Vi fortsätter att beta av helgens matcher och kör på med 6A & 6C:

 

FREDAG 12/4

6A

Bergums IF – FC Härlanda 0-10 (0-5)

Bergum har öppnat årets 6A riktigt, riktigt tungt. 0-10 i premiären mot Bergsjö IF följdes upp av 0-10 även mot Härlanda i fredags! Hemmalaget stod dock emot halva den första halvleken innan målen började trilla in. På dryga tio minuter kom både 1-0 (Tallal Moustahssine), 2-0 (Joakim Lundberg), 3-0 (Moustahssine igen) och 4-0 (Lundberg igen). Innan paus kom även femman (hattrick av Moustahssine). Även den andra halvleken bjöd på fem Härlanda mål där Lundeberg gjorde sitt tredje, Joakim Gunn satte tre och Martin Victorin ett. 

”Fångarnas” Jonatan Hellman sa så här om segern:

”En härlig match för Fångarna som lyckades tuffa på över 90 minuter, vilket väldigt sällan händer. Två hattrick dessutom (ett av den vane målskytten Talle och ett av inte alls vane målskytten tillika mittbacken ”DJ” – helt klart matchens utropstecken). Bergum hade det tufft och det kändes lite hopplöst i laget ganska tidigt. Bara att hoppas att dom håller i året ut!”

 

LÖRDAG 13/4

6A

Fröjdens FK – Bergsjö IF 6-5 (4-2)

Det bjöds även på massor mål i 6A under lördagen men i den här matchen var de lite mer jämnt fördelade. Bortalaget Bergsjö IF startade bäst på Heden 3 och Durim Bublica och Victor Calming såg till att BIF ledde med 2-0 innan de första tio minuterna var spelade. Fröjden avslutade dock den första halvleken riktigt starkt med fyra raka mål! Nyförvärvet Andreas Johansson satte 1-2 på straff och gjorde även 3-2 målet lite senare efter att Robin Berndtzen kvitterat. Innan paus hann även Naser Rahimi trycka in 4-2! I andra svängde matchen igen och Bublica satte 3-4 och Njaga Njie kvitterade. Matchen stod och vägde lite innan det brakade loss igen sista kvarten. Niclas Eklund gjorde 5-4 för Fröjden men Njie satte 5-5 minuten efter. Eklund och FFK fick dock sista ordet då segermålet som betydde 6-5 till hemmalaget kom strax efter! 

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om matchen:

”Otroligt svängig match! Vi gör 1-0 efter typ 30 Sek i ett drömanfall, sen får dom en väldigt märklig straff och kvitterar och innan paus har dom spelat riktigt fin fotboll framåt samtidigt som BIF väljer att ha öppet hus i solskenet så då står det 4-2 till dom. Vi möblerar om rätt rejält i andra och får dundereffekt, leder med 5-4 men gör återigen några riktigt tveksamma ingripanden och lyckas förlora med 5-6. Två lag som var riktigt bra framåt men mindre lyckade bakåt för dagen. Fröjden kommer onekligen höra till toppen men det känns som att de nog är väldigt nöjda att ha kommit undan med 6 pinnar första två omg utifrån dagens match och vad de själva uttryckte om premiären. Vill tillägga att det var ett mkt trevligt lag att möta! Inget tjafs, rejäla tag och trevliga grabbar, Darko är ju en svärmorsdröm i vanlig ordning! Nu blir det retur i en flyttad höstmatch på onsdag redan. Tror på en intressant sådan…”

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om matchen:

