Det lirades en hel del division 5-matcher igår också:

 

TORSDAG 11/4

 

5A

Angered MBIK – Romelanda UF 3-1 (2-1)

Väntade topplaget Angered följde upp premiärsegern mot Björndammen med att besegra Romelanda hemma på Lövgärdesplan igår. Det tog bara tre minuter innan hemmalagets Albert Rushid öppnat målskyttet men i mitten av första kvitterade Max Harris för RUF. Younes Raisi såg dock till att AMBIK ledde i paus. Rushid fastställde sen slutresultatet i mitten av andra med mål nummer två.

Angereds Stefan Cvetkovski sa så här om segern:

”Jag tycker vi började jätte bra, vi tvingade Romelanda backa hem och vi spelade på deras halvplan nästan hela matchen. Första målet kom rätt snabbt och vi fortsatte spela vårt spel. På något sätt lyckades motståndarna lägga ett mål. Det var vårt egna fel men de utnyttjade det på bästa sätt. Strax innan andra halvleken blev motståndarna totalt utspelade när det blev 2-1.

Andra halvleken vi fortsatte dominera med bollen och skapade jättemånga chanser och vi missade alla. Tredje målen var på hörna där vår anfallaren Albert fick kämpa hårt med deras två mittbackar innan han satte bollen i målen. Matchen slutade som vi förväntade oss, mycket boll innehav och många chanser skapades.”

 

Utbynäs SK – Partille IF FK 2-3 (2-1)

Derby på Lemmingvallen där hemmalaget Utbynäs fick en fin start. Anfallaren Robert Hedelin utnyttjade två fast situationer (en straff och en frispark) och USK hade 2-0 efter dryga halvtimmen. Partilles Marcus Månsson reducerade dock strax innan paus och en bit in i andra var det kvitterat (målskytt Nicklas Jensen). Månsson avgjorde sedan derbyt på straff med tio kvar!

USK:s tvåmålsskytt Robert Hedelin sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen strålande och blandar det korta spelet med ett lite rakare spel. Spelar till oss en tvåmålsledning men efter det låser det sig. Partille är desperata och måste trycka framåt och äter sig in i matchen. Sen får man inte ta ifrån dom att dom är individuellt skickliga och spelar en bra fotboll. Vänder och får 3-2 på straff med några minuter kvar. En väldigt tung förlust och det ska inte hända. Vi måste lära oss att stänga matchen. I min värld ska två mål räcka till seger men idag hade man behövt göra både ett och två till. Surt men vi kommer igen. Kanske lagom till hösten. Kanske tidigare än så i år. Vi får väl se. Vill ge en stor eloge till Alexander Olausson som kommenterade matchen som livesändes på GP.se. Han fyller en stor roll för lokalfotbollen och det ska han ha cred för. Vi får passa på att njuta för snart sitter han i större sändningar det vågar jag lova!”

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om derbysegern:

”Tycker vi gör det bra efter en riktigt tuff start. 0-2 efter ca 30 minuter kändes väl inte helt rättvist, men vi fortsätter kämpa och några minuter innan paus trycker vi in reduceringen genom ett bra avslut av Marcus Månsson. Andra halvlek känns vi helt överlägsna, och efter att Nicklas Jensen avslutat ett mycket vackert anfall var det bara klockan som kunde hindra oss från ett segermål. 5 minuter från slutet kommer äntligen det förlösande och fullt rättvisa 3-2 målet. Efter en hörna för oss springer domaren ut för att konsultera sin kollega som viftar med flaggan, efter någon minuts överläggning pekar han på straffpunkten och Marcus Månsson har inga problem att göra sitt andra mål för ikväll. Fullt rättvis seger och nu är vi med i serien.

 

5B

Fässbergs IF – Kungsladugårds BK 0-0 (0-0)

Två lag med bra försvar möttes igår på Åbyvallen och matchen slutade mållös.

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”En relativt jämn tillställning sett över 90 minuter. Vi är bättre i första halvlek, Fässberg är bättre i andra. Idag saknar vi en del offensiva krafter men vi kämpar ändå på riktigt bra och gör en fullt godkänd match. Fyra poäng på två matcher är helt okej. Förra året tog vi en poäng på sex matcher så vi ser det som positivt. Vill tacka Fässberg för matchen och framförallt domarna som var mycket bra. Nu är det rehab till tisdag då vi möter Väster borta.”

Fässbergs Ricardo Nascimento hade följande kommentarer till bloggen:

”Vi möttes ju två gånger förra året, så några gubbar kände man igen och vi hade en ganska bra bild av laget vi skulle möta. Matchen är nog jämt totalt sett, speciellt när bortalaget har energi och trycker på lite. I deras dippar tar vi över såklart, och kanske är de topparna något starkare än deras toppar. Kungsladugård äger första 25 minuterna där vi väljer att falla lite djupare för att känna lite på dem. De har direkt inga chanser utan tvingas spela ganska svårt. Vi är något vassare de sista 20 minuterna i första halvlek och kanske vassare i andra halvlek med två solklara målchanser där vi gärna hade sett något dimpa ner i nätet… MEN vi möter ett rutinerat och tungt Kungsladugård. Svårspelade helt klart och kanske tycker en person i något neutralare position än mig själv att 0-0 är ganska rättvist. Men en liten bitter känsla har vi ändå med två poäng i två matcher vi kanske känner att vi skulle vunnit med lite flyt.”

