Här kommer bloggens Magnus ”Böjen” Carlssons tankar om första omgången i division 3 Nordvästra Götaland:

 

Då var kulan i luften och de 6 premiärmatcherna är spelade. Hela 20 mål i en premiär omgång tycker jag är ganska mycket vilket gav ett snitt på 3,33 mål per match vilket vi som predikar offensiv fotboll uppskattar, fortsätt på den inslagna linjen…

”Väntat resultat”

Först ut under fredagen var topptippade Landvetter som tog emot ett nytt ”fräscht” Kongahälla och det var gästerna som premiärmålade först då M. Konge gav de röda en 1-0 ledning. LIS jobbade sig dock in i matchen och vänder till 2-1, rött kort för en IKK spelare i min 65 och på den efterföljande frisparken gör LIS 3-1 och där var det efter min 66 game over! Lagen noterades utöver målen varsitt ribbskott. LANDVETTER – KONGAHÄLLA 3-1

 

”Fasta situationer”

Virgo begav sig till Bollebygd för match mot Hestrafors och på en knackig gräsmatta delade de båda lagen broderligt på poängen genom att via fasat situationer göra 2 mål vardera.

3 straffar & 1 frispark rätt i mål. Noterbart är att Virgo´s Patrik Falk som redan slagit in en 11 metare tidigare i matchen höll nerverna i styr då han fastställde slutresultatet så sent som i min 92. Noterbart även här att det delades ut ett rött kort (Virgo min 71) HESTRAFORS – VIRGO 2-2

 

”Div 2 mot 4”

Förra säsongen lirade HBFC div 2 fotboll medans hemmalaget Gårda lirade loklafotboll i div 4 och i första halvleken märktes oxå skillnaden mellan lagen då gästerna stack iväg till en 0-3 ledning som sedan under andra halvlek skulle utökas till 0-4.

Gårda blev nog lite tagna på sängen då HBFC spelade ett mer rakt spel än tidigare då man nog förväntade sig ett mer bolltrillande bortalag. Det rapporteras om mycket bra insatser av Kebba Sanyang som från sin vänsterkant noterades för 2 mål samt att under de 73 minuter Tom Berqvist spelade styrde han och ställde i mittens rike. GÅRDA – HBFC 0-4

 

”Skador”

Nya Angered tog emot Kållered och det skulle bli som förutspått en ganska tight och jämn match, det viskas om ganska taskig stämning och massa tjafs i denna premiärfight.

Tyvärr åkte båda lagen på skador då dels en baksida brast för en Angered spelare samt att Kållereds keeper tvingades bryta i andra halvlek. Matchvinnare blev Frederick Ofori med matchens enda mål och den sena forwardsvärvningen började att betala av direkt med att säkra upp en trea i första matchen. ANGERED. BK – KÅLLERED 1-0

 

”Klass skillnad”

Jonsered gjorde processen kort då Lerkil gästade IP och man vann komfortabelt med 4-1 i en match där det kunde blivit ett par ”kassar” till för hemmalaget. Hemmalagets 4-5-1 uppställning såg intressant ut och man fick en behaglig seger där 4 stycken mittfältare stod för målskörden. Nyförvärvet K. Jeppson rapporteras ha varit mycket bra i hemmalaget som fick en pangstart på säsongen. JONSERED – LERKIL 4-1

 

”Skrällen”

Själv var jag på plats för att bevittna Frölunda ta emot nykomlingen Dalen och likt många andra förväntade jag mig en säker seger för de grön/vita, men ack vad fel jag hade. Är den första att lyfta på kepsen och berömma DALEN som gör en perfekt
taktiskt genomförd insats där samtliga 11 spelare följer matchplanen. Vilket innebar att ligga lågt och överlåta bollinnehavet till VF, att vara kompakta defensivt och när tillfälle gavs ställa om i snabba omställningar eller i vissa fall våga öga lite boll i korta sekvenser.

Mycket boll för hemmalaget men jag saknade riktiga linjer hos Frölundas sätt att anfalla utan det var ganska stereotypt där man kladdae lite på bollen och det var en smal sak för Dalen mittbackspar Olli / Ahlgren att ligga rätt alternativt ta bort allt som kom i luften. Var var FARTEN & LÖPVILJAN som präglade Frölunda förra säsongen? 0-1 är ett vackert fotbollsmål och den perfekta omställningen… boll upp på target fw runt mittplan, tillbakaspel, 2 djupledslöp och en spelare fri (M. Karlberg) som enkelt rullar in ledningsmålet. Det kändes som att VF ”trampade lite vatten” och skapade inget nämnvärt fram till paus.

Frågan inför andra var: Skulle Dalen orka om hemmalaget trampade på gaspedalen? Svaret blev ett rungande JA! VF försökte och man kastade in en matchotränad Simon Chekrun sista 30 och han gjorde lagets anfallsspel lite vassare, men närmare än en nick över kom han ej. Bita Bångens blev matchvinnare i min 83 då han i boxen vänder bort en VF back och placerar in 0-2 i burgaveln till vilt jubel från de få Dalen anhängarna snett nedanför mig…

Summa summarum en rättvis Dalen seger som gjorde i princip allt rätt, ett stabilt mittbackspar, ett par hårt jobbande ”vattenbärare” på mitten och ett perfekt forwardspar i Martin Karlberg (target) & Bita Bångens (djupled). Perfekt start för Dalen som haft en turbulent försäsong och kan man hålla uppe det man visade i premiären i resterande 21 omgångar…då
lirar man div 3 även nästa år. FRÖLUNDA – DALEN 0-2

​​​​​​​/ Bendinho