4A smygstartade den andra omgången i torsdags (då Zenith slog Semberija med 5-1) och under helgen spelades de andra matcherna. Det bjöds bland annat på ett par rejäla målkalas

 

FREDAG 12/4

Kode IF – Guldhedens IK 7-2 (3-0)

Att Kode kan göra mål är ett välkänt faktum men att just Guldheden skulle släppa sju mål var helt klart en skräll! Hemmalaget rivstartade direkt då Alexander Anderberg satte 1-0 efter sex minuter. Sen var den första halvleken jämn målmässigt fram till de sista minuterna. 2-0 (Oscar Gustafsson) kom i 40:e och Markus Anderberg satte 3-0 i 42:a. Gustafsson utökade sedan till 4-0 nästan direkt i andra och matchen var kört för GIK. I mitten av andra gjorde Jonathan Hartwig 5-0 innan gästerna fick in två reduceringar (Simon Möller och Isac Boukachabia). Kode var dock inte nöjda och Anderberg satte både 6-2 och 7-2 och slutade alltså på tre fullträffar.

Kodes kapten Rasmus Haraldsson sa så här om matchen:

”Bra genomförd match från vår sida där vi i tidigt skede ger hint om vad som komma skall och resultatet 3-0 i HT kan t o m tyckas vara i underkant. Andra halvlek startar likt inledningen och det är först vid ställningen 5-0 som vi tyvärr går på matchens två första minor och släpper in ett par relativt lätta mål vilket tänder en liten gnista hos Guldheden. Vi reparerar däremot skadan nästintill direkt genom att utöka ledningen och slutresultatet 7-2 får anses rättvist. Likt förra veckan är det mycket som är bra där många spelare ligger på höga matchbetyg. Skall något kritiseras kan det vara vår lilla period med baklängesmål men sett till hela matchen så är det överlag positivt!”

GIK:s motsvarighet Simon Möller sa så här om bottennappet:

”En dålig prestation från vår sida. En tung förlust och tyvärr är vi svaga i princip hela matchen, ligger alldeles för långt ifrån motståndarna och gör det lätt för dom att lira boll. Vi får rycka upp oss och ta nya tag inför Komarken borta på onsdag!”

Kodes matchrapport hittas HÄR.

GIK:s hittas HÄR

Bilden till inlägget är lånad från Kodes hemsida (foto Jessica Lundin). 

 

Stenkullen GoIK – FK Kozara 8-0 (2-0)

Det var inte bara i Kode det bjöds på mål utan även i Stenkullen! Hemmalaget körde över gästande Kozara med hela 8-0! Det var dock bara 2-0 i paus efter dubbla mål av Tobias Hansson. 3-0 kom dock nästan direkt i andra (Felix Martinsson) och ungefär i mitten kom även 4-0 (Henrik Forsberg). Kozara fick sen en spelare utvisad och det trillade in fyra mål till bakom Stefan Suvajac. Hansson blev tremålskytt när han satte en straff fram till 5-0 och Martinsson blev tvåmålsskytt när han satte 6-0. De sista två målen gjordes av Marcus Liljevall och Alexander Lindahl

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om storsegern:

”Vi gör en mycket bra match samtidigt som Kozara var bleka idag, dom kan tyvärr få det jobbigt i år. Vi startar bra och gör 1-0 och 2-0 i första halvlek av Tobbe Hansson framspelad av Alexander Da Cruz (båda nyförvärv från Lerum IS). Sen i andra när Felix Martinsson gör 3-0 och inhoppande Foppa Forsberg gör 4-0 efter återigen fantastiska framspelningar av Da Cruz två gånger om. Luften ur Kozara och det blir 4 mål till som Felix.M, Tobbe.H (hattrick), Marcus Liljevall och till sist inhoppande junioren (Alexander Lindahl) gör sista målet och då är målkalaset över och vi är riktigt nöjda över segern men nu väntar en riktig värdemätare mot Kode IF på onsdag 19.00 hemma igen.”

Kozaras tränare Christos Sakalakis hade följande att säga om förlusten:

”Vi åkte upp till Stenkullen med väldigt många och sena återbud som innebar att vi hade en otroligt tunn trupp med oss. På bänken hade vi två skadade spelare och mig själv. Så vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi gör en väldigt bra första halvlek och ligger under med 2-0, första målet är väldigt mycket som studsar mot oss och andra målet är det enkel bolltapp som Stenkullen förvaltar snyggt och gör ett fint andramål. Vi går in i halvlek och diskuterar att det gäller att gå ut och köra på så kommer det bli bra, då kommer 3-0 direkt i andra och då blir det jobbigt för oss. Att vår dåliga försäsong gör att vi orkar stå emot i ca 60 minuter innan vi blir trötta samt att orutinen och resultatet är som det så blir det ännu tuffare. Lägg därtill ett rött kort vid ett friläge och straff så viker vi ner oss totalt och det rinner på rejält. Stora siffror hela klart och det är inget jag är nöjd med men vi måste ta med oss första halvlek och jobba vidare. Stenkullen utnyttjar våra svagheter på bästa möjliga sätt där Felix (nr9) gjorde lite vad han ville när vi stod stilla. Vi bryter ihop, tar lärdom och spelarna som fick chansen vet nu vad som krävs för att man ska kunna lösa spel i division 4. Domarteamet gjorde det helt ok och ska ha eloge att man lyssnade på kritiken och även om vi tappade huvudet sett till resultatet så var det goda miner mot Stenkullen och domarteamet så det får vi också ta med oss.”

Tuff start för Kozara med två förluster men desto roligare för Stenkullen som har maximala sex poäng. 

 

Lerums IS – FC Komarken 2-2 (1-1)

Lerums IS klev in med två raka segrar i ryggen mot Komarken men det såg länge ut som första förlusten skulle komma. På stopptid i andra halvleken kunde dock Patric Andersson sätta 2-2 på straff! Det var dock hemmalaget som hade tagit ledningen efter dryga halvtimmen genom Christoffer Lundén. Komarken svarade med att först kvittera (Dilan Hassan) och sedan i mitten av andra ta ledningen (Carl Gustafsson). Men matchen skulle alltså sluta oavgjord efter Andersson sena straff-kvittering. 

Komarkens assisterande tränare Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”Ganska jämna första 30 minuter där båda lagen spelar sitt spel och det skapas lite chanser åt båda hållen. Lerum tar ledningen på en kontring där vi tappar boll på mitten. Vi har även en solklar straffsituation där domaren friar och inte dömer straff till oss. Vi lyckas ändå kvittera innan halvtid och denna slutar 1-1. I andra halvlek så vill vi mer och skappar många lägen, Lerum skapar de också men vi har de bättre lägen och lyckas göra 2-1. Lerum är aldrig nära att göra 2-2, då kliver domaren fram och dömer frispark strax utanför straffområdet och när våra spelare ifrågasätter frisparken ändrar han sig och pekar straff istället. Aldrig sett det innan! Annars en bra match mot ett ungt och duktigt Lerum.”

 

Lunden Överås BK – Kortedala IF 1-3 (0-2)

Bortalaget Kortedala fick en drömstart på Överåsvallen och ledde med 2-0 tidigt i matchen efter mål av Idiris Ahmed och Libaan Hussen! LÖBK fick lite kontakt i början av andra när Mikael Alfredsson reducerade men glädjen blev kortvarig då Enis Maljici gjorde 3-1 några minuter senare. Matchen bjöd inte på några fler mål utan det blev en bortaseger för KIF.

LÖBK:s Erik Alvhede sa så här om förlusten:

”Vi får en dålig start på matchen med 1-0 mot oss redan i den fjärde minuten och 2-0 i minut 13. Kortedala är bättre i den första halvleken. Vi kommer ut i andra och skapar chanser och gör 1-2 tillslut. Patrik Magier har sen ett jätteläge att göra 2-2 men visar varför han kallas ”Magic” genom att trolla bort det alla tror är ett givet mål. Istället gör Kortedala 3-1 och där dör matchen. Grattis till Kortedala som gör en bra match och som garanterat kommer vara med och slåss i toppen i år. Vi tar nya tag mot Semberija nästa vecka.”

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Bra vinst! Vi visste att de inte hade material för att kunna spela fotboll så vi pressade dem högt så att de inte fick tillfälle att skicka långt! Vi hade matchen från minut 1 till 90 och kanske borde gjort 6-7 mål men 3-1 är godkänt.”

 

LÖRDAG 13/4

Nol IK – United Africa FC 2-1 (1-1)

Det var gästerna United Africa som tog ledningen i 34 minuten genom Taofeek Elias. Hemmalaget behövde dock bara några minuter på sig för att kvittera (målskytt Alfred Pearson). I mitten av den andra halvleken nickade sedan Miran Tilako in segermålet för Nol.

Nols målvakt Jesper Skånberg sa så här om segern:

”Vi gör en bättre match mot United Africa än vad vi gjorde mot Lunden. Vi hade lite tufft i början och de gör ett mål. Efter deras 0-1 mål vaknar vi till. Fortare spel och vi krigade med hela laget till segern som jag tyckte var välförtjänt.”

Nol står nu på fyra poäng efter två matcher och UAFC jagar fortfarande sina första poäng. 

 

/Rasta