 

FC Heden – Hovås Billdal IF 4-0 (2-0)

FC Heden studsade tillbaka från premiärförlusten mot Väster och besegrade Hovås Billdal hemma på Överåsvallen med klara 4-0. Tuffare för Hovås som inlett säsongen med två raka förluster. Daniel Reitz hittade rätt redan efter fyra minuter och en halvtimme senare satte Ove Lindmark 2-0. I mitten av andra nickade Toni Ceesay in 3-o innan Robert Vöks avslutade målskyttet med sitt 4-0 mål. 

Hedens Toni Ceesay sa så här om segern:

”Innan matchen pratade vi om att hög press och jobba hårt för varandra för varandra. Sagt och gjort så går vi in från första minut och visar att vi är det bättre laget tycker jag. 1-0 kommer också efter att vi haft hög press och deras mittfältare slår en för lös boll hem som Daniel Reitz får tag på, rundar målvakten och trycker dit den. Vi slår inte av på tempot utan gör 2-0 innan halvlek. I början av 2:a halvlek tycker jag Hovås-Billdal tar tag i taktpinnen i ett tag innan vi får ordning på vårt spel. När vi väl kommer igång med vårt spel så sätter vi 3:an och 4:an. Ett rättvist resultat sett till matchen och nu jobbar Heden vidare och ser fram emot en riktigt tuff match mot Balltorps ff nästa torsdag.”

Hovås Billdals Adam Kling hade följande att säga om förlusten:

”Samma inledning som mot Donsö förra veckan med baklängesmål direkt, vi har en hel del boll efter det men lyckas inte skapa särskilt mycket farligt på hela matchen egentligen. Heden är starkare i varje närkamp och kan utnyttja våra misstag, de vinner välförtjänt. Kan passa på och ge domarteamet en eloge också, bra nivå!”

 

FC Linné – Näsets SK 4-5

Igår bjöds det på målkalasGröna Vallen när nykomlingen FC Linné tog emot Näsets SK

Linnés Jesper Strand sa så här om matchen:

”En rätt märklig match. Vi börjar rätt okej i det offensiva spelet men är darriga bakåt, och två bolltapp på egen planhalva resulterar i två mål för Näset. Vi växer sen in i matchen och trycker på med högre press, och får välförtjänt in både 1-2 och 2-2 genom vår notoriske målskytt Robert Lundström. Även 3-2 gör vi och matchen börjar lukta Linnéseger. En straff tilldelas Näset, i en liknande situation som vi ej fick straff för i första halvlek, men det är sån fotbollen är. Därefter gör undertecknad 4-3 och återigen känns det som att vi ska vinna matchen. Men Näset gör både 4-4 och 4-5 i slutet av matchen. De är riktigt effektiva idag, och vi slarvar lite för mycket i det defensiva jobbet över hela banan. Bara att ta nya tag till nästa vecka!”

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Tufft motstånd, vi börjar bra och får med oss 2-0 rullar bra boll och det känns stabilt, åker på två skador i backlinjen och samtidigt tar Linné över. De är ett duktigt lag och spelar väldigt fin fotboll. Det blir lika och sen tappar jag kollen på hur matchen och i vilken ordning målen och resultatet förändras. Spelet går fram och tillbaka. Väldigt böjande men med något vassare tryck från Linné. Oavsett när och hur alla mål kom till så krigar vi in i det sista. Sista 20 tycker jag att vi tar över matchen igen och lyckas till slut sätta ett femte mål och går vinnande ur matchen. Bra match med en del härliga närkamper och fina mål. Härlig och lyckosam seger efter krigarinsats. Nu blir det redan ett litet uppehåll. Då är det bara att ladda om batterierna inför omgång 3 där vi möter FC Heden, borta den 24:e april”

 

Mossens BK – IF Väster 1-1 (0-0)

Om det var målkalas i Majorna var det betydligt snålare med målen på Guldheden Södra. Matchklockan hade tickat över timmen spelad innan vane målskytten Axel Sandquist satte 1-0 för hemmalaget Mossen. Glädjen varade dock bara i tre minuter innan Robin Axéll kvitterade för Väster på straff. Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Efter en premiär där vi inte riktigt hittar vårt spel föll många av pusselbitarna på plats idag. Killarna gör på många sätt en kanonmatch men tyvärr räcker det inte hela vägen till tre poäng. Riktigt imponerad av Västers målvakt som räddar alla möjliga lägen gång på gång där den svettigaste av alla är i 90 minuten.”

 

/Rasta