Så här gick det i gårdagens division 6-matcher:

 

TORSDAG 11/4

 

6A

Lekstorps IF – Götaholm BK 0-2 (0-0)

Götaholm inledde säsongen med säkra 6-0 mot Öjersjö och följde upp den segern med 2-0 i den luriga bortamatchen mot Lekstorp. Båda målen kom efter paus och det var kaptenen Fenan Zemui som höll sig framme båda gångerna.

Just Zemui sa så här om segern:

”Vi gör det som krävs. Vårt spel var inte det allra bästa idag, då Lekstorp som defensivt spelade tätt och bra, samt var strukturerade. Men vi höjde oss i andra halvlek och lyckades vinna matchen. Defensivt gör vi en stabil match, tror inte Lekstorp hade något farligt läge under hela matchen.”

LIF:s Johan Hedström hade följande att säga om förlusten:

”Vi visste att Götaholm skulle vara ett bra bollspelande lag, vi ligger rätt och första halvlek är jämn med att dom har mer boll. En straffsituation i första som jag inte hade klagat på om dom fått med sig. Gött tjöt i halvtid och vi går ut, fortfarande jämnt, när vi har lite tryck så får dom en omställing och det blir straff, inget att snacka om och 0-1. Lite senare efter en misslyckad frispark så blir det en till omställning och deras forward gör ett fint avslut i mål. Tycker det var en jämn och rolig match men dom vinner rättvist, Götaholm har 2-3 riktigt vassa killar som kommer skapa stora problem för lagen i årets 6A!”

Bilden till inlägget är lånad från Götaholms hemsida. 

 

Öjersjö IF – Inter Linné IF 0-2 (0-0)

Nedflyttade Öjersjö IF har fått en riktigt tung inledning på årets 6A. 0-6 i premiären mot Götaholm och igår blev det 0-2 mot nykomlingen Inter Linné IF. Det var dock mållöst en bit in på den andra halvleken innan Rolando Sosa Torrico satte 1-0 för gästerna. I slutet kom också 2-0 (målskytt Sadam Abdifatah).

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Vi kommer taggade till vår första bortamatch för säsongen. Första halvlek börjar vi bra. Vi ligger rätt och pressar dom högt. Vi radar upp en del chanser första 30 minuterna men lyckas inte få hål på dom. Sen kommer Öjersjö in i matchen och jämnar ut spelet något. Andra halvlek börjar vi rätt bra och fortsätter skapa chanser men bolljäkeln vill inte in. Öjersjö hotar en del på fasta situationer och kunde fått med sig en straff (även om jag är rätt säker på att jag träffar bollen och spelare samtidigt). Men till slut lossnar det när vår defensive mittfältsgeneral Claudio distinkt trycker dit ett skott från utanför straffområdet. Sen lyckas vi bränna en 3-4 solklara målchanser innan vi tillslut punkterar matchen med vårt 2-0 mål. En bra match av oss på det stora hela mot ett väldigt trevligt motstånd.”

ÖIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om matchen:

”Möter ett piggt Linné! Vi kämpar på bra men lyckas inte få in bollen tyvärr. Rättvis seger.”

 

6B

Backatorp IF – Neutrala IF 0-2 (0-1)

Backatorp har öppnat årets 6B tungt. Förlust i premiären mot Diseröd (1-3) och igår 0-2 mot Neutrala. Roligare då för Neutrala som toppar den haltande tabellen med två raka segrar och 6-0 i målskillnad. Abdinaasir Abuukar satte 1-0 på Backavallen redan efter sex minuter. I mitten av andra satte sen Abdikaafi Mahamud Diiriye 2-0.

 

6C

Vrångö IF – Önnereds IK 0-2 (0-1)

Bloggen har tippat Önnered i toppen av årets 6C och de följde upp premiärsegern mot Argo/Masthugget med 2-0 i gårdagens match mot Vrångö på Ruddalen. Jakob Lindgren satte 1-0 efter dryga halvtimmen och i mittens av andra ökade Daniel Lindgren på till 2-0. Tyngre för VIF som inlett med två raka förluster och inga mål framåt.

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om segern:

”Äntligen så får vi med oss en seger mot Vrångö som vi alltid har svårt för. Ikväll var vi de ”bättre” laget. Matchen bjöd inte på något finlir. Vi gick ner i Vrångös tempo, tappade boll i dåliga lägen och ett passningsspel som var alldeles för långsamt. Vi gör mål i första på en fast situation där Robin lägger in en macka som Jakob kan lobbnicka in den. De andra slår Wikarn ett fint inlägg som Daniel enkelt kunde peta in. Vi kunde självklart gjort fler mål men var inte tillräckligt heta. Ingen bra match från våran sida, men 3p var det som räknades för kvällen.”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om förlusten:

”Tungt. Vi kommer inte upp i nivå. De gör ett tveksamt offisdemål i först, vi får ett tveksamt bortdömt innan dess. Med lite tur hade det kunnat vara annorlunda. Men nu var det som det var och vi hotade väl egentligen inte förrän sista 20. Nya tag framöver.”

Önnereds matchrapport hittas HÄR

 

Göteborgs SIF – Styrsö BK 1-6

Nedflyttade Styrsö BK (som bloggen tippade som seriesegrare) har öppnat starkt! 5-3 mot SG i premiären följdes upp av en 6-1 överkörning av GSIF igår.

SBK:s Balder Fors sa så här om matchen:

”Det kändes riktigt bra! Vi skapar helt helt sanslöst många lägen, och borde egentligen göra många fler mål. Men jag tycker att vi spelar bra hela matchen igenom, det var klasskillnad på intermittfälten idag, det var där vi vann matchen. Sedan är det en enorm trygghet att ha fått tillbaka Samuel i kassen också. Vi vågar lite mer nu, så nu gäller det bara att fortsätta såhär!”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om förlusten:

”Styrsö trillade boll och kombinerade fint, var klart bättre än oss idag. Tyvärr bjuder vi på några mål för mycket men rättvis seger oavsett, inget snack. Mer behöver inte sägas denna gång, bara att släppa detta bottennapp och ladda om för derbyt mot Landala i nästa match.”

 

/Rasta