rasta