Från gårdagens division 7-boll:

 

TORSDAG 11/4

 

7A

Croatia Göteborg – Partille IF SC 3-0 (2-0)

Croatia inledde årets seriespel med en 3-0 seger mot Partille hemma på Gamlestadsvallen. Mikail Sepahi inledde målskyttet efter dryga kvarten och precis innan paus kom 2-0 (Mohamed Simmo). Croatia fick sen spela sista halvtimmen med en man mindre sen Ted Berntsson fått rött kort. Partille kom dock inte närmare och istället satte Sepahi 3-0.

Croatia tränare Ervin Gulin sa så här om segern:

”Tycker vi håller i taktpinnen från första början men lite trevande och försiktigt! Vi trycker på rejält men får inte in bollen och när det förlösande målet kommer tycker jag vi höjer oss i spelet och gör även 2-0 innan halvlek! I andra halvlek fortsätter vi dominera men åker på ett direkt rött kort efter knappa 10 minuter! Solklart gult men domaren väljer det röda kortet direkt! Vi visar kämpaglöd och vilja att offra oss och gör även 3-0 vi kan även efter det hålla i bollen trots en man mindre och vinna ganska komfortabelt med klara 3-0 tror inte vi släpper ett skott på mål under hela matchen! Partille gav sig aldrig och kämpade på bra ändå tyckte jag men hotade aldrig riktigt! Mkt bra match av samtliga killar extra kul att se våran evighetsmaskin Haris tillbaka efter en segdragen skada i nästa 6 månader, Mikael Sepahi som gjorde två mål kommer bli farlig måste även nämna Vllaz och Marko som var grymt bra!”

 

7B

BK S:T Jakob – Menisken IF 7-1 (5-0)

Seriefavoriterna BK S:T Jakob tog sin andra raka seger och precis som i den första matchen (8-1 mot Hindås) blev det en målfest. Menisken hade inte mycket att sätta emot och de ljusblåa hade 5-0 redan i paus. 7-1 till slut efter att Sermed Reda Taki satt ett tröstmål för MIF. Ludvig Björk svarade för inte mindre än fyra mål för S:T Jakob. De övriga gjordes av Alberto Donoso PizarroViktor Stener och Oskar Brengesjö.

S:T Jakobs Jacob Söderberg sa så här om segern:

”Det låter kanske lite konstigt men vi gör egentligen inte en så bra match. Spelmässigt är det ganska jämt, framförallt i andra halvlek när vi går ner oss lite. Vi avgör matchen under en kvart i första när Ludde bombar dit fyra baljor och sen var det klart! Menisken föll ganska lågt med sin backlinje så vi fick hitta andra vägar att såra dom än att slå i djupled. Vilket vi gjorde bra i första halvlek. Kul med många mål igen och gött med en bra start på serien!”

MIF:s spelande tränare Robin Wickins sa så här om matchen:

”Många sena avhopp gjorde att vi fick göra en del rockader tätt inpå. S:T Jakob som du själv var inne på är ett bra lag för 7an där ingen direkt faller ur ramen och kommer förmodligen vinna denna serien i stil. De sätter i princip alla sina lägen de har i första halvlek och vi blir alldeles för bolltittande. När första halvlek var över var det 0-5 och game over. Vi gör en bra avslutning i andra halvlek och tar med oss det lilla positiva och jobbar vidare på det. Många i laget var irriterade på domaren att han inte var konsekvent, men spelar man i sämsta serien så kan man inte förvänta bättre brukar jag säga 😉. Nu tar vi påskledighet och laddar om!”

 

Högaborg Kärralund FC – Knippla IK 1-6 (0-3)

Knippla åkte ur sexan förra säsongen men har öppnat årets 7B starkt. Seger med 4-0 i första matchen mot Ramberget och igår blev det hela 6-1 mot Högaborg Kärralunds FCMahdi Safari, Peter Arvidsson och Jimmy Pedersen såg till att KIK ledde med 3-0 i paus. HKFC fick lite kontakt när Prithul Kharel Chhetri nickade in 1-3 med dryga halvtimmen kvar. Strax efter fick dock hemmalaget ett rött kort och fick avsluta med tio man. Knippla kunde då gå ifrån efter mål av Alexander Tillander, Safari och Victor Jacobsson.

KIK:s assisterande spelande tränare Peter Arvidsson sa så här om segern:

”Det känns skönt att vi fått en bra start. Men vi har många nya och fler kommer till ännu, så vi är långt ifrån ihopspelade därför blir det som i början/mitten på andra halvlek när vi har en dåligt period. Men 6-1 är ganska klara siffror så vi är nöjda.”

HKFC:s Charles Löwenström hade följande tankar om matchen:

”Det var tungt. De var bra på fasta situationer och man märkte att de spelat ihop längre än oss. Men vi spelade inte så dåligt som resultatet visar, dock har vi lite att slipa på inför nästa match.”

HKFC:s matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta