Vi kastar oss över helgens 4B-matcher!

 

FREDAG 12/4

Sandarna BK – Älvsborgs FF 2-1 (1-1)

Nykomlingen Sandarna har inlett 4B med två uddamålssegrar. Premiärvinsten mot IF Mölndal (1-0) följdes i fredags upp av 2-1 mot Älvsborg hemma på Gröna Vallen. Anton Hysén blev matchhjälte med sina två mål. 1-0 kom efter dryga kvarten men ÄFF replikerade fem minuter innan halvtid genom Fhadil Timilehin Oyebode. Hyséns segermål kom sen några minuter in i andra. 

SBK:s Tom Martinsson Ngouali sa så här om segern:

”Inspirerande hemmapremiär under perfekta förutsättningar. ÄFF bjuder upp till fysiskt spel, där deras snabba skriker utgjorde stort hot i första halvlek. Efter 2-1 målet i andra halvlek försvarar vi ställningen tappert. Även om det var en jämn match med målchanser åt bägge håll, tycker jag att segern föreföll rättvis. Självklart snöpligt för ÄFF som bl.a. missar straff och får sin bästa spelare skadad. Gott med seger framför storpublik på Gröna vallen! Två raka seriesegrar sitter fint med tanke på vår taskiga försäsong.”

Sandarnas matchrapport hittas HÄR

SBK står alltså på full pott efter två matcher och ÄFF har tre.

 

IFK Björkö – Kärra KIF 0-1 (0-1)

Efter en lite svajig försäsong har Kärra KIF öppnat 4B-säsongen fint. 3-0 i premiären mot Mölnlycke IF följdes upp av 1-0 mot Björkö i fredags. Matchens enda mål kom sent i den första halvleken och matchhjälte blev Niclas Andersson

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Första halvlek såg ut som förväntat, ganska lågt tempo och chansfattigt. Precis innan halvlek så lyckas vi nicka in ledningsmålet och får gå till vilan med lite extra självförtroende. Björkö kommer ut i andra lite mer taggade än oss och vi har det lite jobbigt i 5-10 minuter men samtidigt skapar de inga chanser på oss. Vi får en utvisning och får spela med 10 man sista 25-30 minuterna, under denna period öppnade sig matchen och Björkö har ett friläge som våran målvakt Oskar räddar, samtidigt öppnade sig Björkö och vi har två bra avslut som deras målvakt räddar fint. Matchen slutar 0-1 och vi har inlett serien väldigt bra med 6 poäng på två matcher. Nu har vi en vecka på oss att skramla ihop oss och kriga om nya poäng.”

Björkös tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Lite surt att man förlorar såhär i en jämn match där båda lag står rätt i sina positioner matchen igenom. I första halvlek så försöker vi spela och lyckas några gånger att komma till fina avslut, men vi stressade för mycket i den sista zonen. Kärra kör sitt spel med långa på deras starka nummer 7 och krigar för att vinna andrabollen. Målet kommer helt oväntat i 44:e minuten då de har ett inkast som deras spelare kastar lång. Jack, vår målvakt, går ut från målet för att plocka bollen, men vet inte hur han missade men deras spelare kan nicka in bollen utan att anstränga sig. Vi gå in i andra halvek på samma sätt, de är vi som ha bollen mest och försöker men tyvärr lyckas inte, Kärra står bra med alla sina gubbar defensivt och gör inte några misstag. 0-0 skulle vara rättvist resultat men denna gången hade Kärra mer tur och vann. Man ska inte gnälla men de är svårt när man ha en trupp på 20 killar och cirka 16 kommer på varje träning och träna på hur man ska spela. Sen efter 5-6 sena återbud (alla var förkylda) så är man tvungen att ringa killar som har max 1-2 träning senaste 2 månader. Sen är de såna typ av dagar när vår ordinarie mittback är tvungen att gå av från planen pga skada tidigt i matchen och ett sånt mål som de fick. Det var helt enkelt otur idag. Men det ska absolut inte destabilisera oss. Vi är ett nytt och ung gäng som är på rätt väg och det tar tid för alla att komma igång. Viktigt är att vi vet vad vi gör, vad vi tränar på och sen hur vi vill spela.”

 

LÖRDAG 13/4

Mölnlycke IF – KF Velebit 3-1 (0-1)

MIF kom från en lite oväntad premiärförlust (0-3 mot Kärra KIF) medan favorittippade Velebit spände musklerna i sin första match och besegrade GFF med 3-1. Efter första 45 var det också gästerna Velebit som ledde med 1-0 efter mål av Kassim Coaney. Hemmalaget svarade dock för en riktigt fin andra halvlek där Robert Reutherborg inledde vändningen genom att kvittera en kvart efter paus. Andreas Doverhag satte sen 2-1 innan Andreas Larsson stängde matchen med sitt 3-1 mål

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om segern:

”Efter en tuff förlust i premiären då knappt något fungerade var vi idag riktigt revanschsugna. Vi hade som fokus att hitta tillbaka till vårat försvarsspel med rätt utgångspositioner och rörelser. Killarna gjorde ett kanonjobb över 90 minuter. Velebit gör 1-0 precis innan halvtid men i andra halvlek vänder vi på steken och gör tre mål. Mycket pannben på grabbarna och en väldigt skön seger!”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Öckerö IF – IF Mölndal Fotboll 5-0 (2-0)

Öckerö visade att målformen från försäsongen håller i sig. Visserligen blev det bara 1-0 i premiären mot Eriksberg men igår blev det klara 5-0 hemma mot Mölndal. Simon Olsson satte 1-0 redan efter fem minuter och det var 2-0 i paus efter mål av Victor Niklasson. Direkt i andra sätter sen Carl Wiklander 3-0 och strax efter kommer även 4-0 (Ludvig Wiklander Ljungkvist). Carl Wiklander blir sen tvåmålsskytt när han också gör matchens sista mål på straff. 

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Dagens match blev ensidig. Vi tar en ganska tidig ledning med 2-0 som kunde vart mer, håller uppe tempot första 20-25min men faller sedan ner i motståndarnas tempo. I andra gör vi 3-0 & 4-0 direkt och sen är matchen död och spelas av i makligt tempo. Vi borde/kunde dubblat vinstmarginalen med bättre skärpa i avsluten. Nöjd med första 25 minuterna + första 10 minuterna av andra i övrigt var det en avslagen match. På onsdag väntar något helt annat när vi möter GFF på Majvallen.”

Mölndals Joakim Andersson sammanfattade det hela så här:

”Klasskillnad från start till mål . Öckerö vinner helt rättvist inget att diskutera.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

Fin start för Öckerö med maximala sex poäng och 6-0 i målskillnad. Jobbigare för Mölndal som har noll poäng och 0-6 i målskillnad. 

 

/Rasta