”Ja vart ska man börja idag. Bra väder, bra trupp och uppladdning. Domarn blåser igång matchen och man hinner knappt kolla upp från sidan innan Bergsjö gör 1-0 efter ett riktigt fint anfall, förra omgången gjorde vi mål efter en minut och idag släpper vi in ett direkt. Efter den svaga starten så tar vi tag i det och börjar skapa. Efter 7-8 minuter får vi en något tveksam straff, bollen studsar upp på motståndaren hand, bedömning och svårt för domaren men Kapten Smögen slår säkert in 1-1 på straff. Därefter hittar vi ett rakt och bra spel med fina kombinationer och nyförvärvet Andreas gör ett fint 2-1 mål efter 20. Direkt efter kvitterar Bergsjö efter en tilltrasslad situation där alla trodde att bollen var ute, men men man ska alltid spela till domarn blåser. Vi avslutar halvleken riktigt starkt och gör både 3-2 och 4-2, fina och bra fotbollsmål där vi ställer om snabbt. Det känns bra i halvtid och vi känner att vi har matchen dit vi vill ha den. Andra halvlek drar igång och Bergsjö får en straff som var mer tveksam än våran i första. 3-4 där och dom får kontakt direkt. Dom fortsätter trumma på och får mycket beslut med sig och har momentum i matchen. Dom är tunga på fasta och gör både 4-4 och 4-5 på två hörnor. Vi ser ut att göra en klassisk Fröjdens och tappa det mentalt när vi tappar ledningen men vi lyckas verkligen rycka upp oss sista 20. Våra assistkung och vänsterback Eklund visar att torsdagsträningens avslutsform håller i sig, där han var 100%, sätter 2 mål på 5 minuter och vi tar ledningen med 6-5 med ca 10 minuter kvar. Mycket nervöst med folk som tar slut och får kramp och jag och Mattsson schabblar ett byte där det går alldeles för fort där Mattsson får sitt andra gula och vi får avsluta med 10 gubbar. Vi lyckas hålla emot och domarn blåser av. Gött med tre pinnar. Tack till domarn som kämpar på trots att lagen inte är eniga med hans domslut, även till Coach Pelle i Bergsjö som visar bra ledaregenskaper och är en riktigt go gubbe! Och till spelarna i Bergsjö som spelar riktigt bra. Tuff och jämn match men viktigt att man kan tacka varandra och domarn efter matchen och att man är polare efter matchen. Fotboll ska alltid vara roligt! Vi ska mötas igen på onsdag och jag tror och hoppas på bra matchen igen mellan två jämna lag.”

 

FC Bosona-Bosna IF – Tollereds IF 3-2 (1-0)

Ny konstellationen Bosona-Bosna tog sin första seger när laget hemmaslog Tollered med 3-2 i lördags. Elvir Culum satte 1-0 redan efter 11 minuter och det stod sig halvleken ut. I mitten av andra kom även 2-0 (Edis Cmajcanin) men strax därefter fick gästerna lite kontakt då Skúli Árnason reducerade. I 89:e minuten såg det ut som Emin Koljic säkrade segern för hemmalaget men David Scavo hann med en till TIF-reducering. Det blev dock inga fler mål och Bosona-Bosna tog sin första trea.

Tollereds kapten Jesper Hammarstrand sa så här om förlusten:

”Jag tycker att, precis som mot Syrianska, öppnar vi/TIF starkt och strukturerat. Trots mål i baken i första halvlek så tycker jag att vi har bra grepp om matchen och jag känner personligen att det var vår match rakt igenom hela första halvlek. Dock kommer vi inte igenom deras försvar så som vi önskar, det tar stopp vid sista tredjedelen vilket gör att vi inte får de målchanser som krävs. Detta har varit ett problem för oss i år och något vi behöver jobba på. Sen i andra gör vi som senaste matchen, tvingas till byten som rör till det för oss. Vi tappar bort oss och då också kontrollen av spelet och förlorar matchen emot ett väl kämpande Bosona-Bosna som fortsätter att spela bra fotboll rakt igenom hela matchen. Stämningen mellan lagen var kanon, riktigt trevliga lirare och bra domare.”

