Så här gick det i helgen 6B:

 

FREDAG 12/4

Hisingen FC – Surte IS FK 2-1 (1-1)

Hisingen FC har inlett årets 6B fint och tog sin andra raka seger i fredags när Surte besegrades hemma på Backavallen med 2-1. Det var dock gästerna från Surte som öppnade målskyttet redan i minut sju genom Johan Sjögren. Innan paus hade dock Arin Tawfik kvitterat. Med bara tolv minuter kvar av matchen kunde sen Mounir Bouzar sätta segermålet. 

HFC:s assisterande spelande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Tycker vi startar matchen väldigt passivt och utan intresse även om vi har bollen. Överlag så kontrollerar vi hela matchen i mina ögon. Vi släpper in tidigt 1-0 efter att vi slarvar och deras anfallare blir helt fri. Sedan gör vi Arin en otrolig dunderträff från 30 meter som hittar nätet och vi går till halvlek med 1-1. Andra halvlek så fortsätter vi att förs matchen men tycker Surte får ett par halvchanser som lika gärna kunde resultera i mål. Vi får chans på chans och till slut hittar bollen nät i 79:e matchminuten och det är resultatet som står sig matchen ut. Tycker Surte ger oss en bra match idag och vi ger dom ett par bra chanser från att vi slarvar. Men återigen behöver vi ta mer vara på de chanser vi får.”

 

FTU – Chalmers Studentkårs IS 4-3 (1-2)

FTU kunde till slut vinna en svängig match mot Chalmers i fredags. Chalmers hade greppet om matchen inledningsvis och gjorde både 1-0 (Hugo Månsson) och 2-1 (Petter Andersson). Däremellan hade Gabriel Gallardo Sepulveda kvitterat för FTU. Chalmers hade 2-1 in i paus men i andra kom FTU ut starkt. Nästan direkt satte Oguzhan Yilmaz 2-2 och tio minuter senare kom 3-2 (Kaan Avcu). Med tio kvar såg det ut som FTU säkrat segern då Ali Bedir ökade på till 4-2 för hemmalaget. Det blev dock lite nerv när Oscar Holm satte en sen reducering för Chalmers. 

FTU:s Oguzhan Yilmaz sa så här om segern:

”Det blev en match där vi inte är riktigt med från första minuten. Våra lagdelar hänger inte alls med och detta resulterar till 0-1 redan efter 11 spelade minuter. Vi får en kalldusch. Det dröjer en bra stund innan vi hittar till vårt spel. Vi hinner kvittera efter 25 minuter. Dock så lyckas motståndarna göra 1-2 innan halvlek. Andra halvlek börjar vi väldigt bra och kan vända matchen efter 60 spelade minuter. I minut 80 så ökar vi ledningen till 4-2 och där börjar vi känna oss bekväma. Men som vi alla vet så är matchen inte slut förrän domarn blåst av. Vi slappnar av och bjuder in motståndarna och i minut 86 får de straff. En väl bra slagen straff , 4-3 och det blir slutresultatet. En match där vi börjar väldigt dåligt men rycker upp oss och kan vända matchen. Detta ska vi ha med oss och att matchen inte är slut förrän domarn har blåst av. Vill också passa på tacka våra kära fans som tog sin tid för att komma och stötta oss, STORT TACK!”

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om förlusten:

”Ja det var ett starkt FTU vi mötte med bollskickliga innermittar. Vi började sätta hög press men fick tillslut gå över till kontringsfotboll. Vi var effektiva och tog ledningen två gånger om. Dock hade vi en svag start på andra halvlek och det var där vi tappade matchen. Vi kom igen starkt med många bra chanser men denna gången räckte det inte hela vägen. Med facit i hand var det två välpresterande lag på planen och resultatet kunde gått åt båda håll.”

 

LÖRDAG 13/4

Nödinge SK – Västkurd BK 2-6 (0-3)

Västkurd är seriefavoriter i bloggens bok och laget har inlett starkt. 7-2 i premiären och nu 6-2 mot Nödinge i lördags. VBK hade 3-0 att gå på inför den andra halvleken efter mål av Hakan CelikPa Majai Njie och Fisnik Maxharraj. En bit in i andra försvann den lilla spänningen som var kvar då Njie satte 4-0 och minuten efter kom 5-0 på ett självmål. NSK hyfsade sedan siffrorna lite genom mål av Bijan Ghaderi och Ahmed Osman innan Roj Chwaich avslutade målskytten med att göra 6-2 till VBK. 

VBK:s tvåmålskytt Pa Majai Njie sa så här om segern:

”Svårspelad match. Bollen kunde knappt rulla. Vet ej varför Nödinge valde att spela på gräset men aah. Första halvlek dominerade vi fulltständingt men Nödinge kunde kontra någon gång. I mitten av andra lät vi Nödinge komma in i matchen och de fick göra två mål för vi slappnat av och det får man inte göra . Men vi tar över sista tio och gör ett mål till och dödar matchen. 3 goa poäng! Biji Västkurd”

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om förlusten:

”Jämnt första 30 men med Västkurd som bollförande. De får en straff för hands som domarna ibland blåser för och ibland släpper. Vi har ett par lägen och en boll i nät som döms bort pga offside. Tyvärr ger vi bort två mål innan halvtid. Andra halvlek är även det en jämn och intesiv halvlek. Tyvärr har vi en olycksminut där vi släpper två bollar varav ena ett självmål. Men vi tuggar vidare och reducerar två gånger. Trots stor ledning så blir Västkurd frustrerade då inte får styra och ställa som de vill. Finns många bitar att ta med inför nästa omgång men även saker vi behöver jobba med. Men Västkurd har ett par spelare som är riktigt vassa och ger man dom lägen så straffar dom direkt.”

Bilden till inlägget är lånad från VBK:s Facebooksida

 

Bjurslätts IF – Diseröd SK 2-2 (0-0)

Det blev en dramatisk avslutning på Bravida i lördags när Bjurslätt och Diseröd spelade 2-2. Det var mållöst bra fram till mitten av andra innan Najib Nbou satte 1-0 för hemmalaget. Med kvarten kvar kom 1-1 genom Lukas Andreasson men sen såg det ut som BIF skulle ta hem det då Nbou gjorde sitt andra mål som betydde 2-1 i 89:e minuten! DSK hann dock vaska fram en chans och den satte Ludwig Forsberg till 2-2! 

BIF:s Benny Brunberg sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga? Det var en väldigt hård och tuff match som svängde lite höger och vänster men jag tycker vi är bättre än dom och missar några bra lägen som de ska vara mål på. Sen drar vi på oss en onödig straff efter lite missförstånd mellan försvar och målvakt. Sen gör vi olyckligtvis självmål i matchens sista spark men men sånt händer i fotboll. Bara att ta nya tag och fokusera på nästa match.”

 

/Rasta