Bosona-Bosnas Benjamin Grozdanic sa så här om matchen:

”Härlig match på många sätt! Fint väder, bra kamp på plan och tre pinnar i slutändan. Jag tycker att vi spelar helt okej men definitivt bättre än premiärmatchen och ska egentligen döda matchen innan den blir för spännande. Istället trycker Tollered på för kvittering och vi försvarar sista 10 minuterna, men vi lyckas hålla bort och ta hem alla 3 poäng.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

 

6C

Solängens BK – Azalea BK 2-2 (1-0)

I lördags kryssade Solängen och Azalea på Eklandavallen. SBK:s Andreas Söderberg satte den första halvlekens enda mål men en kvart in i andra stod det 1-1 efter att Filippo Quintanilla Karlsson hittat rätt för ABK. Söderberg höll sig sen framme med sitt andra mål men några minuter senare var det kvitterat igen (målskytt Gustav Björkgren). Det verkar ha varit en del hårda tag också med 12 ostskivor och ett sent rött för Azalea.

SBK:s Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Härligt väder med en grön matta! Första halvlek där jag tycker vi har koll förutom två farliga frisparkar. Vi har stundtals bra rull och får till slut göra vårt första i 6C genom Söder med ett stenhårt skott i nättaket! I andra blir vi mer ängsliga och vågar inte alls hitta varandra. Azalea tar över mer och kvitterar efter ett inlägg som letar sig förbi 3 pers och hittar inspringade ytter. Vi tar ledningen igen genom Söder med ett långsam yttersida. Dem kvitterar tyvärr återigen efter ett inspel snett inåt bakåt där vi kommer efter flertalet situationer. Riktigt sur vändning även om det var kändes rättvist i det stora hela. 12 gula och 1 rött. Skönt med en poäng iaf efter förnedringen i första omgången.”

ABK:s kapten Felix Bellak hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek är riktigt dålig från vår sida, vi kommer inte alls till de lägen vi vill och får heller inte utrymme att spela efter våra premisser. Dom tar ledningen på något märkligt sätt och vi går in halvtidsvilan med en sjukt frustrerande känsla. Andra halvlek kommer vi ut jäkligt pigga och kör vårt spel betydligt bättre, men får inte den utdelningen vi vill. Vi jobbar in ett mål och vi känner att vi ligger nära för segern, men så sitter deras andra mål för dagen. Efter det så fortsätter vi jobba men får väl inte den utdelningen vi vill ha. Vi jobbar in 2-2 och efter det händer det ett jäkla tumult och kort efter det blåser domaren av matchen. Fruktansvärt tungt personligt att vi inte vinner även ifall det finns positiva tendenser. Nymfen var jäkligt kul att se på banan igen och han gjorde verkligen gott för laget, men denna matchen skulle vi vunnit.”

 

SÖNDAG 14/4

6C

Tynnered FC – Hällesåker IF 4-3 (3-0)

Igår spelades det en match i 6C och där kunde Tynnered till slut besegra Hällesåker med 4-3. Det såg ut att bli en säker seger efter att TFC hade 3-0 i paus efter mål av Uran BerishaAhmed El-Abyad och Fatmir Muric. 3-0 stod sig ganska långt in i andra och TFC fick även in fyran via ett självmål. Sebastian Nordqvist får sen in en reducering för HIF med bara sex minuter kvar och strax efter får TFC en utvisning. I matchens sista minuter gör sen HIF både 2-4 (Hampus Eriksson) och 3-4 (Oscar Jennefalk). Det blir dock inga fler mål och Tynnered kan ta sin andra raka seger.

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Vi är inte med alls i matchen från start. Tynnered sätter stenhård press från första passen, springer hela tiden och gör det väldigt tufft för oss. De leder välförtjänt, men tröttnar efter ca 30’ spelade. Nåt som vi inte utnyttjar alls utan dom får kontra in 3-0. I halvlek pratar vi om att vi måste få dom trötta, dom ska få springa hemåt mer, och vi ska slå lite längre bollar. Vi gör tvärtom och Tynnered gör 4-0. Ridå. Men efter 83’ händer nåt, dom får en utvisning och vi gör ett mål på frispark. Då börjar vi lira samtidigt som Tynnered får lite panik i leden. Vi hinner reducera, men inte mer. Nu är det två veckor tills derbyt mot Solängen, då ska vi va på tårna!”

 

/Rasta